28.5.2015

Agatha Christie 125 vuotta -lukuhaaste

Tämä olisi pitänyt tehdä jo heti vuoden alussa, mutta niin asiat vaan jää tekemättä. Ja pitäähän jonkun tämä tehdä! Agatha Christien syntymästä on tänä vuonna kulunut 125 vuotta, joten sitä on syytä juhlistaa. Tämä murhamamma on tuskin kenellekään tuntematon ja loppuvuoden ajan on hyvä syy lukea hänen tuotantoaan sekä kaikkea muuta Christieen liittyvää.

Kuvaa saa käyttää haasteen yhteydessä.

Kesä on kuitenkin parasta dekkarien lukuaikaa, joten ihan hyvään saumaan tämä tulee. Ensimmäinen työläisten erä taitaakin olla jo lomalla tällä hetkellä. Kaikki tänä vuonna luetut / kuunnellut kirjat lasketaan haasteeseen mukaan ja poikkeuksellisesti haaste loppuu vasta 10.1 sillä samalla viikolla näytetään Yleltä viimeinen Poirot-jakso, joita on alettu tässä vähän aikaa sitten näyttämään televisiosta. Ne olen nähnyt jo moneen kertaa, mutta aivan pakko katsoa! Kaikenlaiset muutkin Christieen liittyvät - tavalla tai toisella - opukset ynnä muut käyvät. Esimerkiksi tänä vuonna ilmestynyt Minä, Hercule Poirot on ehdottomasti saatava lukea.

Haasteen säännöt
 • Haasteeseen kelpaa kaikki ajalla 1.1.2015 - 10.1.2016 luetut / kuunnellut kirjat, joista löytyy blogipostaus
 • Ilmoittautuminen tapahtuu kommenttikenttään, kuitenkin viimeistään 10.1.2016
 • Jonkinlainen loppupostaus olisi suositeltavaa tehdä, ei kuitenkaan pakollinen.

Toivottavasti saadaan paljon ihmisiä juhlimaan murhamammaa. Osallistua voi yhdellä kirjalla tai sitten vaikka sadalla. Ja jos jäi epäselvyyksiä, niin kysyä saa. Lisäksi kaikkea mielenkiintoista löytyy Agatha Christien virallisilta kotisivuilta.

Pieneksi inspiraationlähteeksi olen koonnut kaikkea mitä esimerkiksi voi tähän lukuhaasteeseen sisällyttää:

 • Christien dekkarit
 • Mary Westmacott salanimellä kirjoitetut
 • elämäkerrat
 • sarjakuva adaptaatiot
 • ja kaikki muut jollain tavalla Christieen liittyvät kirjat esim. Hercule Poirot ja minä

EDIT! Koontipostaus tai yksittäiset linkit postauksiin tulisi laittaa alla olevaan kommenttikenttään, niin niiden avulla teen sitten koontipostauksen haasteesta :)


Sitten vaan Christeilemään!


56 kommenttia:

 1. Ihana haaste! Mukana ollaan ehdottomasti. :)

  VastaaPoista
 2. Olen paljon lukenut Christien kirjoja.. mutta luettavaa löytyy. Osallistun kesän ja loppuvuoden aikana lukemalla jotain kirjailijalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Christien tuotanto on onneksi niin laaja, että aina tuntuu löytyvän kirja jota ei ole vielä lukenut. Kiva, että lähdet mukaan.

   Poista
 3. Hep, mukana! Alkuvuonna onkin tullut luettua ja blogattua Christiestä monen kirjan verran, joten olen hyvässä vauhdissa tämän kanssa. :) Ja nyt voin hyvällä omalla tunnolla lukea lisää, kun on lukuhaaste... huippuidea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Luotin oikeastaan siihen, että sinä MarikaOksa olet ainakin mukana :D Minullakin on alkuvuodesta muutama kirja luettu, joten tästä on hyvä jatkaa. Ja kyllä, nyt on lupa ahmia Christien kirjoja vaikka kuinka!

   Poista
 4. Ihana haaste! Ehdottomasti mukana. :) Ja sait muuten uuden lukijan, löysin blogisi, kun tämän haasteen otsikko pomppasi silmiin jonkun toisen blogin "näitä seuraan" -sivupalkissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa että lähdet mukaan haasteeseen ja niin niitä blogeja löytyy aina vaan lisää :)

   Poista
 5. Onpas kiva haaste, todellakin olen mukana! Saapahan taas hyvän syyn lukea Agatha Christien kirjat uudestaan. Olen lukenut tuon David Suchet'n kirjan Hercule Poirot ja minä ja pidin siitä kovasti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooh, itselläni sen lukeminen on vielä edessä, mutta en malta odottaa! Pahimpaan Poirot nälkään on onneksi olemassa ne elokuvat, jotka tv:ssä pyörivät parhaillaan.

