5.7.2018

Sarjakuvia keskittymiskyvyttömilleSarjakuvat ovat olleet pelastukseni viimeisten kuukausien aikana ja myönnetään, niiden avulla saa mukavasti pelastettua tilanteen, jos lukuaikataulu näyttää katastrofaaliselta, eikä aikaa ole lukea 600 sivuisia teoksia. Olen myös löytänyt sarjakuvien maailman ihan uudella tavalla tänä vuonna ja törmännyt erittäinkin upeisiin teoksiin. Koska sanallinen anti näiden kuvailujen suhteen on kuitenkin vielä vajavainen, niin niputan jälleen kolme sarjakuvaa samaan postaukseen. Kaikki ovat hienoja omalla tavallaan. Näillä jatkan #sarjakuvahaaste pinon kasvattamista.

Juna
Hongkongilaisen Chihoin surrealistisessa sarjakuvassa mies tekee matkaa junalla ja pitkin matkaa tapahtuu erikoisia asioita: samat asiat toistuvat ja kaikenlaista muutakin outoa. Filosofiseksi ja vertaiskuvalliseksi voisi teosta sanoa. Itseoppinut Chihoi on piirtänyt sarkauvan rennosti lyijykynällä ja sivuilla näkyy kumituksen taakse kätkeytyneet viivat ja luonnostelut.

Sarjakuva perustuu Hung Hungin novelliin Karuselli, joka on suomennettu sarjakuvan loppuun.


✚   ✚   ✚ 


Flu
Antti Ollikaisen Flu - Jäätävä lentsu -teoksessa seikkailee tipu, jolla on flunssa. Pienen tipun matkalla sattuu kaikenlaista ja se sekä joutuu pinteeseen että pääsee pälkähästä aivastelujensa ansiosta. Välipalaksi haukattava sarjakuva etenee täysin ilman tekstejä ja se on varsin hupaisaa katseltavaa. Vauhdikas tarina loppuu hienolla, ajatuksia kaihertavalla tavalla. Sarjaan kuuluu vielä kaksi muutakin lyhyttä teosta, mutta lähitienoon kirjastoista niitä ei löytynyt, joten tyydyin tähän ensimmäiseen osaan.
✚   ✚   ✚   

 
Ajan kanssa

Vastikään kuuntelin äänikirjana Marcel Proustin Kadonnutta aikaa etsimässä -sarjan ensimmäisen osan Combray ja tästä luontevasti siirryin Petteri Kantolan Ajan kanssa -albumin pariin, joka kulkee alaotsikolla "Kesäni Marcel Proustin kanssa". Tykästyin niin paljon tähän kiireettömään ja filosofiseen teokseen. Sen absurdit tapahtumat ruokkivat aivojani ja oivaltavasti tehdyt kuvat tosiaankin kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Wautsi, olen vaikuttunut.

Sarjakuva pohtii parisuhdetta ja elämää. "Maailma muuttuu mielenkiintoisemmaksi ja havainnot rikkaammiksi, kun ei kiirehdi. Tapahtumista ja ihmisistä paljastuu erilaisia sävyjä ainoastaan tarkkailemalla niitä riittävän pitkään!" Lisäksi mukana hengaili ihana hirvi

Yhteensä näille sarjakuville kertyi sivuja 232.


Chihoi - Juna
Suomen sarjakuvaseura, 2010
Kirjastosta

★½
Antti Ollikainen - Flu: Jäätävä lentsu
2014
Kirjastosta

★½
Petteri Kantola - Ajan kanssa: Kesäni Marcel Proustin kanssa
Suuri Kurpitsa, 2016
Kirjastosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...