17.10.2014

Copycat -kisa


Ensimmäinen osallistumiseni kirjabloggaajien copycat -kisaan! jonka tänäkin vuonna pitää Amma. Ideana on tehdä oma versio jonkun olemassa olevan kirjan kannesta ja tänä vuonna aiheena on Rakas romaanihenkilö.

Ei ollut helppo valita romaania ja kävinkin melkein kokonaan omat hyllyni läpi muistellen samalla mieleenpainuvimpia henkilöitä. Halusin tietysti myös, että kansi näyttäisi ihan hyvältä. Pitkän pähkäilyn jälkeen rajasin valinnan Jacqueline Wilsonin tuotantoon, josta eittämättä löytyy ikuimuistoisimmat ja rakkaimmat höpsöt hahmot.

My sister Jodie -kirjan löysin vasta lähempänä lukioikää, mutta jo hyvin nuorena Wilsonin kirjat olivat löytäneet vankan paikan kirjahyllystäni. Kirjailijan tuotanto käsittää monenlaisten lapsien tarinat, jotka eivät ole niitä onnellisempia. Löytyy perheväkivaltaa, avioeroa, sairautta, kuolemaa, kodittomuutta... Kirjat on kuitenkin kirjoitettu lämmöllä ja sen verran kepeään sävyyn, etteivät tarinat tunnu ahdistavilta.

Valitsemastani kirjasta: Jodie oli suosittu vanhassa koulussaan, mutta perheen muutettua asiat kääntyvät päälaelleen: Jodie ei saakaan ystäviä ja joutuu katselemaan vierestä, kun ennen syrjitty pikkusisko Pearl saa monia ystäviä. Väistämättä tempperamenttinen Jodie joutuu ongelmiin koulun ja vanhempien kanssa ja lopussa Jodie päätyy traagiseen ongelmanratkaisuun.

En tehnyt ihan suoraa kopiota kansista, vaan enemmänkin oman tulkintani laittamalla siihen jotain itsestäni. Muuten en kantta lähde sen enempää avaamaan. Copycat -kannen alapuolella on alkuperäinen kansi.

Tekemäni Copycat-kansi

Kansi: Nick Sharratt
Doubleday

Yllättävän hyvä lopputuloksesta tuli, vaikka alussa saikin hiuksia repiä, kun tekeminen tuntui edistyvän etananhitaudella, eikä se näytti ollenkaan siltä, kun ajattelin. Kestihän siinä kauan, mutta se oli sen arvoista ;). Alla vielä molemmat kannet vierekkäin.10 kommenttia:

 1. Vau, hienosti piirretty! Aikamoisen vaivan olet nähnyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän siinä aikaakin meni ihan kiitettävästi :D
   Kiitos :)

   Poista
 2. Todella hieno!! Ihanaa, että valitsit juuri Wilsonin kirjan tähän <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wilsonin värikkäät kirjat oikein kutsuivat hyllystä, kun yritin pähkäillä minkä kannen uhrikseni ottaisin. Ja kaikki tilaisuudet pitää käyttää hyväksi hänen kirjojen hehkuttamiseen ;)

   Poista
 3. Vautsi! Todella hieno kansi ja taas ihan erinäköinen kuin kaikki muut! Hienoa :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...