24.10.2015

Helsingin kirjamessut 2015


Tänään olin messuilemassa ja lähinnä haahuilemassa sinne tänne. Suunnitelmista poiketen en nähnytkään yhtään venäläisen kirjailijan haastattelua. Oltiin kierrelty antikvariaatti puolella jo parin tunnin verran, joten nautin huilitauon Dekkarilauantain parissa, jossa keskustelemassa uusimmista kirjoistaan olivat Pirkko Arhippa, Max Manner, Reijo Mäki ja Vera Vala. Yhdistävä asia näiden neljän kirjoilla oli, että heidän päähenkilönsä seikkailevat uusissa maisemissa ja keskustelu keskittyikin tapahtumapaikan vaikutukseen päähenkilössä ja tapahtumien kulussa. Haastattelijana Marlene Weck. Mielenkiintoinen keskustelu ja puolituntinen meni nopeasti.


Nelikon haastattelu veti kuuntelemaan paljon porukkaa ja jäi mieleen niinkin tärkeä asia kuin, että Reijo Mäki ei tykkää matkustamisesta ellei sinne pääse junalla - "tai taksilla", Manner heitti siihen väliin. Pitäisi sentään nyt joku Vares-kirja lukea, kun en ole lukenut ensimmäistäkään. Vera Vala on ainut heistä kenen tuotantoon olen tutustunut.


Konkreettinen messusaldo jäi olemattomaksi, enkä löytänyt oikeastaan mitään ostettavaa ja vähän harmittaa, että satuin menemään juuri pahimpaan ruuhka-aikaan. Se ihmispaljous. En tykkää. Ahdistaa. Niin ja Sofi Oksasen nimmareita uuteen Norma-kirjaan oli jonottamassa aikamoinen määrä ihmisiä. Vannoin Puhdistuksen jälkeen, etten Oksaseen enää koske, mutta saattaa käydä niin, että joudun puheeni pyörtämään, sillä Norma kuulostaa aiheensa puolesta mielenkiintoiselta.

Sitten palatkaamme hetkeksi menneisyyteen; Projektina minulla oli lukea ennen messuja venäläistä kirjallisuutta ja siihen oli aikaa noin kuukausi. Sainkin luettua pitkästä vinkkilistastani peräti 5 romaania:

Sergei Lukjanenko - Yöpartio
Boris Akunin - Leviatanin purjehdus
Andrei Makine - Tuntemattoman miehen elämä
Vladimir Krjukov - Huvimaja Monrepoossa
Ljudmila Ulitskaja - Vihreän teltan alla (postaus tulossa)


Toivottavasti kanssabloggareilla on ollut parempi messusaldo :) Tai miten sen nyt ottaa, kirjahyllyni varmaan kiittää, etten mitään löytänyt :D


6 kommenttia:

 1. Olen käynyt messuilla joka päivä. Kirjasaldo on tähän mennessä yhteensä 16 kirjaa. Aion mennä vielä huomennakin, mutten aio ostaa mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi, aikamoinen rutistus varmaan :D Minulla oli jo tuon yhden päivän jälkeen jalat kipeinä. Mukavaa, että sinä löysit kotiintuomisia, olisihan se ollut hauska jotain löytää, mutta näin tällä kertaa.

   Poista
 2. Minäkään en vielä ensimmäisenä päivänä löytänyt itselleni kiinnostavia löytöä, outoa, mutta lapsille tulee kyllä taas liian iso pino :D.
  Olin myös yllättynyt miten vähän ihmispaljous ahdisti mutta sitten tajusin etten katso muuta kuin kirjoja ja uppoudun jotenkin siihen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin vähän yllättynyt, kun mitään ei löytynyt, mutta sinulla on varmasti ihana ylläri lapsille :) Antikvariaattipuolella oli sopivasti ihmisiä, että pystyi rauhassa kirjoja katselemaan, mutta muuten... kaoottista.

   Poista
 3. Harmi ettei törmätty messuilla, vaikka jättimäisen hallin huomioon ottaen ei kyllä mikään ihmekään :D Minä taas ostin 14 kirjaa ja kirjahylly ei kiitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Jos ensikertaa tulee, niin pitää sopia joku tapaaminen ;) Voi hylly-parkaa :DD

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...