27.7.2016

Petit Fours / Piiat


Palatkaamme vielä hetkeksi Piikojen maailmaan. Osassa 6.1 valmistettiin täytettyjä kananmunia (elämäni ensimmäinen kokeilu!) ja tänään on herkkujen vuoro. Petit foursit ovat pieniä leivonnaisia, joita löytyy monennäköisiä ja -kokoisia. Tämän postauksen kuvien petit fourseissa on suklaapohja, päällä vadelmamousse ja -hyytelö sekä koristeena vadelmia ja pistaasipähkinöitä.


"...taatusti herkullisimpia petitfoureja, joita olen koskaan maistanut! Deena, sinä olet varmasti Naisyhdistyksen paras leipuri!" Hilly työntää loput leivoksesta suuhunsa nyökytellen ja maiskutellen.
"Ai, kiitos Hilly, onhan niissä tekemistä, mutta minusta ne ovat sen arvoisia." Deenan kasvot loistavat, hän näyttää siltä kuin voisi puhjeta onnen kyyneliin Hillyn ihailevien sanojen takia.
"Eli sinä siis teet niitä? Voi, olen niin iloinen. Myyjäiskomitea todella tarvitsee jonkun sinun kaltaisesi."

Herkulliset suupalat sopivat jälkiruuaksi tai vaikka kahvipöytään. Kuten kirjassa Deena osuvasti sanoo, petit fours -leivosten valmistaminen on aikaa vievää, mutta valmiina ne ovat varsinaisia taideteoksia. Suussasulavia ja raikkaita sellaisia! Käyttämäni resepti ja muita löytyy täältä.

 
Ruokaa romaaneista -sarja
Amerikkalainen pannukakku / Kiltti tyttö
Grillattu juustoleipä / Kiltti tyttö
Täytetyt kananmunat / Piiat
Sardiinirisotto / Aleksandrian ruusu
Parsarisotto / Nainen, jonka nimi on Nathalie
Viikunat ja vaniljajäätelö  / Rakkaus on saari
Pekonisämpylät & Hedelmäkakku  / Tummaa suklaata
Ruokaa romaaneista 1: Paistetut vihreät tomaatit

4 kommenttia:

 1. Piiat on vain niin upea kirja. Luin kirjan ystävän suosituksesta ja ihastuin. Historiaa ja rasismia, mutta myös hyvää ystävyyttä.
  Ihania herkkuja olet tehnyt. Meidän herkuton ja karkiton heinäkuu alkaa olla loppusuoralla. Ehkä repsahdan muutamaksi päiväksi ja jatkan sitten, sillä vehnäjauhoton ruokavalio sopii minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piiat on hyvä kirja, elokuvakin ihan katsottava:) En tiedä onnistuisiko itseltäni tuo kokonaan lakossa oleminen, minulla on enemmänkin tapana syödä herkkuja joskus, mutta pieniä määriä. Onneksi on vieraita, joille nämä kokkailut voi syöttää ;)

   Poista
 2. Onpa herkullisen näköisiä ja varmasti maistuvat hyviltä. Itse olen tänään alkanut harkita kevyempää eli herkutonta ruokavaliota pariksi kuukaudeksi, mutta ei tule onnistumaan näillä helteillä. Voihan jäätelö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä oli! Ehkä syksy olisi otollisempaa aikaa herkkulakolle, +25 asteessa kaipaa tosiaan jotain viilennystä :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...