16.7.2017

4v synttärit ja kirjaostoksia


Meinasi blogisynttärit mennä ihan ohi. Hurja Hassu Lukija täytti eilen jo neljä vuotta(!). Huh, mihin se aika oikein menee. Bloggaamisesta on muodostunut jo niin luonnollinen osa elämää, etten muista enää millaista oli kirjoittaa vihkoihin lukupäiväkirjaa. Tätä kautta on päässyt jakamaan kirjarakkautta muiden kanssa, enää lukeminen ei ole yksinäinen harrastus. Ahkerasti käyn muiden blogeja tutkailemassa ja kirjavinkkejä etsimässä sekä yritän kommentoida usein, mutta kun seurattavia on melkein parisataa, niin aina ei ihan kaikkialle pysty kirjoittelemaan. Olen saanut bloggareiden joukosta ystäviä, joiden kanssa yhteys toivottavasti pitää jatkossakin 😊

Tällä hetkellä odotan Hel-YA! (Helsinki Young Adult Literary Convention) -tapahtumaa ja syksyn kirjamessuja - sekä kaikkia ihania uutuuksia mitä on tulossa. Ja niitä yli sataa lukematonta omasta hyllystä. Ja kirjastolainoja. Ja ja ja... Mikä ihana vuosi onkaan tulossa.

Synttärihengessä esittelen samalla uusimmat kirjahyllyasukkaani, jotka olen ostanut tämän vuoden aikana, sillä arkistoja tutkaillessani huomasin, että ole pitkään aikaan esitellyt kirjahankintoja täällä blogin puolella. Instatilini on enemmän ajantasalla näistä jutuista.


Tuula Karjalainen: Tove Jansson - Tee työtä ja rakasta
Ennustan, että tästä vuodesta tulee kunnon Tove Jansson -vuosi, sillä hänen kirjojaan olen ehtinyt lukea monta ja postissa sain juuri uusimman kirjan, Bulevardi ja muita kirjoituksia, josta on luettuna ensimmäinen novelli. Varmasti todella hyviä loputkin. Muumimaailma ja todellisuus -teoksen kautta olen jo Janssoniin tutustunut, mutta lisätieto ei ole pahitteeksi.

Erin Morgenstern: Yösirkus 
Tätä näkee vähän väliä siellä sun täällä ja kirja vaikuttaa juuri sellaiselta, josta voisin tykätä paljon. Outo, rönsyilevä sirkusmaailma vetää puoleensa.

David Mitchell: Pilvikartasto
Sen verran tiedän, että tästä on elokuva tehty, jonka olen tallentanutkin, mutten katsonut, koska kirja pitää lukea ensin. Monikerroksinen seikkailu kuulostaa haastavalta, toisaalta ei kai tätä ole turhaan niin monesti palkittu.


Hugh Howey: Siilo 
Scifi trilogian ensimmäinen osa, jossa maailma on saastunut elinkelvottomaksi. Selvästi tarina vähän synkempiin hetkiin.

Philip Teir: Talvisota
Luin ensimmäisen Teirini vasta keväällä ja pidin kovasti. Talvisotaa on kenties kehuttu vielä enemmän, joten ei tarvinnut kauaa miettiä ostanko. Alaotsikolla avioliittoromaani kulkuva kirja herättää kiinnostuksen.

Mark Helprin: Talvinen tarina
Ei nimen perusteella ehkä mikään kauhean hyvä kesäkirja, mutta säästetään kylmään talveen 😄 Tässä kirjassa riittääkin lukemista, joten rakkaustarina murtovarkaan ja kuolemansairaan Beverlyn välillä New Yorkissa vieköön mukanaan.Kate Morton: Kaukaiset hetket
Luulin lukeneeni Mortonilta enemmänkin, mutta näköjään vasta yksi kirja korkattu. Paluu Rivertoniin oli hieno romaani, joskin odotan löytäväni kirjailijalta vielä täydellisemmän tarinan - ja uskon myös vahvasti sen löytäväni. Hyllystä löytyy myös ennestään Hylätty puutarha, jonka pariin haluaisin kesällä ehtiä.

Joyce Carol Oates: Putous
Kirjoitustyyli uppoaa minuun täysin. Vaikken aina ole täysin itse tarinasta nauttinutkaan, niin kieli on saanut hurmokseen. Blondi oli jotain niin suurenmoisen hienoa, että tunnen jopa pienoista pelkoa aloittaa uutta kirjaa Oatesilta. Voiko mikään enää nousta samalla tasolle?

Isabel Allende: Ääretön suunnitelma ja Sydämeni Inés
Allende-kokoelmani alkaa olla täysi ja olen iloinen, että törmäsin vihdoin näihin puuttuvaan kahteen. Henkien talo on ollut yksi parhaita kirjoja ikinä eikä yhtään huonommaksi jäänyt Rouva Fortunan tytär tai
Auroran muotokuvakaan. Ehkä luen jo kesällä Sydämeni Inéksen, joka on tositapahtumiin perustuva romaani köyhän ompelijattaren tiestä sankarittareksi.


Looking good. Reilu puolivuotta on mennyt ja ostelu on pysynyt hyvin maltillisena. Katson nykyään paljon tarkemmin mitä ostan ja olen pienentänyt hankintalistaa. Näistä olen kuitenkin innoissani! Minulla alkoi juuri sopivasti kesäloma, joten toivottavasti ehdin lukea paljon ja pidän kenties jossain välissä oman lukumaratonini, kun en harmikseni ole ehtinyt mukaan kahteen edelliseen.

