18.12.2017

Sarjakuvahaaste

Tiedän (mikään ei pysy minulta salassa), että monet täällä blogistaniassa lukevat sarjakuvia ja jotkut niin, etteivät tuo niitä esille blogiinsa (tunnustan) ja koska tämä taiteenlaji ansaitsee lisähuomiota samalla tavalla kuin viime aikoina on novelleja ja runoja nostettu esiin, niin päätinpä tehdä haasteen sarjisten ympärille! Tämä haastepostaus on lojunut luonnoksissa jo pari vuotta, sillä en jotenkin viitsinyt julkaista sitä, mutta nyt päästän tämän maailmalle.Haasteeseen käy kaikki sarjakuvalehdistä albumeihin ja mangaan sekä kuvaromaaneihin. Voit vaikka lukea Aku Ankkoja! You name it. Kukaan ei myöskään estä niputtamasta kasaa sarjakuvia samaan postaukseen, jos yksittäisen tekeminen ei ole mielekästä. Oikeastihan minä haluan vain lisää sarjakuvavinkkejä itselleni😃 ja kiitän jos tässä vaiheessa niitä, jotka ovat tähänkin asti tuoneet niitä esille ja kannustan kiinnostuneita hyppäämään mukaan kuvien maailmaan.

Haasteaika: 1.1.-30.11.2018

Aikaa on melkein vuosi ja mukaan voi tulla milloin vain ilmoittautumalla tähän postaukseen. Kiva myös jos kerrot samalla luetko ylipäätään sarjakuvia ja jos luet, niin bloggaatko niistä? Linkitäthän haasteen päätyttyä koontipostauksesi (tai linkit yksittäisiin) kommenttikenttään. Voit osallistua, vaikkei sinulla olisi blogia kertomalla haasteajan päätyttyä mitä sait vuoden aikana luettua. Kuvaa saa käyttää haasteen yhteydessä ja somessa toimii #sarjakuvahaaste


Vinkkejä alkuun pääsemiseksiKotimaisia 
Voro - Janne Kukkonen
Pikku Närhi - Lauri ja Jaakko Ahonen
Eino Leinon Helkavirsiä
Peräkammarin poika - Jan Andersson ja Katja Kettu
Villimpi Pohjola - JP Ahonen
Kummituslapsi - Terhi Ekebom
Agnes-sarja - Kati Närhi
Ystäväni varjo - Anne Muhonen
Ulkomaalaisia
Ghost World - Daniel Clowes
Pääskysen leikki - Zeina Abirached
Blacksad: Kissa varjoisilta kujilta - Canales & Guarnido
The Walking Dead - Kirkman & Moore
A Tale of Two Cities
Fables - Bill Willingham
Yossel: 19 huhtikuuta 1943 - Joe Kubert
Caravaggio - Milo Manara
Kolme varjoa - Cyril Pedrosa
Blast: Röykkiö ihraa - Manu Larcenet
Peter Pan - Regis Loisel
Sin City - Frank MillerHuumori
Muumit: Sarjakuvaklassikot - Tove Jansson
Darth Vader ja poika - Jeffrey Brown
Simonin kissa - Simon Tofield  
Kätyrit: Banana!
Pupujen suuri itsemurhakirja - Andy Riley

Manga
Sailor Moon
Emma
  
Kuvaromaani 
Hugo Cabret - Brian Selznick
The Marvels - Brian Selznick


Lukemisen ohessa voit saavuttaa eri tasoja, jotka määräytyvät luettujen teosten lukumäärän mukaan.
Tasoja suorittamalla siis saat aina jonkun sarjakuvasankarin tittelin. Aika kunnianhimoisesti noita laitoin, mutta eiköhän täältä yksi Asterix löydy. Eikö niin? (ihailen omaa positiivisuuttani)

Haastetasot

1-2 Aku Ankka
3-5 Jaska Jokunen (Tenavat)
6-8 Fingerpori
9-11 Agnes (Saniaislehto)
12-14 Lucky Luke
15-17 Muumipeikko (Muumit)
18-20 Marv (Sin City)
21-23 Annie (Sailor Moon)
24-26 Tintti
27-29 Batman
30+ Asterix

Tervetuloa mukaan ja tsemppiä koitokseen!

