8.7.2017

KIRJAN MONET KASVOT: Harry Potter


No niin, nyt kun sain kunnialla suoritettua dekkari- ja prideviikon on aika palata uuden postaussarjani pariin. Viimeksi tutkailtiin Garpin maailmaa ja Twilightia, joista löytyi hyvin erilaisia versioita, mutta niin löytyy tämänkin kerran uhrista. Itseasiassa niin paljon, että pyhitin sille kokonaan oman postauksen. Kyse on tietenkin Harry Potterista. Otin mukaan vain ensimmäisen osan, Harry Potter ja viisasten kivi, ettei postaus paisuisi liikaa.Ylläolevat kirjat ovat ilmestyneet Englannissa tai Yhdysvalloissa. Harry Pottereiden suosiosta ja niihin käytetystä panostuksesta kertoo jotain sekin, että niistä on otettu painoksia yhdessä maassa mitä erilaisimmilla kansilla. Viimeisimpänä olen nähnyt neljän kirjan kansisarjan, joista voi valita minkä tuvan tunnuksen ja värimaailman niihin haluaa. Luksusta.

Suurin inspiraation lähde näkyy olevan Tylypahkan juna, joka on mukana neljässä kannessa. Kahdessa hellyyttävä Hagrid. Värejä hallitsee punainen ja sininen. Kollaasiin keräämäni kannet ovat tyylikkäitä ja omaa silmääni miellyttää erityisesti ylärivin piirretyt kannet, joita katsoessa tahtoisi palata äkkiä Tylypahkaan. Muita hienoja ovat keskimmäisen rivin toinen sekä ihan viimeinen kansi. Kansirakkautta ♡


Ulkomaalaisista löytyy sitten kaikenlaista värikästä ja ... jännittävää. Nopeasti jos vilkaisee molempia kollaaseja on englanninkieliset kannet tyylikkäämpiä ja taitavammin tehtyjä. Ylläolevien kansien kohderyhmä näyttäisi olevan 6-10-vuotiaat. Mitä ihmettä Persia, Ranska, Italia ja Kiina? Suomi erottuu taas edukseen, olen aina tykännyt noista Mika Launiksen karikatyyrimäisistä kuvista (suomikannet ovat tosin päässeet jonkun sivuston mukaan häiritsevimpien kansien joukkoon:D).

Pidän myös Venäjän ja Indonesian kansista, niissä sentään on tyylikkyyttä. Suomen lisäksi pari muutakin maata on tarttunut shakinpelaamiskohtaukseen, mutta muuten luudalla lentäminen ja Hedwig hallitsevat. Huomion arvoista on sekin, että ulkomaalaisissa kansissa esiintyy melkein jokaisessa Harry, mutta suurimmasta osasta englanninkielisistä hän puuttuu kokonaan.


Mikä on oma lempparikantesi? Oletko kerännyt hyllyysi erilaisia Pottereita? 
Ensi kerralla tutkaillaan vähemmän eriäviä tulkintoja herättäneitä kansia.


Kirjan monet kasvot -postauksia
Garpin maailma / Twilight

9 kommenttia:

 1. Siis tuo Indonesian kansi, vau! Aivan upea. Noita häiritseviä kansia onkin sitten muutama, muun muassa Tsekki ja Persia :D Tosi kiva päästä kurkkaamaan miten muualla maailmassa on tehty kansikuvia, kiva sarja tosiaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä kyllä löytyy hyvin mielenkiintoisia tulkintoja ja yllättävän monet näyttävät ihan lastenkirjoilta:D

   Poista
 2. Tämä on tosiaan ihana juttusarja! Kansien kuvia on hauska katsella.

  Kiinan ja Bosnian kannet ovat aika outoja. Venäjän ja Hollannin kannet ovat aika kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että muitakin näiden kansien vilkuilu kiinnostaa.
   Kiinan kansi varsinkin on erikoinen, enkä tajua miten leijona(?) liittyy Potteriin...

   Poista
 3. Ai että mahtava koonti :D!!! Pakko näyttää huomenna lapsellenikin. Tuo kiinalainen käy kyllä kaukaa :D eikä ole kyllä hollantilainenkaan kovasti panostanut "piirrä vaikka pilviä, niitä on kaikkialla". Suomikansi onkin varsin edukseen, vaikka tykkään myös alkuperäisistä. Sitten nämä uudet kuvitetut Potterithan on ihan uskomattomia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DD Kiina on niin outo, että aloin jo miettimään, että olihan se varmasti Potterin kansi x) Tässä tulee myös selvästi kulttuuriset erot vastaan. Onneksi on paljon noitakin kansia, joita voi ihastella:)

   Poista
 4. Mahtava kooste! Minulla on Pottereista vaan yksi versio, Mika Launiksen kansilla. Olen kovasti vastustanut kiusausta hankkia tuo uusi, kuvitettu laitos. Ainut syy kun olisi nuo upeat kuvat :D. En ole mikään suuri Potter-fani, joten se tuntuisi vähän hölmöltä hommalta. Mutta toisaalta, on ne kyllä jäätävän hienon näköisiä kirjoja. Varsinkin se seuraava osa, jossa on bussin kuva kannessa. Eli ehkä tämä on vaan viivytystaistelua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se kolmas kansi on käsittämättömän upea :)!

   Poista
  2. MarikaOksa: Minä annoin periksi kiusaukselle ja ostin kuvitetut versiot, mutta toisaalta olenkin Potter-fani:) Azkabanin vanki näyttää tosiaan erityisen hienolta<3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...