24.7.2018

10 oman hyllyn odotetuinta (2018)

Uutta listaa kehiin! Edellinen 10 oman hyllyn odotetuinta sujui kohtalaisesti - ei aivan täysin odotusten mukaan. Yksi suosikkipuuhistani on katsoa omaa pikku kirjastoa ja miettiä mitä kaikkea sieltä haluaisi lukea seuraavaksi. Paljon löytyy lukemattomia ja osan sisällöstä ei ole kovinkaan vahvaa mielikuvaa. Mieli minulla muuttuu kuitenkin jatkuvasti mielialan mukaan, joten alla oleva pino edustaa juuri tätä hetkeä.


 ⧫ Janitsaaripuu - Jason Goodwin
 ⧫ Siilo - Hugh Howey
 ⧫ Kolea talo - Charles Dickens
Salaisuus varjossa - Maria Gripe
Hiljaisuus soi h-mollissa - Mari Strachan
Bones of the Moon - Jonathan Carroll
Neljäs käsi - John Irving
Cooperien perintö - Grace Metalious
Sillanrakentajat - Jan Guillou
Yösirkus - Erin Morgenstern


Listalla on kolme tuttua nimeä viime vuodelta - John Irvingiltä valitsin sentään toisen kirjan vaihtelun vuoksi 😃 Kolea talo on haaste paksuutensa ja Dickensin kirjoistustyylin vuoksi; Yösirkuksen haluan lukea nimenomaan pimeänä loppuvuonna ja Sillanrakentajat ei yksinkertaisesti ole löytänyt tietään yöpöydälleni. Uusissa tulokkaissa on edustettuna dekkari, scifi, fantasia/kauhu, maaginen realismi ja historiallinen fiktio. Monipuolinen listaus, joka kertoo tiivistetysti aika hyvin sekalaisesta lukumaustani.

12 kommenttia:

 1. Minulla on samanlainen suosikkipuuha ja pinot tosiaan vaihtelevat mielialojen mukaan :D Minullakin on muuten tuo Janitsaaripuu (enkuksi) hyllyssäni ja se aina välillä päätyy pinoihin, mutta poistuu sieltä, kun pinot muuttavat muotoaan. Ehkä saan sen joskus luetuksikin. :D Niin myös Siilo löytyy, sen kanssa sama juttu Janitsaaripuun kanssa.

  Irvingin Neljännen käden olen lukenut enkä siitä innostunut (en tosin innostu Irvingistä muutenkaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen sitä mieltä, että melkein yhtä kivaa kuin lukeminen on lukukirjojen suunnittelu:D Eikä ne ikinä ole mitenkään lopullisia, joten paineitakaan ei tule. Janitsaaripuu on nyt jonkin aikaa keikkunut hyllyssä, mutta ehkä me molemmat saadaan se vielä luettua!

   Irving on ihan lempparini, joten en ole kamalan huolissani<3

   Poista
 2. Olen lukenut pinostasi Mari Strachanin Hiljaisuus soi h-mollissa, se oli yllättävän hyvä! En tiennyt siitä juuri mitään ennen lukemista ja odotin jotain ihan kivaa, mutta olihan se paljon parempi. Muita en sitten olekaan lukenut. Irvingistä olen tykännyt paljon, mutta en ole nyt pariin viime vuoteen lukenut häneltä mitään. Pitäisi kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti kirjoista tietää jo jonkun verran etukäteen, joten on välillä mukavaa, jos ei tiedä mitä odottaa. Moni lukukokemus olisi voinut olla parempi, jos odotukset eivät olisi kohonneet liian suuriksi. Heti Irvingiä lukemaan Laura!:D

   Poista
 3. Luin Kolean talon aiemmin tänä vuonna ja minuakin mietitytti etukäteen että kuinka tällaisen tiiliskiviklassikon kanssa pärjää, mutta lopulta pidinkin kirjasta aika tavalla. Myös Yösirkus löytyy tänä vuonna lukemieni kirjojen joukosta, ja uskon että suunnitelmasi lukea tämä kirja loppuvuoden säkkipimeyden vallitessa tukee varmasti kirjan tunnelmaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pitänyt yllättävän paljon Dickensistä, vaikka tosiaan hänen kirjojensa parissa vierähtää hyvin monta tovia ja toisinaan tuskastuttaakin. Tarinat ovat kuitenkin temmanneet mukaansa. Yösirkuksen voisin lukea vaikka heti, mutta taidan pidättäytyä alkuperäisessä suunnitelmassa:)

   Poista
 4. Mä myös odottelen syksyä Yösirkuksen kanssa, tosin aion lukea sen englanniksi. Täytyy sitten jutella tosta, kun saadaan molemmat luettua se! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin TSH ja nyt Yösirkus - meilläpä on sattunut samoja kirjoja luettavaksi:D Jep niin pitää!

   Poista
 5. Tuo Yösirkus on huippu. :) Muita en olekkaan pinostasi lukenut. Tuo Kolea talo on minullakin omassa hyllyssä, pitäisi saada joskus luettua. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Pitäisi saada joskus luettua" -pino on suuri ja loputon:D Ehkä jo kesälomani aikana aloitan Kolean talon, niin ainakin ehtisi sitä lukea rauhassa, sillä keskittymiskyvystä ei Dickensin kanssa ole haittaa:D

   Poista
 6. Ihan parasta puuhaa. Neljäs käsi taitaa olla ainut luettuni tästä pinosta. Vaikuttava pino!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä<3 Olen lukenut Irvingiltä nyt uudempaa tuotantoa, joten ajattelin että olisi tällä kertaa vähän vanhemman vuoro.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...