24.10.2014

Simonin kissa -sarjakuvat


Simonin kissa ihka omassa kuvakirjassaan (2009)
Simonin kissan pentu (2011)
Simon Tofield
Gummerus, 2009 & 2012
Kirjastosta lainattu

albumin ensimmäinen ruutu

Simon Tofield on brittiläinen kuvittaja ja animaattori ja hänen sarjakuvansa Simonin kissa on voittanut monia palkintoja, mutta elämänsä kissa aloitti Youtubessa.

Simonin kissa ihkaomassa kuvakirjassaan on valloittava kuvaus kissan sielunelämästä. Simonin kissa on utelias ja röyhkeä tapaus, joka aiheuttaa harmaita hiuksia omistajalleen, sillä minä ainakin allekirjoitan niiiiiin monta noista jutuista: hyökkäykset käteen/sääreen kiinni, silittely sillon kun kissalle sopii... Hauskaksi kirjan tekee juuri nämä tapahtumat, joihin varmasti monet kissanomistajat voivat samaistua ja naureskella hulvattomille tilanteille, jotka he itse tietävät varsin hyvin.Jossain mielessä Simonin kissa muistuttaa yhtä toista karvaista kissaa, Karvista nimittäin, mutta sillä erotuksella, että tämä kissa ei laiska ole. Ovela kylläkin, juoksuttaa ihan mielivaltaisesti vähä-älyiseltä vaikuttavaa koira-parkaa, ja antaapa sille myös kepistä päähän.

Simon kissan pentu jatkaa edellistä tarinaa kuvioihin tullessa uusi kissanpentu, joka löytyy ulkoa pahvilaatikosta. Pentu aiheuttaa jälleen omat haasteensa arkeen ja eniten kestämistä tuntuu olevan vanhemmalla kissalla. Pientä molemminpuoleista nahjailua on havaittavissa, eikä pieni pentu jää todellakaan jekuissaan kakkoseksi vanhemmalle konkarille. Seuraavaksi käy sääliksi itse omistajaa, kun kissat yhdistävät voimansa. On ne nappisilmät niin raivostuttavia hellyyttäviä.
Erittäin nopeasti nämä kaksi albumia kahlasi läpi, mutta paljon hauskoja juttuja jäi matkaan kansien napsahtaessa kiinni. Nopeasti aukeavat ruudut ja yksinkertainen, mutta ilmeikäs piirrosjälki ilman puhetta, toimii! Sanoja ei siinä vaiheessa tarvita, kun pieneillä viivan vedoilla saa niin helposti ja ymmärrettävästi tuotua pointin esille. Rakastuin näihin ilmeikkäisiin vekkuli kissoihin.

Tähän kuvaan ja tunnelmaan on hyvä päättää :)

Tähtiä: ½

Albumit:
Simonin kissa
Simonin kissan pentu
Simonin kissa -aidan tuolla puolen
Simonin kissa vs. maailma
Simonin kissa Tuplasuperjättipakkaus


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...