23.2.2016

Top Ten Tuesday 11. Olen nähnyt vain elokuvan osa 2/2


Viime kerralla pureuduttiin hyviin elokuviin, joiden pohjateoksena ollutta kirjaa en ole vielä uskaltanut lukea ja tänään on luvatusti vuorossa huonot elokuvat. Enjoy!

Kirjat/leffat eivät ole missään erityisessä järjestyksessä.


  Huono elokuva, jonka pelkään pilaavan lukukokemuksen  1. PS. Rakastan sinua
  Cecilia Ahernilta en ole tainnut yhtään kirjaa lukea, mutta romaantiikka-genreä tuleekin luettua aika vähän, sillä se ei ole täysin minua varten. Välillä tosin pyrin niitäkin lukemaan, koska sieltä löytyy hyviäkin (Jewell, Kelly...). Elokuva oli niin perus Hollywood nyyhkyleffa, että hohhoijaa. En innostunut yhtään ideasta, joten en siis kirjaankaan ole tarttumassa ihan lähivuosina.


  2. What's Eating Gilbert Grape?
  Tiedän, että monet pitävät tästä Gilbert Grape -elokuvasta, mutta omalla kohdallani kompastuskiveksi muodostui Leonardo diCaprio, joka ei ole lemppari (lue: inhokki). Hänen toilailujaan ei edes Johnny Depp pystynyt pelastamaan. Pelkään siis muistikuvissani olevan elokuvan värittävän lukemista liikaa, mutta ihan kiinnostava tuo Peter Hedgesin kirja voisikin olla.


  3. Virgin Suicides
  Todella omituinen elokuva, joka voisi toimia paremmin kirjana - tai sitten ehkä ei. Niin tai näin, niin kirjaan en ole vielä avannut, vaikka se omasta hyllystä löytyy kera muiden Jeffrey Eugenides romaanien.


  4. Juoksee saksien kanssa
  Tämä ei mikään huono elokuva ole (hieman vinksahtanut vain), mutta pääsi siitä syystä mukaan, että luulen kirjan olevan kuitenkin parempi. Voin toki erehtyä pahastikin. Siinäpä juuri syy miksen vielä ole lukenut. Riskienotto on näköjään minimissä.


  5. Forrest Gump
  Voin jo nyt todeta, että tuskin ikinä tulen tähän kirjaan tarttumaan, elokuva pilasi kaiken. En kestä Tom Hanksiä. En voi sietää häntä. Sori Winston Groom, ei se sinun vikasi ole, mutta näin ne asiat vain ovat ja tulevat olemaan.
  Erittäin häiriintynyt elokuva, niin kuin voi olettaa, kun kyseessä on psykiatriseen sairaalaan joutunut tyttö. Jätän siis näin ollen Susanna Kaysenin omiin kokemuksiin perustuvan Girl, Interrupted -kirjan rauhaan.  Stan Leen ja Jack Kirbyn luomaan samannimiseen sarjakuvaan, joka sentään näyttää edes aavistuksen verran hurjemmalta.


  Stepfordin naiset
  Mitäänsanomaton, muovimainen elokuva (no kas kummaa aiheen huomioon ottaen), jota ei tarvitse katsella kuin sen yhden kerran. Nicole Kidman harvoin onnistuu olemaan mielestäni hyvä (poikkeuksena Moulin Rouge). Elokuvan takaa löytyy Ira Levinin suomentamaton The Stepford Wives -kirja. Rosemaryn painajainenkin jäi aikoinaan lukematta, joten aika näyttää jääkö tämäkin.  Muita TTT-postauksiani:
  10. Olen nähnyt vain elokuvan osa 1/2
  9. Kamalimmat kirjat
  8. Suomalaiset nykykirjailijat
  7. Kesäleffoja
  6. Kirjat jotka oli PAKKO ostaa... Mutta ovat silti lukemattomina hyllyssä
  5. Kirjailijat joihin en ole vielä tutustunut
  4. Sarjat jotka aloittaisin mutten ole vielä ehtinyt
  3. Hienoimmat kirjablogien ulkoasut
  2. Nuoruuteni kirjasarjat
  1. Suosikkikirjat

  10 kommenttia:

  1. Minäkään en erityisemmin pidä DiCapriosta, mutta hänen roolinsa Arniena teki aikoinaan vaikutuksen. Olen kyllä ajatellut lukea kirjan jossain vaiheessa, kunhan innostus iskee. :)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Joitain ei-niin-lempinäyttelijöitä sietää välillä tietyissä elokuvissa, mutta DiCaprion kohdalla tämä ei ollut se elokuva. Kirja voisi olla jopa ihan hyvä:)

    Poista
  2. Tom Hanks ei ole suosikkini, mutta Forrest Gump on loistoleffa.

   VastaaPoista
  3. Forrest Gump oli niitä elokuvia, jotka eivät kolahtaneet minulle lainkaan. En voinut enkä oikein edelleenkään voi ymmärtää, miksi se oli niin suosittu. :)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Ihan samanlaiset ajatukset on minulla! Käsittämätöntä. Tiedän vielä ihmisen, jonka kaikkien aikojen lempileffa tuo on!

    Poista
  4. P.S. Rakastan sinua kirja oli tosi hyvä! Luin sen tammikuussa. Suosittelen lukemaan heti kun elokuvan huono jälkimaku hälvenee :)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Huojentavaa kuulla, vaikka elokuva onkin jäänyt liian hyvin muistiin.

    Poista
  5. Mielenkiintoinen listaus! Itse pidän todella paljon Leon suorituksesta Gilbert Grapessa, ja kyllä itse näyttelijästäkin. Tom Hanks lukeutuu myös suosikkeihini :D P.S. Rakastan sinua oli kyllä muistaakseni ihan hyvä kirjana, sitä kannattaa ehkä kokeilla.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. :D Niin no kai noilla miekkosilla fanejakin on tai he eivät olisi mukana niin monissa leffoissa. Minä lähinnä ihmettelen heidän suosiotaan.

    Poista

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...