30.7.2015

Parsarisotto / Nainen, jonka nimi on Nathalie


Ruuan innoittajana toimii David Foenkinoksen Nainen, jonka nimi on Nathalie, josta resepti löytyi suoraan kirjan hauskoista "välikevennyksistä". Otin tosin vapauden tehdä pienen pieniä muutoksia allaolevaan alkuperäiseen reseptiin.

"Parsarisottoon tarvittavat ainekset

200 g Arborio-riisiä (tai muuta pyöreäjyväistä riisiä)
500 g parsaa
100 g pinjansiemeniä
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl kermaa
80 g raastettua parmesaanijuustoa
pähkinäöljyä
suolaa
pippuria

Parmesaanilastuja varten
80 g raastettua parmesaanijuustoa
50 g pinjansiemeniä
2 rkl jauhoja
muutama tippa vettä"
 

Resepti (2-3:lle)

1,5 dl g risottoriisiä
1 kanaliemikuutio
nippu (500g) parsaa
1-2 sipulia
100 g pinjansiemeniä
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl kermaa
80 g raastettua parmesaanijuustoa
2 rkl voita
2 rkl jauhoja
suolaa
pippuria

Pese parsat ja leikkaa niistä irti tyven puinen osa. Kuori parsat ja paloittele ne 3-4 osaan. Keitä riisit liemikuution kanssa. Sulata voi pannulla ja kuullota siinä parsat ja sipuli, jotka sitten lisätään kypsän riisin sekaan. Laita sekaan myös valkoviini (jonka voi myös korvata omenamehulla). Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta hetken aikaa, jonka jälkeen lisää kerma ja annosten päälle vielä juustoraastetta.

Lastuja varten laita kuumalle pannulle n. puolet parmesaanijuustoraasteesta, jotka paistetaan kullankeltaisiksi sekoittaen mukaan pienen osan pinjansiemenistä ja 2 rkl jauhoja. Juustolevyn jäähdyttyä siitä lohkotaan pieniä palasia, jotka laitetaan annoksen päälle.


Parsaa tulee todella harvoin (lue: ei juuri koskaan) syötyä, joten hauska jälleen kokeilla jotain uutta niiden vanhojen, jokapäiväisten ruokien tilalle. Tekeminen oli helppoa ja hyvää tuli.






Muita postauksiani
Ruokaa romaaneista 1: Paistetut vihreät tomaatit
Ruokaa romaaneista 2: Pekonisämpylät & Hedelmäkakku
Ruokaa romaaneista 3: Viikunat ja vaniljajäätelö

4 kommenttia:

  1. Nostan hattua, kun jaksat tehdä näitä ruokapostauksia. Näitä on tosi kiva lukea, mutta tiedän että minulta tämmöiset jäisivät puolitiehen. Ei ole meikäläisessä ruokabloggaajan vikaa. :) Risotto näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo taidan olla näihin vähän haksahtanut, vaikka en pidäkään itseäni minkäänlaisen kokkina.. Hauskinta on itseasiassa ollut noiden kuvien ottaminen :D Mukava kuulla, että joku näitä lukee ja jotenkin hassusti seuraavakin ruoka tulee risotto olemaan...

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kokeilepa Jonna ihmeessä, itse vähän yllätyin kuinka hyvää tuo oli :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...