13.7.2017

Viimeksi katsotut Netflix-sarjat


Uusi ystävä astui hetkeksi elämääni. Tunnette hänet varmasti nimeltä Netflix. Siitä seurasi tietysti jumiutuminen tv:n ääreen (ehkä on ihan hyvä, etten itse sitä omista). Päätin piristää blogiani hyppäyksessä sarjojen ihmeelliseen maailmaan ja alla on esiteltynä kolme hyvää tv-sarjaa, jotka tutkimusmatkallani löysin. Kaksi niistä tiesin etukäteen katsovani ja kolmas valikoitui ihan fiiliksellä. Ja kas vain, huomaan, että kaikki kolme perustuvat enemmän tai vähemmän johonkin kirjalliseen tuotokseen.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uusi Sherlock
4. kausi
Trilleri/Rikos
2017

Yhdessä Sherlock-kaudessa on vain kolme jaksoa, mutta ne tuntuvatkin enemmän elokuvilta, sillä kestoa on puolitoista tuntia. Siinä ajassa ehtii jo kehitellä kunnon tarinan ja päästä tunnelman kanssa pidemmälle. Ne jotka eivät kyseistä sarjaa tunne, niin kyse on löyhästä sovituksesta Arthur Conan Doylen Sherlock-tarinoihin, mutta modernissa Lontoossa. Todella hyvä sarja, katsokaa.

Uusi Sherlock on parhaimpia sarjoja ikinä ja pitkän odotuksen jälkeen pääsin viimein katsomaan uusimman kauden. Neljäs kausi olikin jo paljon synkempi, vaikka ainahan nämä ovat olleet jollain tapaa raskaita. Olen enemmän tottunut siihen, että Sherlock (Benedict Cumberbatch) selvittelee sattumanvaraisia rikoksia Watsonin (Martin Freeman) kanssa ja siinä lomassa he naljailevat toisilleen, mutta nyt kaikesta oli tullut paljon henkilökohtaisempaa, kaikki liittyi suoraan Sherlockiin.

En voi sanoa tykänneeni sekoilevasta Sherlockista, hänenhän pitäisi olla fiksu ja kaiken tavanomaisen yläpuolella. Koko tämän kauden suurin juoni oli niin keksitty juttu, taisi käsikirjoittajilta loppua kunnolliset ideat kesken. Toisaalta Sherlockin menneisyys paljastuu ja näin ollen hänen käytöstään voi paremmin yrittää ymmärtää.

Pidän sarjan nopeatempoisesta tavasta edetä, se on toisinaan aikamoista aivojumppaa, jos itse yrittää ratkaisua pohtia tai pysyä perässä Sherlockin huimissa päätelmissä. En pistä pahakseni, jos sarja saa lisää tuotantokausia.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


A Series of Unfortunate Events
1. kausi
Seikkailu/Draama/Perhe
2017

Boudelairen sisarukset Violet (Malina Weismann), Klaus (Louis Hynes) ja Sunny (Presley Smith) jäävät orvoiksi kodin palatessa poroksi ja ystävällinen, mutta ei kovin teräväpäinen Mr. Poe (K. Todd Freeman) on määrätty etsimään heille uuden kodin. Kuvioihin astelee kreivi Olaf (Neil Patrick Harris), joka kovasti haluaa (latteasti ilmastuna) lasten huoltajaksi heidän rahojen takia. Pelottava ja pakkomielteinen kreivi ei kuitenkaan omatoimisia lapsia huijaa, jotka sinnikkäästi yrittävät pysyä hänen pitkien kynsien ulottumattomissa. Aikuiset eivät kuitenkaan näe kreivi Olafin naamion taakse, vaikka hän hyvin avoimestikin ilmaisee olevansa rahan perässä, lapsien hyvinvointi ei voisi vähempää kiinnostaa.

A Series of Unfortunate Events perustuu Lemony Snicketin kirjoittamaan nuortenkirjasarjaan, Surkeiden sattumusten sarja. Ensimmäisen kauden aikana käsitellään kirjasarjan neljä ensimmäistä osaa. Kertojana on Lemony Snicket, joka omalta osaltaan toi väriä sarjaan välihuomautusten ja varoitusten kera. Tv-sarja on hupaisalla tavalla välillä hyvinkin överi. Ankeudesta huolimatta se on huumoripitoinen ja nokkela - mikäli tietysti natsaa oman huumoritajun kanssa yksiin. Visuaalinen ilme on synkkä väreiltään, hyvin unenomaista ja epätodellinen. Netflix myös ovelasti mainostaa itse itseään sarjassa. Ja sarjalla on hieno tunnusmusiikki.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Riverdale
1. kausi
Draama/Rikos/Mysteeri
2017

Tiesin kyllä ennestään Achie-sarjakuvasta, mutten ole lukenut niitä. Juoni ja näkemäni traileri vaikuttivat sopivan mystisiltä, joten otin riskin ja lähdin katsomaan sarjaa. Heti alussa koin vahvoja Twin Peaks fiiliksiä: tavallinen pieni kylä, jossa pinnan alla kytee salaisuuksia ja jotain uhkaavaa.  Kaikki alkaa oikeastaan siitä, kun lukiolainen Jason Blossom katoaa ja löytyy myöhemmin kuolleena.

