7.7.2016

Rick Yancey - 5. aalto: Ääretön meri


"Sadonkorjuuta ei tulisi."
kirjan alku

Mietin jonkin aikaa jatkaisinko Viides aalto -sarjan lukemista ja päädyin kuin päädyinkin lainaamaan scifi-sarjan toisen osan Ääretön meri. Tämän jälkeen on sitten aivan pakko lukea trilogian viimeinenkin osa.

MITEN KITKETÄÄN MAAPALLOLTA SEITSEMÄN MILJARDIA IHMISTÄ?
KITKEMÄLLÄ IHMISISTÄ INHIMILLISYYS.

Cassie Sullivan tovereineen on selvinnyt jo neljästä aallosta, joiden avulla kaukaisesta aurinkokunnasta saapuneet Toiset ovat tyhjentäneet maapalloa ihmisistä. Nyt lopullinen, viides tuhoaalto etenee, ja ihmiskunnan viime rippeet taistelevat henkensä edestä. Cassien ja kumppanien on tehtävä valinta: uhmatako talven tuloa ja odottaa heitä auttaneen Evan Walkerin paluuta vai lähteäkö etsimään muita selviytyjiä ennen kuin vihollinen saa nuoret satimeen? Uusi hyökkäys on vain ajan kysymys… Takakansi

Ääretön meri tarjoilee trillerien tavoin todellisia yllätyksiä ja nopealiikkeisiä juonenkäänteitä. Lukija saa tuntea millaista on olla höynäytetty, sillä kaikki ei olekaan mennyt niin kuin meille on uskoteltu. Näitä käänteitä ei millään voi etukäteen aavistaa tulevan. Pelkästään kirjan alku on veret seisauttava ja kertoo loistavasti ihmisiä vaivaavan ongelman, johon ei ole vastausta.

"Sehän on vain pieni lapsi. Ampuisitko lapsen? Ja miehen kasvot vääristi päättämättömyys ja raivo siitä, ettei mihinkään mikä ennen oli ollut itsestään selvää voinut enää luottaa."

Rick Yanceyn luomassa mielettömässä maailmassa pikkulapset eivät nuku pehmolelujensa kanssa, vaan kivääri vierellään. Ensimmäisen osan suosikkihahmo Zombi jäi vaisuksi, enkä tykännyt, että hänestä alettiin yhtäkkiä käyttää ihmisnimeä. Tylsää. Näin ollen Haka nousi mielenkiintoisimmaksi tyypiksi. Kovapäinen, mutta salaperäinen sankari. Saa nähdä miten kaikki lopulta päättyy...

_______

Rick Yancey - 5. aalto: Ääretön meri
(The Infimite Sea, 2014)
WSOY, 2015
Kirjastosta lainattu
Tähtiä: ★½

Muita postauksiani:
Rick Yancey: 5. aalto

4 kommenttia:

  1. Minulla on blogissani sinulle haaste:
    http://tuntematon-lukija.blogspot.fi/2016/07/unpopular-bookish-opinions-haaste.html

    VastaaPoista
  2. Kesälukumaratonpäivä lähestyy! Postausten linkitys-artikkeli on jo julkaistu https://jakaikkeamuuta.blogspot.fi/2016/07/blogistanian-lukumaraton-2016.html. Tervetuloa mukaan ja mahtavaa maratonia!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...