10.10.2014

Cyril Pedrosa - Ekoloogiset


Ekoloogiset - Cyril Pedrosa
(Autobio, Autobio 2, 2008-09)
WSOY, 2011
Taitto: Kirjasorvi/Antti Hulkkonen
Kirjastosta lainattu

sarjakuvan ensimmäinen ruutu

Ekoloogiset on valikoima Cyril Pedrosan kahdesta omaelämäkerrallisesta albumista, jossa nimensä mukaisesti yritetään elää ekologisesti. Paino sanalla yritetään. Ei ole kuitenkaan helppo olla hyvä ihminen välinpitämättömässä maailmassa. Maailmanpaino harteillaan Pedrosan perhe joutuu jatkuvasti pienten valintojen eteen, jotka vaikuttavat koko planeetan tulevaisuuteen. "Reilun kaupan tavara, maallemuuttohaaveet ja käsiin hajoavat luomupuuvillakassit ovat ekologisesti ajattelevan perheen arkea."

Valinnat eivät tietenkään ole yksinkertaisia vaikka niin voisi ajatella. "Valitako nuhruinen pyykki vai saastuttava tehopesuaine? -- puutarhanhoidossa vaihtoehtoja on vain kaksi: myrkytä tai kitke." Pedrosa osuu monesti niin lähelle todellisuutta. Uskon, että moni tahtoisi valita luomua tai Reilun kaupan tuotteita, mutta se hinta kauhistuttaa. Ja sitten ei ehkä jakseta etsiä sieltä, mistä sitä löytyisi halvempana.

Maailman pelastaminen ei ole helppoa

Torjunta-aine ei taida maistua hyvälle lasten mielestä

Sarjakuvat ovat vain suunnilleen parin sivun mittaisia, eivätkä kaikki avautuneet niin kauhean hyvin minulle, vaikka pidän kovasti miehen piirrosjäljestä. Kolme varjoa kuitenkin kummitteli edelleen mielessäni ja kyseinen teos on asettanut riman niin korkealle, ettei ainakaan Ekoloogiset sitä tavoittanut.

Hauskoja ja yllättäviäkin asioita tapahtuu ekologisuudesta. Ajankohtaista aihetta on käsitelty humoristisesti, mutta samalla se kertoo ihmisille miten voisi ajatella luontoa enemmän paremmillla valinnoillaan. Eri asia on, että pystyykö noita valintoja noudattaamaan ja saman saa Pedrosan perhe tässä albumissa huomata.

Tähtiä: ½

Muita postauksiani:
Kolme varjoa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...