   Poista
 6. Juuri olen kuunnellut äänikirjana Kuolema Niilillä, joten mukana ollaan. Katsotaan, mitä muuta tulee luettua tai kuunneltua tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuolema Niilillä on yksi lemppareitani ja Christien tuotannosta tunnetuimpia kirjoja. Tervetuloa mukaan!

   Poista
 7. Joooo, olen mukana! Minä olen lukenut vasta ensimmäisen Christieni (kauheaa, joo), mutta nyt on hyvä syy ottaa vahinko takaisin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sittenhän tämä haaste on kuin sinulle tehty Krista, saat Christie sivustysaukkoa vähän pienennettyä ;) Toivon mukaan muuten pidit siitä ensimmäisestä Christiestä.

   Poista
 8. Hauska haaste! Onkin jo pitkä aika edellisestä Christiestä ja loma tosiaan kolkuttaa jo olkapäällä, ehdottomasti osallistun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavia tulevia lomapäiviä ja Christie on tosiaan täydellista kesälukemista :)

   Poista
  2. No niin, laitoin oman haasteeni jo pakettiin. Kolme luettua Christietä, koonti täällä: http://suketus.blogspot.fi/2015/12/murha-mesopotamiassa-agatha-christie.html

   Kiitos kivasta haasteesta!

   Poista
 9. Täytyy osallistua, vaikka haasteita tuntuukin nyt syöksyvän sisään ovista ja ikkunoista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäaika taitaa tosiaan saada ihmiset intoilemaan haasteiden parissa, mutta onneksi niidenkin kanssa voi ottaa rennosti, no stress! :)

   Poista
 10. Lupaan blogata ainakin 20:sta Damen teoksesta kyseisellä aikavälillä, ensimmäinen ilmestyi 14.1 ja on näitä Wesmacotteja :)

  http://joklaaja.blogspot.fi/2015/01/mary-westmacott-absent-in-spring.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi, ei mikään ihan pikku tavoite, vaikka lukeehaan noita Christietä aika nopeallakin tahdilla. Yksinäisen kevään luin minäkin tänä vuonna, mutta seuraavaksi taidan jatkaa ihan dekkarien parissa :D

   Poista
  2. Tässä

   http://joklaaja.blogspot.fi/2015/12/agatha-christie-vanha-hyva-aikani.html

   Poista
 11. Ilmoittaudun mukaan näin jälkijunassa! Mainio haaste! Yhden jo luin ja hain heti kirjastosta lisää luettavaa. Omassakin hyllyssä on muutama...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein hyvin vielä ehtii mukaan ja hienoa, että Christie on näköjään vienyt sinut Elina jo mennessään :)

   Poista
  2. Tässä koontini. En saanut luettua kuin kolme Christien kirjaa, mutta neljäs on jo menossa... http://luettuaelamaa.blogspot.fi/2016/01/agatha-christie-125-vuotta.html

   Poista
 12. Osallistun mukaan! Jos sitä ainakin kolme Christietä saisi luettua tänä vuonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa joukkoon! Kolme on hyvä tavoite - ja ainahan sitä voi enemmänkin lukea jos innostuu :)

   Poista
 13. Ilmoittaudun mukaan! Olen lukenut aika monta kirjaa jo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisää porukkaa, mahtavaa! :D Nonni siitä on sitten hyvä jatkaa :)

   Poista
 14. Arvaa mitä, minä olen tiennyt Agatha-rouvan syntymäpäivävuodesta ja hiukan ihmetellyt, että miksi kaikki lukevat rouvan kirjoja...en siis yhdistänyt sitä haasteeseen. Nyt vasta hokasin, että sinullahan on täällä haaste käynnissä. Koska olen lukenut ja katsonut kaikki elokuvat jo hieman kyllästymiseen asti moneenkin kertaan, lupaan lukea yhden rouvan kirjoista ja se ei ole Poirot, koska olen Miss Marple-fani. Ehkä yritän etsiä Agathasta tehdyn elämäkerran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, että nyt hoksasit :D Minä olen lapsesta asti niitä filmatisointeja katsonut ja katson edelleen. Christien itse kirjoittama elämäkerta on vaikuttanut tähän mennessä tosi mielenkiintoiselta, kannattaa lukea!

   Poista
  2. http://kirjasahkokayra.blogspot.fi/2015/09/agatha-christie-vanha-hyva-aikani.html
   Tässä osoite lukemaani elämäkertaan. Kyllä kannatti lukea. Agathalla oli mielenkiintoinen elämä ja kirja sisältää kuvia. Ajatella, jos hänestä olisi tullut oopperalaulaja niin kuin hän halusi, maailma olisi menettänyt kaikki nämä upeat dekkarit. Westcotin kirjoista olisin voinut luopuakin, mutta en Neiti Marplesta :)

   Poista
 15. Heeeiii, mahtava haaste! Koska mukaan ehtii vielä, niin ilmottaudunpa minäkin. Kaikki Christien romaanit on kyllä tainnut tulla luettua, mutta joistakin on jo vuosia. Ja Vanha hyvä aikani on ainakin edelleen lukematta, joten siinäpä ainakin yksi kirja haasteeseen. Ja luinhan minä Suchetin kirjankin keväällä, eipä vain tullut blogattua. Asia täytyy korjata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehtii ehtii! :) Onneksi löytyy kaikenlaista muutakin mielenkiintoista Christieen liittyen kuten mainitsemasi Vanha hyvä aikani (jota minäkin parhaillaan luen). Suchetin kirja on minulta vielä lukematta.

