"Odon ottaa kulhoon viikunoita, hän halkaisee ne terävällä veitsellä.
La Jogar istuutuu pöydän ääreen. Odonin liikkeissä on hitautta, joka on tullut laivassa asumisesta.
Hän sulattaa voita pannulla ja lisää hedelmät kuumaan voihin. Toisella pannulla hän lämmittää hunajaa ja sitruunaa, lisää sitten viikunat. Muutama minuutti riittää.
Kaksi palloa vaniljajäätelöä, yksi kummallekin lautaselle.
He palaavat kannelle. He syövät vaiti. Viikunat ovat lämpimiä ja vaniljajäätelö jääkylmää. Pöydälle jäävät tyhjät lautaset, kaksi lusikkaa."
Resepti (kahdelle)
4 tuoretta viikunaa
2 rkl voita
2 rkl hunajaa
½ sitruuna
2 palloa vaniljajäätelöä
Huuhdo viikunat ja leikkaa ne pienemmiksi lohkoiksi esim. neljään osaan. Sulata voi pannulla ja lisää leikatut viikunat. Lämmitä toisella pannulla hunaja ja puolikkaan sitruunan mehu. Kokonainen sitruuna oli tähän varattu, mutta se oli jo puolikkaan jälkeen sen verran tujua, että jätin loput lisäämättä. Lisää pehmentyneet viikunat sitruunahunajan sekaan ja anna hetken maustua.
Kokoa viikunat kastikkeineen lautaselle vaniljajäätelöpallon kanssa. Ja nauti!
Oikein pitsakka jälkkäri, joka sopii loistavasti kesäpäivään, eikä tekemiseenkään mene kuin reilu vartti.
Muita postauksiani
Ruokaa romaaneista 1: Paistetut vihreät tomaatit
Ruokaa romaaneista 2: Pekonisämpylät & Hedelmäkakku
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti