25.7.2016

Dolores Redondo - Myrskyuhri (#3)


"Lipaston päällä oleva lamppu heijasti huoneeseen lämmintä 
punertavaa valoa, joka sai muitakin hempeitä sävyjä 
suodattuessaan varjostimen keijukuvioiden läpi."
kirjan alku

Tuntuu ettei siitä ole kauaakaan, kun aloin lukemaan Baskimaan murhat -trilogian ensimmäistä osaa Näkymätön vartija ja nyt on jo viimeisenkin kirjan viimeinen sivu käännetty. Varmasti yksi koukuttavimpia lukemiani rikossarjoja.

Rikosylikonstaapeli Amaia Salazar kutsutaan Pamplonaan, Navarran pääkaupunkiin, tutkimaan kätkytkuolematapausta. Perheen isoäidin mukaan isä yritti karata lapsen ruumis mukanaan, mumisten omituisuuksia uhrilahjasta. Isoäiti kertoo myös maagisesta, painajaismaisesta olennosta, Ingumasta, joka vie nukkuvat unesta ikiuneen. Tutkinnan edetessä Amaia ja hänen tiiminsä yhdistävät tapauksen Baztanin laaksossa vuosia sitten tapahtuneisiin kauheuksiin. Amaian on viimein kohdattava järkyttävä totuus laaksoa vuosia piinanneesta tapahtumista. Takakansi

Oudon tiheät kätkytkuolemat herättävät poliisien mielenkiinnon. Samaan aikaan Amaian parisuhdetta hiertää vähäinen yhdessä vietetty aika ja se, että Amaia on niin kiinni työssään. Näin koetuksilla Amaian avioliitto ei ole vielä ollut. Rikosjutussa on kyse kuitenkin Amaian omaankin menneisyyteen liittyvistä asioista, joihin hänen äitinsä liittyy. Salaisuudet paljastuvat ja veri virtaa jälleen.

 "Luonto suojelee meitä", hän kuiskasi ääneen ympärilleen katsellen, ihaillen taivaalle kurottavia puunlatvoja, jotka langettivat tiellä varjojaan; vaikka kevät ei ollut enää kaukana, puut kasvoivat niin tiheässä ettei valo päässyt tunkeutumaan niiden läpi. Amaia aisti tien halkaiseman ikimetsän energian.

Erilaisen muihin rikossarjoihin verrattuna tästä tekee luonnon vahva läsnäolo ja entisaikojen uskomusten sekoittuminen rikostutkintaan. Trilleri etenee armottomasti eteenpäin ja aiempien osien tapahtumat nivoutuvat myös tässä päätösosassa yhteen. Nyt kiinnostaisi lukea lisää espanjalaisilta kirjailijoilta. Keneenhän sitä tarttuisi?

_______

Dolores Redondo - Myrskyuhri
(Ofrenda a la tormenta, 2014)
Gummerus, 2016
Kannen suunnittelu: Jenni Noponen
Kustantajalta
Tähtiä: ½

Baskimaan murhat -sarja:
Näkymätön vartija #1
Luualttari #2
Myrskyuhri #3

8 kommenttia:

 1. Redondolta vahva ja kiintoisa trilogia! Muutamia käypäsiä espanjalaisia: Arturo Pérez-Reverte, Javier Marías, Antonio Muños-Molina, Carlos Ruiz Zafón sekä Milena Busquets:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komea trilogia tosiaan! Muita en noista olekaan lukenut paitsi Zafónia ja hän on huippu. Kiitos vinkeistä, pistetään muistiin:)

   Poista
 2. Tämä oli todella vahva trilogia. Mystiikkaa, yliluonnollisuutta, vanhoja uskomuksia ja pahuuden ylläpitämiä yhteisöjä.

  VastaaPoista
 3. Minä en ole tätä trilogiaa lukenut ollenkaan, mutta olen kyllä kuullut tästä sen verran suosituksia että ilmiselvästi jossain vaiheessa tähän pitää tarttua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä voin ehdottomasti suositella kokeilemaan Krista, minä viihdyin mainiosti ja niin on tainnut moni muukin:)

   Poista
 4. Tämä oli kyllä hyvän trilogian mahtava loppuhuipentuma. Tykkäsin ihan älyttömästi. En ole oikein ehtinyt uhrata aikaa kirjallisuudelle, mutta kun tämä tuli saatavilleni, niin pistin kaiken muun heti sivuun. Jopa bloggasin, vaikka en dekkareista ruukaa.
  Lopun esittely kirjan taustasta oli myös mielenkiintoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän sarjan parissa kyllä koukuttuu niin helposti ja Espanja ja mystiikka tuovat mahtavan lisän. Dekkareita on tullut jonkin verran luettua, niin hyvät tähdet ansaitakseen kirjassa täytyy olla jotain todella mahtavaa -ja tässä on:)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...