12.8.2016

RETKELLÄ: Klovharu


Viime vuonna juhlistettiin satavuotiasta Tove Janssonia ja silloin heräsin liian myöhään varailemaan matkaa Klovharulle; kaikki paikat olivat jo menneet. Voihan harmistus! Tänä kesänä tuo vääryys kuitenkin paikattiin ja pääsin tuolle pienelle suloiselle saarelle käymään. Eilen postasinkin Haru, eräs saari -kirjasta ja nyt on vuorossa lupaamani sepostus Klovharusta ja pieni kuvapläjäys. Enjoy!



Klovharu on pieni ulkoluoto Pellingin edustalla Porvoossa. Tove Jansson ja hänen kumppaninsa Tuulikki Pietilä asuivat saarella kolmekymmentä vuotta. Se on oikeastaan pelkkää kalliota ja keskellä on laguuni. Retki oli heinäkuun lopulla erittäin aurinkoisena päivänä, jolloin saarikin viheriöi koko väriloistossaan. Saari on yksityisomistuksessa, joten sinne pääsee vain tiettyinä ajankohtina. Toisen tunnin olisi voinut käyttää ihan vain saarella istuskeluun ja mietiskelyyn, kun ensimmäinen meni lähinnä ympäriinsä vaelteluun ja kuvien ottamiseen.



 "Me uneksimme siitä miltä mökki näyttäisi. Huoneessa olisi neljä ikkunaa, yksi joka seinällä. Kaakossa annoimme tilaa suurille myrskyille jotka raivoavat saaren poikki, idässä kuu saa peilailla laguunissa ja lännessä on kallioseinämä jossa kasvaa sammalta ja kallioimarretta. Pohjoiseen on voitava tähystää jotta näkisi mitä on tulossa ja ehtisi totutella." Haru, eräs saari

Pieni saari tuntuu olevan erillään tästä muuasta maailmasta ja siellä vallitsee ihan erilainen rauha. Voi vain kuvitella kuinka kiireetöntä elämä siellä on ollut. Luoviin töihin erittäinkin otollinen paikka. Saareen rakennettu pieni talo on kodikas ja maan alta löytyy jopa sauna!



"Minut oli vallannut uudenlainen irrallisuus joka ei ollut lainkaan eristäytyneisyyttä, vaan sitä että sai olla ulkopuolella, eikä ollut huono omatunto mistään. En tiedä miten se kävi, mutta kaikki muuttui yksinkertaiseksi ja minä annoin itselleni luvan olla pelkästään iloinen." Haru, eräs saari
 

9 kommenttia:

  1. Ihana paikka ja historian havinaa Toven hengessä. Ajatella kaikki hienot kirjat syntyivät tuolla pikku saarella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saarella on ollut varmasti rauhallista kirjoittaa ja meri inspiroi ympärillä ♥

      Poista
  2. Kuvia jää vain tuijottamaan, niin hienoa!! Tunnelma välittyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Klovharu on lumoava paikka, ehkä osa sen kauneudesta välittyy kuvista:)

      Poista
  3. Ihania tunnelmakuvia! ♥

    Blogissani on sinulle tunnustus: http://kirjakissa.blogspot.fi/2016/08/liebster-award-tunnustus.html

    VastaaPoista
  4. Ihanat kuvat ja palkintoa ojennetaan täältäkin. Ymmärrän kyllä, jos et voi vastaanottaa kahta palkintoa. :)
    http://mannilainen.blogspot.fi/2016/08/liebster-award-palkinto.html

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...