26.10.2015

Blake Crouch - Wayward Pines: Salaisuus


"Mustin oli katsellut otusta Schmidt & Benderin 
valmistamasta kiikaritähtäimestä lähes tunnin."
kirjan alku

Ahmaisin kesän alussa Wayward Pinesin ensimmäisen osan Ei pakotietä ja koukutuin välittömästi. Huikea aloitus sarjalle, jossa yllätyksiä riittää. Jos ekaa osaa ei ole luettua, ei ehkä kannata jatkaa lukemista. Sen verran voin kuitenkin sanoa, että lue ykkösosa pian! Kakkonen on hyvä!

"Eilinen on historiaa.
Huominen on arvoitus. 
Tämä päivä on lahja.
Ole ahkera, ole onnellinen ja iloitse elämästäsi
Wayward Pinesissa!

Kehotus Wayward Pinesin asukkaille
(pidettävä näkyvillä kaikissa kodeissa ja liiketiloissa)"

Wayward Pinesin tarina jatkuu. Ethan Burke värvättiin kaupungin seriffiksi hänen tullessa tietoiseksi maailman tilanteesta ja Wayward Pinesin salaisuudesta. Asukkaat ovat jollainlailla hekin tietoisia näytelmästä, jossa ovat mukana, mutta he eivät kuitenkaan tiedä todellista syytä sille. Jotain salamyhkäistä on kuitenkin tekellä.

Jälleen pääsin nauttimaan jännityksestä ja yllättävistä käänteistä, vaikka tämän kirjan suurin yllätys ei yltänytkään ensimmäisen kirjan tasolle, mutta se olikin niin suuri käänne, että tuskin toista samanlaista voi olla. Salaisuudessa lukijalle raotetaan myös menneisyyden verhoja, eritoten aikoja ennen Wayward Pinesia. En nyt halua lähteä kauheasti enempää kirjaa avaamaan, sillä muuten tulisin paljastaneeksi siitä liikaa.

Se loppu. Mikä cliffhanger! Ei noin voi lopettaa! Trilogian viimeinen osa, Viimeinen kaupunki, ilmestyy tammikuussa 2016. Sitä odotellessa. (Tammikuuhun on vielä ikuisuus!)

"Oli yhä hetkiä, sellaisia kuin tämä, jolloin Wayward Pines tuntui aidolta. -- Juuri teeskentelemällä hän oli vasta täysin ymmärtänyt, miten hyvin illuusio onnistui. Miten ihmiset saattoivat antautua, hukuttautua heitä ympäröivään herttaiseen valheeseen."
_______

Blake Crouch - Wayward Pines: Salaisuus
(Wayward, 2013)
Tammi, 2015
Kirjastosta lainattu
Tähtiä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...