Haasteessa mukana:
@anniinasbooks
@kirjakolo
@kirjahullu
Bibbidi Bobbidi Book
bookishteaparty
Carry on reading
Cats, books & me
Ei mustaa valkoisella
Eniten minua kiinnostaa tie
Evarian kirjahylly
Expelliarmus
Hogwarts Library
Hurja Hassu Lukija
Hyönteisdokumentti
Kartanon kruunaamaton lukija
Kirja hyllyssä
Kirjahilla 
Kirjan pauloissa
Kirjapöllön huhuiluja
Kirjavarkaan tunnustuksia
Kirjojen keskellä 
Kujerruksia
Kuutar lukee
Kymmenes kirjain
Lukuisa
Luettua elämää
Musteen jäljet
Oksan hyllyltä
Pauline von Dahl
Rinkka ja nojatuoli
Sivu sivulta
Sivutiellä
Tuntematon lukija
Yöpöydän kirjat


72 kommenttia:

 1. Mukana! Olen viimeisen vuoden aikana lukenut yllättävän paljon sarjakuvia, ja aioin jatkaa muutenkin, mutta haaste tsempannee mukavasti.😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa että tulet mukaan ja erityisen mahtavaa että suunnitelmissasi on ollut muuten lukea sarjakuvia:)

   Poista
 2. Olen niin mukana tässä!!! Mahtava haaste! :)

  VastaaPoista
 3. Todellakin mukana! Luen nykyään enemmän sarjakuvia, mutta niistä bloggaaminen on jäänyt käytännössä kokonaan :( nyt on syy blogata! Mahtava haaste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et varmastikaan ole ainut, joka niitä ei jaksa blogiin asti tuoda, joten kivaa kun tulet mukaan! :)

   Poista
  2. Hei mäkin mukana! Huomasin tän vasta nyt mutta sopii hyvin mun lukemisorientaatioon :-) @anniinasbooks

   Poista
 4. Mukana! Minulla onkin jovalmiiksi sarjakuvia ja mangaa lukupinossa odottamassa. :)

  VastaaPoista
 5. I am in! On mangan lukeminen jäänyt niin vähälle tänä vuonna, että oikein hävettää. Tämä on oikein hyvä kannuste herättelemään intoa :D.
  Mangasta bloggaan silloin tällöin anime/manga-blogissani, mutta haaste verukkeena voin hivuttaa niitä kirjablogiinikin ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin jäi tämän vuoden tavoitteet puolitiehen, mutta eiköhän ne onnistu nyt paremmin tämän haasteen myötä - toivottavasti sinullakin!

   Poista
 6. Tämä tuli niin tarpeeseen! Kirjoitin juuri tuoreimpaan postaukseeni, että sarjakuvat jäivät tänäkin vuonna lukematta. Niihin pitäisi panostaa enemmän ja nyt haasteesi tekee sen suorastaan pakolliseksi! Jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että tästä saa tosiaan lisäkipinää sarjisten lukemiseen. Tervetuloa mukaan!

   Poista
 7. Oi, tämä sopii minulle kuin nakutettu! Innostuin marraskuun aikana sarjakuvista ja olen nyt lukenu (ja blogannut) kolmesta. Ikkunalaudalla odottaa vino pino sarjakuvia, joita ajattelin lukea. Tässähän pääsee samalla osallistumaan haasteeseenkin :)

  VastaaPoista
 8. Mukana! Sarjakuvia tulee luettua sen verran harvemmin, että pieni yllyke on paikallaan. :)

