7.10.2015

Sherlock Holmesin arvoitukset


Sherlock Holmesin arvoitukset on tänä vuonna julkaistu kirja, jossa lukija pääsee hyppäämään maailmankuulun salapoliisin saappaisiin ja ratkomaan visaisia arvoituksia, joita kirjassa on 150. Loppua kohden tehtävät vaikeutuvat ja ne onkin luokiteltu alkeistehtävistä pirullisen vaikeisiin sekä kaikkea siltä väliltä.

"Sinä tunnet menetelmäni. Käytä niitä!"

Vastaukset tehtäviin löytyy kirjan takaa ja välillä houkutus oli vähän liian suuri sinne kurkistaa, jos arvoitus ei tuntunut helpolla aukenevan - monet olivatkin aika vaikeita. Suurin osa arvoituksista on laskennallisia pulmia ja en koe olevani matemaattisesti kovinkaan lahjakas, joten ne jätin suosiolla väliin. Hauskoja sen sijaan olivat kuva-arvoitukset, kompakysymykset ja ns. "normaalit" pähkäilykysymykset kuten alla oleva esimerkki:

"Tämä ei ole kummoinenkaan pähkinä, vaan pikemminkin pelkkää alkulämmittelyä: Sinulla on jotain omaa, joka on aina ollut sinun. Siitä huolimatta kaikki ystäväsi käyttävät sitä, ja itse saat siihen harvoin tilaisuutta. Mistä asiasta on kyse?"


Kirja pitää sisällään hienoja kuvia ja sen visuaalinen ilme on muutenkin sopivan vanhanaikaisen näköiseksi ja sherlockholmes-tyyliseksi tehty.
_______

Sherlock Holmesin arvoitukset
Teksti ja arvoitukset: Tim Dedopulos
(The Sherlock Holmes Puzzle Collection, 2011)
Paasilinna, 2015
Kannen kuva: iStockphoto 
Taiton suunnittelu: James Pople
Kokosivujen kuvat: Rebecca Wright
Muu kuvitus ja väritys: Chris Gould
Kirjastosta lainattu
Tähtiä: ½

8 kommenttia:

 1. Oo, kuulostaapa hauskalta! Holmes on rakkaimpia kirjallisuushahmojani ja arvoitukset mieluista viihdettä, joten laitanpa tämän listalle. Voisi olla viihdyttävä esimerkiksi joulun aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti Linnea jos Holmesista ja arvoituksia tykkää, niin tämä on must-read :)

   Poista
 2. Olen harkinnut tämän kirjan ostamista - taidanpa toteuttaa aikomukseni. :)

  VastaaPoista
 3. Ihana kansi ja hienoa kuvitusta tosiaan. Nyt jäin pohtimaan tuon arvoituksen ratkaisua, vaikka pitäisi tehdä vähän muuta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat olivat kyllä ihania <3 Hahah toivottavasti keksit ratkaisun, ettei liian pitkäksi aikaa jää kaivertelemaan :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...