   Poista
 16. Mukana ollaan! Saa nähdä, montako kirjaa ehdin lukemaan, mutta ainakin yhdellä kirjalla osallistun. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että osallistut! Yksikin riittää, ei paineita siis :)

   Poista
 17. Tämä nyt menee vähän väärinpäin, mutta ehkä sitä pitää tähänkin osallistua, kun kerran satuin sen huomaamaan ja olen yhden Poirotin jo lukenutkin tänä vuonna. Katsotaan tuleeko toinenkin vielä haasteajalla, dekkareita kun luen melkein liikaakin. Ehkä yhden Marplen voisi kokeilla näin aikuisiällä, lapsena ahmin varmaan melkein kaikki Poirotit ja Marplet, tai sitten Tommy ja Tuppence -tarinan, niitä en kai koskaan ole lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tässä vielä reilut kolme viikkoa aikaa :DD Valinnan varaa on paljon ja minä päädyin juuri lukemaan kirjaa missä ei ole Poirot'a, Marple eikä Tommya ja Tuppencea. Kivaa vaihtelua :)

   Poista
  2. Tässä oma postaukseni, ainokaiseksihan se sitten jäi. Kirjastosta tosin haetutin varastosta "Ruskeapukuisen miehen" ja se vaikuttaa kyllä sen verran mielenkiintoiselta, että saatan vielä lukeakin. Nyt ei kuitenkaan ollut sen aika.

   http://lukemattomatlukemattomat.blogspot.fi/2015/04/agatha-christie-stylesin-tapaus.html

   Poista
 18. Koonti: http://unelmienaika.blogspot.fi/2015/12/agatha-christie-lukuhaaste.html?m=1

  VastaaPoista
 19. Oi, löysin haasteen vasta nyt, mutta eiköhän parilla kirjalla vielä ehdi osallistua.

  VastaaPoista
 20. Kah, haaste oli päässyt ihan unohtumaan mutta osallistuin vahingossa kuuntelemalla Aikataulukon arvoituksen! :)

  http://satunluetut.blogspot.fi/2015/12/agatha-christie-aikataulukon-arvoitus.html

  VastaaPoista
 21. Haastekoontini löytyy täältä: http://oksanhyllylta.blogspot.com/2016/01/haastekoonti-agatha-christie-125-vuotta.html

  Kiitos lukuhaasteesta! Luin tähän paljon hyviä ja tosi hyviä, ja Christien elämäkerrat jäivät sitten haasteen jälkeiseen aikaan. :)

  VastaaPoista
 22. Tässä haastekoontini: http://tuntematon-lukija.blogspot.fi/2016/01/agatha-christie-125-vuotta-lukuhaaste.html

  VastaaPoista
 23. Tässä juttu, miksi Agatha Christien dekkarit miellyttävät:
  http://kirsinbookclub.com/2015/06/dame-agatha-christien-dekkareiden-taika-kestaa/
  Kiitos haasteen järjestämisestä!

  VastaaPoista
 24. Kelpaako tämä kopiointiyritys joukkoon?
  http://kirsinbookclub.com/kirjat/sarah-hannah-nimikirjainmurhat-hercule-poirotin-nakoisyritys/

  VastaaPoista
 25. Kiitos kivasta haasteesta. :) Tässäpä minun koontini:

  http://lukemisenkartasto.blogspot.fi/2016/01/agatha-christie-125-vuotta-lukuhaasteen.html

  VastaaPoista
 26. Haasteen koontini löytyy http://sivusivultakirjablogi.blogspot.fi/2016/01/agatha-christie-125-vuotta-lukuhaasteen.html
  oli tosi mukava haaste :)

  VastaaPoista
 27. Kiitos haasteesta! Kuuntelin yhden ja luin yhden Christie-dekkarin. Pieni minikooste on tämän postauksen lopussa:
  http://kirjanpauloissa.blogspot.fi/2016/01/agatha-christie-eika-yksikaan-pelastunut.html

  VastaaPoista
 28. Sainpas luettua lyhyessä ajassa jopa kaksi Christien dekkaria. Blogista löytyy yksi yhteinen postaus niihin liittyen.
  http://eisenenem.blogspot.fi/2016/01/agatha-christie-125-vuotta-lukuhaaste.html

  VastaaPoista
 29. Huh, ehdinpäs :D Kiitos mukavasta haasteesta!

  http://elegiakirjat.blogspot.com/2016/01/agatha-christie-125-vuotta-haastekoonti.html

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...