  VastaaPoista
 9. Ooh, tämähän haaste kuin minua varten tehty! <3 Eli ehdottomasti mukana! :) Voisinkin samalla laajentaa repertuaariani, kun olen viime aikoina lukenut enimmäkseen supersankariaiheisia sarjakuvia muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaa arvasin!!:D Kannatan mukavuusalueen laajentamista, mutta pitäähän sitä välillä toki lukea niitä tuttuja ja turvallisiakin:)

   Poista
 10. Hmm. Luen kyllä varsin paljon sarjakuvia, mutta blogattua ei kovin paljoa niistä tule. Vähän vaikea sovittaa niitä blogimuottiin, monista voisi sanoa jonkun lauseen tai pari mutta isommat bloggaukset olisivat monen kohdalla aika väkinäistä ja sitten en juuri muuta ehtisikään tehdä kuin kirjoittaa bloggauksia...
  Ja oma ongelmansa on ollut useampien niteiden mittaiset tarinat, missä vaiheessa mistäkin sarjasta sitten olisi ajankohtaista kirjoittaa, silloin kun on juuri alkanut lukea (eikä tiedä vielä oikein mitään mitä tulee tapahtumaan) vai silloin kun on jo edennyt pitemmälle/loppuun (joissain sarjoissa ei varsinaista alkua tai loppua edes ole, ja jos siinä vaiheessa kun on lopussa alun lukemisesta voi olla jo vuosi tai useampi, niin aika vaikea sieltä on fiiliksiä nostaa bloggaukseen)

  Noista syistä tulee aika harvakseltaan sarjakuvista blogattua ja tiukasti valikoitua mistä kirjoittaa, mutta jos nyt edes vähän enemmän yrittäisi blogata...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnista tuon haasteen kirjoittaa sarjakuvista, eikä itsellänikään ole aina kovin järkevää sanottaa niistä. Siksi olenkin niputtanut niitä välillä yhteen ja lähinnä tyytynyt referoimaan juonta ja kuvitustyyliä hyvin lyhyesti. Etsin jakuvasti sarjisvinkkejä, niin olisi mukava, jos sellaisiin törmäisi useammin blogeissa - jokainen koittakoon löytää oman tyylinsä blogata niistä haasteista huolimatta:)

   Hienoa olisi jos tämä haaste saisi edes vähän madallettua kynnystä kirjoittaa niistä jostain.

   Poista
 11. Hmm, jätin tähän mielestäni jo aiemmin tällä viikolla kommentin osallistumisestani, mutta se on ilmeisesti kadonnut internetin syövereihin. Tai sitten unohdin painaa julkaise-nappia :D Joten ilmoitanpas vielä uudestaan, että olen ehdottomasti mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan internet... Mutta hyvä että huomasit ja kivaa saada lisää porukkaa innostumaan tästä!:D

   Poista
 12. Mukana! Olen lukenut sarjakuvia aina, joskaan en kovin laajalti. Bloggaaminen niistä on välillä hankalaa, kun tekee mieli ottaa kuvia, muttei jaksa nähdä aina sitä vaivaa... Ehkäpä yritän tsempata siinä tai sitten teen jotain koontipostauksia tms. Mutta osallistun siis joka tapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat on aina hieno lisä sarjispostauksiin, sillä kansista ei yleensä saa tietää albumin kuvitustyyliä, mutta täytyy löytää se itselle mielekäs tapa tehdä, ettei bloggaukset jää kokonaan siihen, kun ei aina jaksa tehdä niin hienoja kuin ajatteli etukäteen.
   Hienoa saada sinut mukaan:)

   Poista
 13. Mukana. :-) Tänä vuonna olen innostunut erityisen paljon sarjakuvista, vaikka blogiin onkin tullut tuotua ihan vain muutama.

