15.10.2014

Díaz Canales & Guarnido - Blacksad - Kissa varjoisilta kujilta


Blacksad - Kissa varjoisilta kujilta
Käsikirjoitus: Juan Díaz Canales
Kuvitus ja värit:  Juanjo Guarnido
(Quelque part entre les ombres, 2000)
Arktinen Banaani, 2006
Kirjastosta lainattu

sarjakuvan ensimmäinen ruutu

Tarttui kirjastoreissulla matkaan todellinen timanttiteos. Kovaksikeitetty dekkarisarja alkaa tällä albumilla ja siihen on ilmestynyt yhteensä viisi osaa.

Kissannäköinen päähenkilö John Blacksad on yksityisetsivä 1940-luvun lopulla, jonka entinen rakastettu on murhattu. Hänen kanssaan Blacksad vietti elämänsä onnellisinta aikaa ja vaikka heidän tiensä olivat eronneet jo aikaa sitten, niin Blacksad päättää laittaa syyllisen maksamaan kalliisti teostaan. Alkaa kissa-hiiri -jahti, jossa kovat otteet ovat sallittuja - ja välttämättömiä.

"Kissoista liikkuu kaikelaisia sananparsia. Yksi niistä väittää, että meillä olisi yhdeksän elämää. Totta puhuen en ole koskaan halunnut tarkistaa sitä."

Sarjakuvan henkilöt ovat eläinmaailmasta tuttuja, mutta ulkonäköä lukuunottamatta hyvin ihmismäisiä. He muun muassa kävelevät ihan kahdella jalalla ja käyttävät vaatteita. Ainoastaan naiset näyttävät ihmisiltä, joille on vain lisätty eläinten nenä ja korvat. Kiinnostaisi tietää mikä on ajatuksena moisen ratkaisun takana. Paljon kätkeytyy eläinhahmojen valintaan ja se kertoo lukijalle heti hahmon luonteen. Poliisi komisario Smirnov on Saksanpaimenkoira, rikolliset ovat rottia ja liskoja ja hauskana lisänä baarinomistaja on rähjäisenoloinen sika.
Hyvin yksityiskohtaiset ruudut kutsuvat tarkastelemaan lähemmin ja jokainen ruutu näyttää melkein omalta taideteokseltaan. Voisin ihan hyvin jotkut kuvat ottaa koristamaan omaa seinääni! Hillitty ja toisinaan elävän värikäs värimaailma on ajateltu tarkkaan ja siitä tosissaan tulee heti mielleyhtymä film noiriin. Miellyttää silmää hyvin paljon!

Ehdottomasti pitää jossain vaiheessa lukea kaikki muutkin osat!

Tähtiä:


Blacksad -albumit
Kissa varjoisilta kujilta
Valkoinen valtakunta
Punainen sielu
Hiljainen helvetti
Amarillo

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että olet löytänyt Blacksadin! Mies suositteli sitä minulle muutamia vuosia sitten ja sittemmin kotihyllyyn ovat ilmestyneet kaikki albumit viimeistä lukuunottamatta. Meillä on myös keittiön seinällä yksi Blacksad-printti eli itse myös pidän tyylistä todella paljon. Suosittelen myös seuraavia osia siis erittäin lämpimästi, Valkoinen kaupunki taisi jäädä itselleni etäisimmäksi mutta kaikki osat ehdottomasti lukemisen arvoisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kelpaisi seinälle laittaa Guarnidon piirtämän kuvan, sillä niissä on yksityiskohtia ja mieletön tunnelma. Pitää kai tässä joku päivä kirjastossa taas poiketa muut osat hakemassa :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...