15.10.2015

Camilla Mickwitz - Emilia x5 (Lasten- ja nuortenkirjallisuuden viikko)

Värien riemujuhlaa :)

Sopivasti sattui, että nyt vietetään lasten- ja nuortenkirjallisuuden viikkoa ja minulla oli muutenkin kirjastolainoissa odottamassa Camilla Mickwitzin Emilia-kuvakirjoja. Mickwitzin teosten pariin tulen varmasti aina palaamaan ja syksyn pimenevinä iltoina olen viihtynyt Emilia-kirjojen seurassa, jossa Emilia ja hänen isänsä keksivät tarinoita jatkamalla toistensa keksimiä juttuja.

Emilia ja kolme pikkuista tätiä
Tämänkertainen satu kertoo kolmesta pikkuisesta tädistä, Emmasta, Emiliasta ja Elviirasta, jotka kyllästyttyään joutenoloon ja tekemisen puutteeseen päättävät järjestää lapsille juhlat. Ja hauska juhlat niistä tuleekin, niin vanhojen tätien kuin lastenkin mielestä. Automaattisesti mieleeni tuli lapsuudesta asti rakas kirja Elsa Beskowin Täti Vihreä, täti Ruskea ja täti Sinipunainen, ja nämä molemmathan ovat hauskoja ja hyväntuulisia kirjoja.

Emilia ja kuningas Oskari
Emilia ja hänen isänsä kertovat valloittavan tarinan kuninkaasta, hänen alamaisistaan ja kuninkaalle järjestetystä yllätyksestä. Kuningas päättää aivan kaikesta alamaisia koskevista asioista kuten miten pukeudutaan, syödään ja käyttäydytään.. Kunnes kuningas sairastuu ja ihmiset saavatkin tehdä mitä haluavat - eivätkä aluksi tiedä edes mitä tehdä, kun kukaan ei ole määräämässä. Tämä on yksi lemppareitani <3

Emilia ja Onni
Emilia ja hänen isänsä istuvat taas yhdessä tuolissaan ja pohtivat tällä kertaa sitä mitä onni oikeastaan on. Ihminen voi todella kovasti etsiä jotain eikä huomaa, että hänellä on jo koko ajan ollut etsimänsä nenänsä alla, niin kuin kirjassa Emilia-tyttö ja Oskari-koira näkevät kauniin valoilmiön ja lähtevät sen perään paremman elämän toivossa. Joskus pitää lähteä kauas tajutakseen onnen olleenkin lähtöpaikassa. Pakkomielteisen etsimisen lomassa saattaa myös ohittaa muita tärkeitä asioita, kun huomio on niin kiinteästi vain yhdessä asiassa.

Emilia ja Oskarin nukke
Emilia ja isä satuilevat pienestä Oskarista, joka toivoo hartaasti syntymäpäivälahjaksi kaunista nukkea. Toive "kauniista nukesta" toteutuu kuitenkin vasta Oskarin jo kasvettua isoksi. Näin aikuisiällä tästä ymmärtää jo kaikenlaista, mikä lapselta luultavasti jää tajuamatta; Toinen ihminen määräilee ja heikompi osapuoli tekee lähinnä asioita mitä toinen tahtoo. Vähän samanlaista tematiikkaa kuin kirjassa Emilia ja kuningas Oskari. Tämän kautta voi pohtia oman tahdon merkitystä ja tärkeyttä. "Nukeilla voi leikkiä ja kuvitella ne oikeiksi ihmisiksi, mutta eivät ihmiset viihdy nukkeina." Toinen ehdoton lempparini!

Emilia ja kaksoset
Viides Emilia-kirja esittelee samannäköiset kaksoset Oskarin ja Eemelin, jotka käyttävät aikansa riitelemiseen - kuinkas muutenkaan - kunnes joutuvat sen takia pulaa ja päästäkseen pinteestä pois he tarvitsevat toistensa apua. Kirja kertoo yhteenpelaamisen tärkeydestä.

Kaikenkaikkiaan jälleen ihastuttavia tarinoita Mickwitziltä ja jos muut hänen kirjansa kiinnostavat, niin Jasoniin ja Mimosaan suosittelen tutustumaan. Lisäksi Satupäivää vietetään 18.10!

Emilian ja isän leppoisat satutuokiot

_______

Camilla Mickwitz - Emilia ja Oskarin nukke
Weilin+Göös, 1980
Kirjastosta lainattu
Tähtiä:

Camilla Mickwitz - Emilia ja Onni
Weilin+Göös, 1980
Kirjastosta lainattu
Tähtiä:

Camilla Mickwitz - Emilia ja kolme pikkuista tätiä
Tammi, 1979
Kirjastosta lainattu
Tähtiä:

Camilla Mickwitz - Emilia ja kuningas Oskari
Weilin+Göös, 1980
Kirjastosta lainattu
Tähtiä:

Camilla Mickwitz - Emilia ja kaksoset
Lasten parhaat kirjat, 1981
Kirjastosta lainattu
Tähtiä:

Muita postauksiani
Mickwitzin lastenkirjoja

10 kommenttia:

 1. Camilla Mickwitz on ollut lempparilastenkirjailijani, varsinkin Jason-sarja ja Mimosa. Olisin halunnut tyttöni nimeksi Camillan, mutta mies ei suostunut. Piti olla suomalainen nimi.
  Kuvitus on aivan huikea. Hänhän loi Pikku-kakkosen tunnuksen aikoinaan ja varokaa heikkoja jäitä animaation lapsille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mickwitz tekee kyllä hienoja kirjoja ja kuvituksetkin ovat niin mahtavia: lämpimiä ja suloisia ja hänen kädenjälkensä on erittäin tunnistettavaa kuten tuo Pikku Kakkosen tunnus. Varokaa heikkoja jäitä on niin symppis <3

   Poista
 2. Voi muistan hyvin kirjat ja kolme pikkuista tätiä sekä Emilia ja Oskarin nukke. Ihania kirjoja! Hyvän kokoelman olet löytänyt. 😊

  VastaaPoista
 3. Oih! Klassikoita! Naurattaa kun muistelen omaa oodiani Mickwitzille blogissani taannoin!
  Pari löytyy kirjahyllystänikin, viimeisimpänä ihana Mi-mo-sa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oodi oli varmasti aivan paikallaan ja syystä :D Mickwitz on ansainnut kehunsa.

   Poista
 4. Ai niin, tiesitkö että näiden animaatioista tuli vasta dvd-kokoelma? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennyt, uutta tietoa minulle! Voisin joskus jopa katsella :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...