  VastaaPoista
 14. Mukana! Innostuin kesällä lukemaan sarjakuvia, ja listan kärkeen nousi Tulevaisuuden arabit & Sagat. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin tsekata noi sarjikset, kun en ole niitä lukenut ja tervetuloa mukaan:)

   Poista
 15. Lähden ehdottomasti mukaan, sillä olen parin vuoden ajan yrittänyt tsempata itseäni lukemaan enemmän sarjakuvia. Olen sinällään onnistunutkin siinä, sillä joka vuosi olen lukenut hieman enemmän sarjakuvia kuin edellisenä vunna, mutta haluaisin lukea niitä vielä enemmän. Osasta olen blogannut, osasta en. Koen etenkin sarjakuvasarjojen osista kirjoittamisen vaikeaksi, joten täytyy miettiä, miten sen toteuttaisi paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tämä haaste auttaa tsemppaamaan ja innostumaan vielä lisää sarjiksista:) Ei varmastikaan ole helpoin aihe saada kunnon postausta aikaiseksi, mutta ihanaa että rohkeita itsensä haastajia löytyy.

   Poista
 16. Siis apua, huomasin tämän haasteen vasta nyt! Todellakin mukana, eikä varmaan edes mikään yllätys :D Kun en muuta kerkeä lukemaan, luen usein sarjakuvia. Ja koska tavoitteita ei kannata laittaa liian korkealle, haluaisin tavoittaa ainakin Agnesin (hän kun on niin ihana <3)! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haasteen päättymispäivä on muuten varmaan siis 30.11.2018, koska 31. ei ole? :D

   Poista
  2. Parempi nyt kuin marraskuussa :'D Pienesti uskalsin toivoa, että lähdet mukaan, kun sinun blogissa niitä sarjakuvia ainakin vilahtelee.
   Voi ei! hyvä kun huomasit väärän päivämäärän!

   Poista
 17. Melkein meni minulta tämä haaste ohi, mutta onneksi ei mennytkään! Ehdottomasti osallistun. Luin viime vuonna useammankin sarjakuvateoksen, mutta en tainnut blogata yhdestäkään. Häpeällistä! En tiedä, miksi sarjiksista bloggaaminen niin helposti vain jää. Mutta nyt tämä haaste saa luvan toimia kannustimena sekä lukemisen että bloggaamisen osalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liekö syynä, että sarjiksista on hankalampi kirjoittaa kuin romaaneista (ainakin itseäni ajatellen) - lisäksi blogimaailma on hyvin romaanipainotteinen. Tosi kiva kun lähdet mukaan!:)

   Poista
 18. Hei, kiva haaste! Ehdottomasti mukana. En ole blogannut kuin yhdestä sarjakuvasta, sillä se tuntuu jotenkin vaikealta. En tosin juuri luekaan sarjakuvia, mutta tekisi mieleni opetella. Ehkäpä tän haasteen myötä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa että on näin paljon kiinnostuneita! Tämä on onneksi matalan kynnyksen haaste, joten voi mennä ihan oman jaksamisen ja innostuksen suhteen. Tsemppiä sarjakuviin tutustumisen kanssa:)

   Poista
 19. Tämä haaste oli mennyt minultakin jotenkin ohi, mutta onneksi bongasin sen nyt. Ehdottomasti mukana siis. Olen aina lukenut sarjakuvia, mutta viime vuonna kun lukeminen takkusi pahasti, sarjakuvat pelastivat. Innostuin myös lukemaan supersankarisarjakuvia oikein kunnolla ensimmäistä kertaa. En ole muistaakseni koskaan blogannut sarjakuvista, mutta ehkä sitä voisi nyt tämän myötä yrittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi haaste on vasta alkumetreillä, joten loistavasti ehtii mukaan:) Sarjakuviin on niin helppo tarttua ja kiva kuulla että innostusta on riittänyt - ehkä tänä vuonna jopa blogiin asti ;)

   Poista
 20. Mukana! :)
  Luen sarjakuvia "koko ajan" ja bloggaankin kaikista muista paitsi Aku Ankoista, joten uskoisin että kerrankin etenen haasteessa enkä totea sen loputtua että ohops taas ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä tulitkin Maija mieleen, kun tätä haastetta kirjoittelin, joten hienoa että olet mukana:)

