28.10.2015

Liebster Award -tunnustus


Kiitos tunnustuksesta Sivu sivulta -kirjablogin Jenni ja Kirjaneidon tornihuoneen Kirjaneito!

Haasteen säännöt:
1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi.
2. Laita palkinto esille blogiisi
3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen.
.... ja jatkuisivathan nuo säännöt vielä, mutta minä toteutan ne vain tähän asti, sillä en ole yhtään kärryillä siitä kuka tämän on tehnyt. Ja olen hyvin laiska kiireinen ihminen.


Sitten jatketaan itse kysymyksiin, jotka laati Jenni:

1. Jos saisit lukea enää vain yhden kirjan, mikä se olisi?
Helpolla ei vastailijaa selvästikään olla päästämässä, kun heti tämmöinen paha kysymys alkuun. Ehdottomasti joku paksu, että luettavaa riittää. Kurjat! Yeah!

2. Missä luet mieluiten?
Kotona, sohvalla tai sängyllä.

3. Luetko mieluummin onnellisia loppuja vai sellaisia, jotka jäävät mietityttämään?
Hmmmm... vaikea valita. Liika siirappisuus ärsyttää, mutta ei minulla mitään onnellisia loppuja vastaan ole :) Niin ja liian avonaisetkin loput suututtavat. Joten sekä että :D

4. Kertoisitko muutaman kirjan, jota suosittelisit kaikille?
Ai vaan muutaman? Niitä kuule riittäisi vaikka millä mitalla. Suomalaisista kirjailijoista ehdottomasti Tiina Raevaaraa, jonka romaani Yö ei saa tulla on täyttä timanttia ja hänen novellikokoelmansa En tunne sinua vierelläni osoittautui myös erittäin hyväksi. Ulkomaalaisista sanoisin, että Okalinnut, Henkien talo, Paikka vapaana, Pelin henki... Nyt taisi tulla jo enemmän kuin muutama...

5. Mistä kirjasta haluaisit nähdä elokuvan?
Kirjat ovat parempia, joten väliäkö tuolla ;)

6. Minkä fantasiakirjan satumaailmaa sinun ajatuksiesi satumaa muistuttaa eniten?
Tolkienin Hobittien Kontu <3 Se ei selityksiä kaipaa.

7. Mikä on huonoin lukemasi kirja? Miksi?
Tästä on ihan oma postauskin joskus tulossa, mutta huonoimman kirjan tittelin saa ehdottomasti Laura Palmerin salainen päiväkirja kirjoittajana Jennifer Lynch. Kertakaikkisen kamalaa sontaa. Mitäs tässä turhia kaunistelemaan, mikään siinä ei vain toimi. Vastenmielinen kirja.

8.  Minkä kirjan päähenkilö on sinusta mielenkiintoisin?
Ainakin Okalintujen Ralph on hyvin mielenkiintoinen henkilö ristiriitaisine mielenliikkeineen.

9. Luetko runoja?
Välillä. Harvoin. Mutta yritän lukea enemmän. Tänä vuonna tosin runotilasto taitaa vielä näyttää nollaa. Romaanit kun ovat itselle se rakkain lukumuoto.

10. Suunnitteletko lukemista tarkasti?
Periaatteessa teen kaikenlaisia listoja ja osallistun haasteisiin, mutta en niitä vakavasti osaa ottaa, joten lukeminen valikoituu täysin fiiliksen mukaan. Eli suunnitelmia on, mutta yleensä ne muuttuvat lennossa.

11. Mikä kirja on sykäyttänyt sinua eniten?
Näitäkin on niin paljon, joten vastaan viimeisimmäksi todella sykäyttäneen Gallayn Rakkaus on saari.... ja Kirjaneidon kysymykset:

1. Pitääkö kirjat mielestäsi lukea ennen elokuvaversion katsomista?
Ehdottomasti jos vain pystyy! Kirjat nimittäin melkein aina päihittävät elokuvat mennen tullen ja surkean elokuvan jälkeen ei ihan heti tee mieli kirjaan tarttua, vaikka olisinkin niin aikonut tehdä.

2. Luitko lapsena ja jos luit, mikä oli lempikirjasi?
Luin lapsenakin todella paljon, eniten kaikenmaailman sarjoja, koska niissä riitti luettavaa, eikä tarvinnut heti keksiä uutta luettavaa. Lempparini olivat Neiti Etsivät.