Aurinkoista kesää teille ihanat lukijat!
 

22 kommenttia:

 1. Paljon onnea nelivuotiaalle blogillesi ja mukavia blogikirjoituksia jatkossakin. Lukuiloa <3

  VastaaPoista
 2. Hyvää synttäriä blogille! Yösirkus on hankintalistalla, vaikuttaa hyvältä. Oatesin Blondi on lojunut hyllyssä vaikka kuinka kauan, kehuista päätellen pitää ilmeisesti lukea se. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Blondi kannattaa ehdottomasti lukea, se on todella hyvä!<3

   Poista
 3. Onnittelut neljästä blogivuodesta!
  En ole lukenut ainuttakaan hankkimistasi kirjoista. Jotakin muuta olen lukenut Tove Janssonilta (tietysti), Joyce Carol Oatesilta ja Isabel Allendelta. Allenden paras on minusta edelleen Henkien talo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Margit:)
   Minustakin Henkien talo on häneltä paras, mutta toivottavasti loputkin ovat yhtä laadukkaita.

   Poista
 4. Paljon onnea blogillesi! :) <3
  Omasta hyllystäni löytyvät mainitsemistasi Karjalaisen Tove Jansson-elämäkerta, Pilvikartasto (englanniksi) ja Talvinen tarina. En ole tosin lukenut vielä niistä yhtäkään.
  Mortonilta olen lukenut Hylätyn puutarhan ja pidin siitä. Myös Paluu Rivertoniin löytyy hyllystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3
   Lukemattomia kirjoja hyllyssä, ihana "ongelma":) Mortonilta ollaankin suomennettu nyt tiheään tahtiin romaaneja ja kiinnostaisi jo kovasti aloittaa Hylätty puutarha.

   Poista
 5. Onnea nelivuotiaalle! Perässä tullaan. Henkien talo on minulla suunnitelmissa tälle vuodelle. Se on odottanut hyllyssä jo monta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Ihanaa, sinulla on vielä hieno lukuelämys edessä:)

   Poista
 6. Suuret onnittelut blogille! :)
  Tahtoisin niin tuon Pilvikartaston omaan hyllyyni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogi kiittää:D
   Eihän tuo Pilvikartasto ollut notkunut omalla hankintalistalla kuin monia vuosia ennen kuin nyt löysin, joten sullakin on toivoa;)

   Poista
 7. Onnittelut mukavalle blogillesi! Hienoja kirjalöytöjä. Erityisesti Yösirkus on upea, maaginen kirja <3. Pilvikartasto löytyy minunkin hyllystäni, taitaapa olla mukana Hyllynlämmittäjät-listalla :D. Vieläköhän tuon ehtisi tämän kesän aikana lukemaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon:) Yösirkusta on hehkutettu tosi paljon ja luulen itsekin pitäväni siitä. Samoin huomaan Pilvikartaston selvästi kiinnostavan muistakin, toivotaan ettei ole liian haasteellinen.

   Poista
 8. Onnea nelivuotiaalle ja kiitos tähänastisista jutuista! Pilvikartasto, mahtaisiko sen luku multa onnistua, vaikuttaa haastavalta. Ostoksistasi olen lukenut Siilon ja pidin, ja Tove Jansson -kirja on omassa hyllyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Arja! Sitä minäkin olen Pilvikartaston kohdalla miettinyt, mutta ei auta kuin kokeilla - sillähän se selviää.

   Poista
 9. Onnea 4-vuotiaalle! :) Tove Janssonin elämäkerta on ollut jo ikuisuuksia lukulistallani, mutta ehkä vielä joskus. Olen jotenkin ollut aina niin kiinni Muumeissa, että olisi kiva tietää vähän enemmän naisesta niiden takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - äkkiäpä se aika menee!:) Ainakin Muumimaailma ja todellisuus oli sen verran näppärä teos, että kiinnostuin Janssonista ja hänen elämästään lisää. Hänessä on kuitenkin niin paljon kaikkea muutakin huomionarvoista kuin muumit.

   Poista
 10. Lämpimästi onnea nelivuotiaalle! :-) Mainoita kirjaostoksia olet tehnyt. Pilvikartasto kiinnostaisi minuakin, ja olen sitä monesti kirjastossa selaillut mutta järkälemäisyys on toistaiseksi pitänyt loitolla. Jonain päivänä vielä luen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän:) Ehkä jopa me molemmat rohkaistumme piakkoin lukemaan Pilvikartaston:)

   Poista
 11. Hurjasti onnea nelivuotiaalle <3

  Hyviä ostoksia sinulla, tuo Pilvikartasto kiinnostelee minuakin, Yösirkus on todella hyvä, peukut sille. Olen lukenut myös Putouksen ja Sydämeni Inéksen. Putouksesta en pitänyt niin paljon, mutta tuo sydämeni Inés oli hyvä. :)Talvinen tarina jäi minulla kesken. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti<3
   Sydämeni Inés on se mikä eniten tällä hetkellä kiinnostaa, sillä Allenden tuotanto on tähän mennessä ollut tasaisen varma. Yösirkuksen ajattelin säästää synkän talven varalle:D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...