Sarja seuraa nuorten joukkoa, joka yrittää päästä tragedian yli ja selviytyä samalla koulumaailmasta ja ihmissuhteista. Suloinen naapurintyttö Betty (Lily Reinhart) on ihastunut punapää Archieen (K. J. Apa), mutta äitinsä kanssa Riverdaleen juuri muuttanut Veronica (Camila Mendes) saa Archien huomion osakseen. Mitään tavanomaista koko kauden kestävää kolmiodraamaa tästä ei (onneksi!) kehkeydy, vaan Betty ja Veronica ystävystyvät ja heistä tuleekin varsinainen power duo. Nuorten sarjan hengessä jollekin on tietysti langetettava mean gils -status ja sitä kruunua kantaa kuolleen Jasonin kaksoissisar Chery (Madelaine Petsch), joka tuntuu salailevan asioita Jasonin kuolemaan liittyen. Sitten on vielä sarjan kertojaäänenäkin oleva, Archien entinen paras kaveri, Jughead (Cole Sprouse), joka kirjoittaa ylös kaikki tuona kesänä tapahtuneet asiat.

Nuoret pääsevät selville Riverdalen salaisuuksista ja kaikenlaista outoa tuntuu olevan meneillään siellä sun täällä. Täytyy sanoa, että naiset hallitsevat tätä sarjaa täysin! Parasta oli ehdottomasti Veronican ja Bettyn kosto naisia huonosti kohteleville urheilujätkille. En tiedä johtuiko se naisten vahvoista rooleista vai heikommasta näyttelemisestä, mutta miehet jäivät vähän latteiksi heidän rinnallaan. Go gilrs!

Pitkin ensimmäistä kautta on meneillään kaikkea kiinnostavaa ja sarjassa on hyviä juttuja ystävyydestä, moraalista ja itsekunnioituksesta - ja siitä, että meidän naisten pitää pitää yhtä. Päälleliimatulta tuntui kiintiöhomo, joka oli kaiken lisäksi hyvin stereotyypinen. Hänet olen nähnyt jo miljoona kertaa. Huvittuneisuutta sen sijaan sai aikaan Blossomien perhe, joka varmasti olisi buukattu, jos Twilight aikoinaan olisi etsinyt punapäistä vampyyriperhettä. 😂

Riverdale on sopivan tummansävyinen ja mystinen sarja, johon jäin kieltämättä erittäin koukkuun.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Oletko katsonut kyseisiä sarjoja? Mitä pidit?


6 kommenttia:

 1. Uusi Sherlock on tosiaan parhaimpia sarjoja, joita nykyisin on tarjolla! Aika lailla samoissa mietteissä katselin aikoinaan neljännen tuotantokauden kuin sinäkin. Tosin eniten petyin ensimmäisen jakson loppuratkaisun toteutukseen - se oli erittäin kömpelö. Viimeisestä jaksosta tuli taas Saw-vibat. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sherlock on niin omaa luokkaansa varsinkin jos vertaa joihinkin noihin rikossarjoihin, jotka tuntuvat vain toistensa kopioilta, eikä niillä ole mitään annettavaa omasta takaa. Olihan kaudessa omat ongelmansa, mutta loppu oli aika ihana.

   Poista
 2. Uusi Sherlock on minunkin suosikkejani ja katsoin neljännen kauden heti kun se ilmestyi Netflixiin. Minulle tuli katsottuani sellainen fiilis, että tämä jäisi viimeiseksi kaudeksi...jotenkin siinä oli sellaista jäähyväistunnelmaa. Mutta toivottavasti olen väärässä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tähän olisi tavallaan hyvä päättää, kun mitään ei jäänyt avonaiseksi, mutta voi että tulisi Sherlockia ikävä. Jatkoa siis kiitos:D

   Poista
 3. Uutta Sherlockia katsoin ensimmäiset kolme kautta, mutta sen jälkeen kiinnostus lopahti. Riverdale oli kyllä positiivinen yllätys -- mulla on pari viimeistä jaksoa vielä katsomatta kun säästin ne ihan tarkoituksella katsottavaksi lähempänä uuden kauden ensi-iltaa, koska en halua joutua odottamaan tarinan jatkoa pitkää aikaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riverdale saa siis jatkoa? Asiaa!<3 Sulla on hyvä itsekuri, kun pystyt säästelemään, mulla tämän katsominen meni aikamoiseksi maratoniksi :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...