9.10.2015

Kati Närhi - Seitsemäs vieras


Agneksesta kertova sarjakuvatrilogia on saanut (valitettavasti) päätöksensä ja vielä kerran saan nauttia tuon särmikkään orpotytön seurasta, josta tosin on jo kasvanut nuori nainen. Paitsi että uusintalukuun tämä sarja vielä tulee pääsemään, sillä sen verran mahtavista teoksista on kyse. Seitsemäs vieras on siis jatkoa jo ilmestyneille Saniaislehdon salaisuudet ja Mustasuon mysteeri -sarjakuville.

Agnes lähtee Sylvia-tätinsä kanssa vierailulle majuri Orkoloran saarelle. Kartanoon on kutsuttu outo joukko ihmisiä, joista jokaisella tuntuu olevan jokin salattu syy vierailuunsa. Agnes on tullut vain lomailemaan-  mutta sotkeutuukin keskelle arvoitusten vyyhtiä. Albumi paljastaa myöskin Agneksen vanhempien tähän asti arvoitukseksi jääneen kohtalon. Rakkauttakin on ilmassa - ja paljon salaisuuksia.


Ihailen edelleen Kati Närhen piirrostyyliä ja niukkaa värimaailmaa, jolloin pienetkin värinpilkahdukset pomppaavat esiin huomiota herättävällä tavalla ja tässä sarjakuvassa - kuten muistan edellisissäkin olleen - nuo väriläikät liittyvät Agneksen ihastuksen tunteisiin ja silloin ruuduissa vilahtaa punaisen sävyjä. Tosin taisi sillä punaisella olla Seitsemässä vieraassa eräs toinenkin merkitys, ei aivan niin mukava kuin tuo edellä mainittu.

Sarjakuvan henkilöt ovat erittäin ilmeikkäitä ja Agneksen viljelemä musta huumori puree. Oli tämä taas vaan niin elämys <3 Minua ei yhtään haittaisi, jos Agneksen elämää pääsisin seuraamaan vielä jatkossakin, kun hän on vähän vanhempi. Ja tuskin monet muutkaan kovin pahastuisivat... :)

_______

Kati Närhi - Seitsemäs vieras
WSOY, 2015
Kirjastosta lainattu
Tähtiä:

4 kommenttia:

 1. En pahastuisi laisinkaan, jos tulevissa kirjakatalogeissa olisi lisää Agnes-albumeita. Agnes <3

  VastaaPoista
 2. Oi, Agnes on kyllä ihana, minäkin lukisin mielelläni vielä lisää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan siis että Närhi jaksaa hänen pariinsa vielä palata :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...