30.11.2016

Vera Brosgol - Anya's Ghost


Pitkään on Anya's Ghost ollut lukulistalla ja vihdoin sain sen lainattua! Jostain blogista tämä taitaa olla alunperin bongattu ja tuo valloittava kansi lupailee jo itsekseen nautinnollisia hetkiä sarjakuvan parissa. Ja hieman jännitystä.

Anya on kuin kuka tahansa teini Amerikassa. Hän häpeää venäläistä äitiään, on epävarma kehostaan eikä tunne kuuluvansa joukkoon. Pudotessaan kaivon pohjalle Anya löytää itselleen - alkujärkytyksestä toivuttuaan - ystävän. Tämä uusi ystävä on siitä erikoinen, että hän on ollut kuolleena vuosisatoja. Aluksi uudesta haamuystävästä näyttää olevan paljonkin hyötyä esimerkiksi koulussa, mutta loppu on jo silkkaa jännitysnäytelmää.Anyaan on hyvin helppo samaistua ja tämä on suurimmaksi osaksi hänen kasvukertomuksensa. Esiin nostetaan nuoruuden sosiaaliset paineet ja ryhmään kuulumisen halu. Sopiakseen joukkoon Anya valehtelee koulussa syntyperästään, sillä koulun toista venäläistä kiusataan. Mukana on myös ihastumisia, mutta Anyan ihastus sattuu olemaan varattu. Hän kuitenkin oppii, ettei kaikki ole aina sitä miltä näyttää sekä pitämään puoliaan.

Aiheena nuo kaikki edellä mainitut ovat todella kuluneita, mutta Emily-haamu tuo raikkautta ja uutuutta albumiin. Anya on myöskin hyvä hahmo. Hänen sarkastinen huumorinsa puree. Tietysti liilansävyiset kuvatkin ovat upeita ja sarjakuvan ihmiset hyvin ilmeikkäitä. Tavallisen tuntuisena alkanut tarina muuttuu lopussa jännittäväksi ja minä viihdyin loistavasti Anyan ja Emilyn seurassa. Ensi kerralla Anya taitaa miettiä tarkemmin kenet parhaaksi ystäväksi ottaa.

_______


Vera Brosgol - Anya's Ghost
First second, 2011
Kirjastosta

2 kommenttia:

  1. Tätä ei harmillista kyllä ole Oulun kirjastossa saatavilla. Olen miettinyt, pitäisikö tilata netistä omaksi... tosi hyvältä tämä kuulostaa - ja näyttää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkaan lähikirjastoista tätä ei löytynyt, piti vähän pidemmältä hakea... Sarjakuvavalikoimat tuppaa aika vajavaisia olemaan. Jos kohtuuhinnalla löytyy niin mikä ettei :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...