3. Kaipaatko lukiessasi ehdotonta rauhaa, vai pystytkö keskittymään myös muiden ihmisten läsnäollessa ja mahdollisessa puheensorinassa?
On sitä melussakin tullut luettua, mutta liian rauhaton ympäristö ei ole ideaali. Väsyneenä sen sijaan en kestä minkäänlaista pölinää tai musiikkia - tai välillä kellon tikitystäkään.

4. Miten järjestät kirjahyllysi?
Hyllyni ovat vähän erikokoisia, joten se seikka vaikuttaa jonkin verran, mutta muuten minulla on omissa osioissaan esim. romantiikka, jännitys, dekkarit, nuortenkirjat...

5. Kirja, joka sai sinut itkemään.
Paha kysymys. En itke lukiessa - muuta kuin sisäisesti. Siinä rajoilla kuitenkin oltiin Anne B. Ragden Erakkoravuissa, silmäkulmassa taisi vähän kimmeltää.

6. Jos pitäisit teekutsut, jonne saisit kutsua viisi fiktiivistä henkilöä, ketkä kutsuisit ja miksi?
Koska teekutsuista on kyse, niin ihan pakko sanoa, että yksi heistä olisi Hullu Hatuntekijä :D Jotain hauskuutta pitää olla. Agnes voisi olla myös mielenkiintoista seuraa ja mukaan kutsuisin myös Muumipapan, sillä hänen tarinansa nuoruudestaan ovat niin viihdyttäviä ja mielenkiintoisia. Erlend olisi enemmän kuin tervetullut (viitaten edellisen kysymyksen kirjaan). Häneltä varmasti lohkeaisi mielenkiintoisia kommentteja asiaan kuin asiaan, sopivan höpsö, mutta hyvää tarkoittava. Erlenden somistajan työt kiehtovat myös valtavasti. Niin ja tietysti Hercule Poirot! Paitsi jään miettimään tuota Poirot'a vielä, sillä hänen osallistumillaan kutsuilla tuppaa joku aina kuolemaan, hope it's not me!

7. Lempparisi tänä vuonna lukemistasi kirjoista (voi mainita muutamankin)?
Kaikki se valo jota emme näe, Hugo Cabret...

8. Lukevatko perheenjäsenesi paljon tai yhtä aktiivisesti kuin sinä?
Eivät he yhtä paljon lue kuin minä, mutta lukevatpa kuitenkin :) Täytyy tähän sanoa, että erään heistä lukunopeus pistää hieman kateelliseksi: luki nimittäin Kummisedän muutamissa tunneissa... Hah. Paljonkohan kirjoja minä saisin luettua vuodessa tuolla vauhdilla. Just wondering. 

9. Kirja, josta tehty elokuvaversio oli sinusta parempi kuin alkuperäisteos.
Aamiainen Tiffanylla, koska Audrey Hepburn <3

10. Kirja, jonka tahtoisit lukea uudelleen.
Ensimmäisenä tulee mieleen Jonathan Carrollin Naurujen maa, koska muistan että oli se ihan älyttömän hyvä, mutta kaikki muu onkin lahjakkaasti pyyhkiytynyt mielestä :/ Hän on myös kirjailija jolta soisin suomennettavan lisää ja tällä hetkellä metsästänkin mieheltä ilmestyneitä novelleja. Ei ole ollut mitään helppoa puuhaa.

11. Onko sinulla lempikirjailijoita? Jos on, mainitse muutama.
On on! John Irving, Isabel Allende, Tove Jansson, J. K. Rowling, Carlos Ruiz Zafon, Anne B. Ragde...


4 kommenttia:

 1. Audrey on ihana, mutta kun luin kirjan ihmettelin, että miksi ja miksi se elokuva oli niin siirappinen... niin että kirja ja elokuva eivät kyllä pitäneet yhtä.
  Kurjat on kyllä yksi parhaimmista kirjoista mitä olen lukenut ja siinä olisi hyvä loppu lukemiselle ;)
  Kiva postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta se on juuri sopivan romanttinen :) Kirja ja elokuva eroavat tosiaan aika rajustikin toisistaan. Kurjat <3
   Kiitos!

   Poista
 2. Olipa kiva lukea vastauksiasi! Aamianinen Tiffanylla on elokuvana ihana, kirjaan en ole tutustunut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja ei mikään ihmeellinen ollut, mutta kyllähän se iltalukemisena lukee :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...