31.8.2015

Kerstin Gier - Lupaus


"Koira nuuski matkalaukkuani."
kirjan alku

Lupaus aloittaa Unien kirjat- trilogian. Kirjailijalta on aiemmin ilmestynyt toinenkin trilogia Rakkaus ei katso aikaa, jota tosin en ole vielä ennättänyt lukea.

Viisitoistavuotias Liv Silber on asunut ympäri maailmaa, joutuen aina muuttamaan sisarensa ja heidän lastenhoitajan kanssa äitinsä työn perässä. Tällä kertaa Lontooseen muuton syy on äidin uusi mies. Jännitystä elämää tarjoaa myös Livin näkemät todentuntuiset unet, joissa hän kulkee salaperäisistä ovista ja joutuu osalliseksi velipuoli Graysonin ja tämän ystävien oudoista puuhista hautausmaalla. Unien tapahtumat eivät jää vain unitasolle, vaan koulussa pojat puhuvat asioita, jotka vain Livin pitäisi - kaiken järjen - mukaan tietää.

Livin uteliaisuus johdattaa hänet alkuunsa harmittomalta vaikuttaneeseen, mutta sittemmin vaarallisia piirteitä saaneeseen leikkiin. Nuori tyttö pääsee myös ihastumisen makuun, eikä täysin helppoa ole mennä uutena oppilaana uuteen kouluun, mutta tietenkin asiaa auttaa suosittu, komea velipuoli.

En ollut Lupauksesta niin innoissani kuin olin olettanut olevani. Liv oli lapsellinen ja lievästi sanottuna ärsyttävä. Monet muutkaan henkilöt eivät oikein inspiroineet, vaan tuntuivat jo miljoonaan kertaan nähdyiltä. Eikä heistä päässyt näkemään pintaan syvemmälle. Kirjan sarkastinen ja näsäviisas huumoria ei jaksanut naurattaa alun hymähdyksiä lukuunottamatta. Kymmenen vuotta sitten olisin tykännyt. Nyt en. Tunsin olevani liian vanha niihin juttuihin. Minä? Minä joka edelleen nautin esim. Jacqueline Wilsonin lapsekkaista kirjoista!

Seikkailu unen ja valveen rajamailla oli sinällään mielenkiintoinen, enkä aikaisemmin ole törmännyt muistaakseni moiseen ideaan. Juorublogi sen sijaan tuntui suoraan Gossip Girlistä repäistyltä, eikä antanut kirjalle mitään lisäarvoa. Turha lisäys.

Lupauksen kannet sen sijaan ovat hienoin asia kirjassa!
_______

Kerstin Gier - Lupaus: Unien ensimmäinen kirja
(Silber - Das erste Buch der Enwald, 2013)
Gummerus, 2015
Kannen kuvitus: Eva Schöffmann-Davidov
Kirjastosta lainattu
Tähtiä: ½

2 kommenttia:

 1. Ymmärrän hyvin, miksi tämä kirja ei sinua miellyttänyt. Minä viihdyin ihan mukavasti sen parissa, mutta olen kyllä samaa mieltä siinä, että henkilöissä oli liikaa lapsellisia/typeriä/ärsyttäviä. En tiennytkään, että tuommoinen juorublogi löytyy jostakin muusta sarjasta. Se ei tosiaan istunut kauhean hyvin muuhun tekstiin, mutta en nyt mitään huippulaatua tältä kirjalta odottanut muutenkaan.

  Minustakin kansi on kiva, mutta tarkemmin tutkiskeltuani aloin ihmetellä, miksi tuohon silmään on pitänyt nuo verisuonetkin lisätä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa kävi näin, liian paljon ärsyttäviä tekijöitä mukana :/ Koko Gossip Girl -sarjan takana on idea sivustosta, jossa kerrotaan mehevimmät juorut/salaisuudet oppilaista ym. Ei toiminut Lupauksessa tosiaan yhtään. Jotenkin outo valinta edes lisätä se.

   Hahah :D ehkä on haluttu pelottavuuselementtejä lisää, ken tietää.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...