   Poista
 21. Taisinpa jo oman blogini puolella huudella, että osallistun tähän, mutta laitanpa nyt myös virallisen osallistumisviestin :D Sarjakuvat ovat aika vieras laji minulle, mutta ihan loppuvuodesta aloin kiinnostumaan niistä, joten tämä tuli juuri sopivaan väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa saada sut mukaan ja toivottavasti hurahdat tässä vuoden aikana sarjiksiin:D

   Poista
 22. Nyt kun tuli luetuksi ja blogatuksi sarjakuvaromaanista, liityn mukaan haasteeseen. Jaska Jokunen -taso taitaa olla sopiva tavoite minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan! Jaska Jokunen -taso on oikein hyvä tavoite.

   Poista
 23. Minä hyppään vähän jälkijunaan mukaan myös! http://kirjailujakirjablogi.blogspot.com/

  VastaaPoista
 24. Kyllä mä haluan myös tähän mukaan, että saisi ne sarjakuvatkin blogattua! Jee!

  VastaaPoista
 25. No täytyyhän tähänkin hypätä mukaan, vaikkei tavoitteena ole kuin Aku Ankka -taso, mutta sekin on parempi kuin viime vuoden sarjakuvatilanne. Craig Thompsonin Habibin luin Helmet-haasteeseen ja se saa luvan olla alku tähänkin haasteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aku Ankkakin on parempi kuin ei mitään:D Hienoa että innostuneita löytyy lisää.

   Poista
 26. Näyttää siltä, että minusta on tulossa (aika viime metreillä) ainakin Jaska Jokunen. Eli mukana ollaan!

  VastaaPoista
 27. Mukana, vaikka vasta nyt tämän Helmet-sivun ja parin linkin kautta löysinkin. Olen tänä vuonna lukenut 54 sarjakuvaa, joten pääsin suoraan Asterix-tasolle. Mikä harmi, sillä olisin halunnut olla Batman! :D

  Valitettavasti blogannut olen vaan suht pienestä osasta, mutta sieltä kyllä löytyy jotain lukuvinkkejä.

  Hauskaa että teit tämän haasteen.

  VastaaPoista
 28. Valmista tuli. Kiitos aivan loistavasta ja innostavasta haasteesta! https://luettuaelamaa.blogspot.com/2018/11/sarjakuvahaasteen-koonti.html

  VastaaPoista
 29. Minäkin kiitän mahtavasta haasteesta! :)
  Tämän Asterixin haastekooste ilmestyy blogiin perjantaina:
  https://kirjojenkeskella.blogspot.com/2018/11/sarjakuvahaasteen-yhteenveto.html

  VastaaPoista
 30. Kiitokset haasteesta & terveiset Asterix-tasolta. :) Koosteeni löytyy täältä: https://oksanhyllylta.blogspot.com/2018/11/sarjakuvahaasteen-koonti.htm

  VastaaPoista
 31. Saldoni on vaatimaton, mutta jokaisesta lukemastani albumista pidin. Täältä löytyy lyhykäinen koontipostaukseni: https://sanojalauseita.wordpress.com/2018/11/28/sarjakuvahaasteen-lyhykainen-koonti/

  VastaaPoista
 32. Kuittaan haastesuorituksen, Fingerporiin ylsin. Mainio haaste!
  https://kirjanpauloissa.blogspot.com/2018/11/tassutellen-ja-muita-sarjakuvia.html

  VastaaPoista
 33. Ohessa koontipostaukseni: https://tuntematon-lukija.blogspot.com/2018/11/sarjakuvahaasteen-koonti.html

  Kiitos järjestämisestä, tähän oli mukavaa osallistua! :)

  VastaaPoista
 34. Viimeisen postauksen tekeminen meni vähän kirimiseksi, mutta täältä löytyy: http://www.kujerruksia.fi/2018/11/sylillinen-sarjakuvaa-ja.html

  Kiitos kivasta haasteesta! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...