22.4.2014

Top Ten Tuesday 4. Sarjat jotka aloittaisin, mutten ole vielä ehtinyt
Kirjasarjoja tulee luettua vähemmän ja siihen on kaksi syytä; Tuntuu, että se olisi pois niin monilta muilta kirjoilta... ja sitä todella hyvää sarjaa ei ole vielä tainnut löytyä.

Mutta tässä lista sarjoista (ei missään erityisessä järjestyksessä), joista haluaisin lukea ainakin sen ensimmäisen osan: 

Anna Godbersen - Huumaa The Luxe
"Manhattanin seurapiirit, loisteliaita pukuja, viekottelevia miehiä, valheita, synkkiä salaisuuksia, skandaaleita"

P.C. & Cast - Yön talo
"Merkitty, vampyyrien koulu, eritysoppilas, ystäviä, vihollisia, ihastuksia"

Gregory Maguire - Wicked Years
"Aikuistenfantasia, Lännen Ilkeä Noita, Ihmemaa Oz"

C.J. Daugherty - Night School
"Jännitys trilogia, sisäoppilaitos, salainen Yökoulu, katoaminen, murha"

Juliette Benzoni - Catherine
"1400-luvun Ranska"

Salla Simukka - Lumikki -trilogia
"Jännitys, trilleri"

Maria Gripe - Varjo
"1900-luvun alku, uusi palvelustyttö, pimeä puoli, totuus"

Anu Holopainen - Syysmaa
"Fantasia, miesvaltaa vastaan kapinoiva naisjoukko"

Veronica Rossi - Paljaan taivaan alla
"Virtuaalimaailma, liittolaiset, tuhottu maailma, uusi alku, scifi"

Veronica Roth - Outolintu-trilogia
"Tuntematon, tulevaisuus, dystopia"+ pari ekstraa:

Annukka Salama - Faunoidit
"Faunoidinuoret, yliluonnollisia kykyjä, intohimoa" 

Philippa Gregory - Ruusujen sota
"historiallinen, vahvat naishahmot"Listalla oli vielä hetki sitten mytös Universumin tomu - sarja, mutta sen ehdin jo aloittaa.
Jotenkin yliluonnollisuus ja nuortensarjat ovat ottaneet listasta ylivallan.

Hauskaa sitten joskus nähdä kuinka sarjat oikeasti vastaavat odotuksiani. Toivotaan, että tulee enemmän positiivisia yllätyksiä kuin pettymyksiä :)Mielenkiinnolla kuulisin teidän mielipiteitä noista sarjoista!
Mikä kannattaisi jo lukea?
Pitäisikö joku jättää ehkä väliin?
12 kommenttia:

 1. Syysmaa on ihan hyvä sarja, suosittelen luekmaan ainakin alkuosan (1-3) sarjasta. Night School löytyy omasta hyllystäni, pitäisi lukea jossain vaiheessa. Outolinnun luin ja se oli huikea, mutta jatko-osista olen kuullut paljon negatiivista. Mm. kirjoittajalla punainen lanka hukassa, eikä tarina pikein etene tai kehity. Paljaan taivaan alla ja Halki ikiyön ovat mielenkiintoisia. Olen ajatellut lukea pian suomeksi ilmestyvän kolmannenkin osan. Isosiskoni (1968 ja 1974) ovat lukeneet Castien sarjaa. Vahempi siskoni piti paljon, toinen ei ensimmäistä osaa jaksanut lukea. Makuja toki monia, mutta minä en ole jotenkin lämmennyt tälle sarjalle. Simukan Lumikki-trilogian ensimmäinen osa on hyllyssäni, jos joskus lukisin sen. Paljon hyvää olen kuullut tästä. Faunoideja en ole lukenut, mutta kovasti kehuttuja ovat, mutta jokin teosten takakannessa vain saa minut kääntymään pois teoksten luota.

  Olipas kattava lista kaikkea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässähän sitä vain innostuu entisestään noista sarjoista! Pitääpä käydä kirjastossa joku päivä vähän noita kirjoja hypistelemässä ja katsomassa, mikä niistä lähtisi ensimmäisenä mukaan.
   Simukan Lumikki -trilogian lukemista odotan tooooodella paljon. Mutta haluan kaikki käsiini samalla kertaa, jotta voin lukea ne pötköön :)

   Poista
 2. Simukan Lumikki - trilogia olisi itsellänikin halu aloittaa, mutta en vain jotenkin ole saanut aikaiseksi. Sen sijaan esimerkiksi Outolintu - ja Faunoidit - sarjat eivät jostain syystä kiinnosta yhtään, vaikka muuten sopisivatkin niihin aiheisiin, mistä tykkään. Yön taloja luin myös jossain vaiheessa muutaman ensimmäisen kirjan, mutta sitten jotenkin ei vain enää kiinnostanut lukea eteenpäin. Mutta ehkä joskus jaksaisi sitäkin sarjaa jatkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumikki -trilogia on ollut niin paljon myös esillä kirjablogeissa, että väkisinkin kiinnostuu. Sarjoissa on se hyvä puoli, ettei lukemista tarvitse jatkaa muihin osiin, jos ei kiinnosta, mutta silti tietää mistä puhutaan, jos joku jotain sarjaa hehkuttaa :)

   Poista
 3. Night School on minullakin lukulistalla, olen kuullut siitä paljon kehuja kaveriltani. Paljaan taivaan alla ja Outolintu kuuluvat omiin suosikkeihini joten niitä suosittelen lämpimästi. Myös Faunoideista olen tykännyt paljon, jos hauskaa lukemista kaipaa ne ovat listan kärjessä. Castien Yön taloihin olen kuitenkin pikku hiljaa alkanut kyllästyä kun juoni tuntuu vain venyvän ja venyvän, mutta se on toki vain oma mielipiteeni. Mielenkiintoinen lista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti ihan hyviä lukutuokioita on siis minulla luvassa :) Sitten tulee vain vaikeus päättää minkä lukea ensimmäisenä, mutta yleensä se ratkeaa, kun kirjat saa konkreettisesti käsiinsä.

   Poista
 4. Huumaa on ollut hinkulistallani jo vaikka kuinka kauan. Kannet ovat niin puoleensavetäviä! Olen jo muutaman kerran lainannut ensimmäisen osan, mutta en ole ehtinyt lukea. Joskus lähitulevaisuudessa aion kyllä maratoonata kaikki sarjan jo ilmestyneet osat lävitse. Syysmaa-sarjasta yläasteella luin Welman tytöt ja muistat pitäneeni siitä kovasti. Siinäkin on sarja, jonka haluaisin joskus maratoonata. Olen joskus hylännyt tuon Castien sarjan, koska olen lukenut niin monia valituksia venytetystä juonesta ja ärsyttävästä draamasta ja kalkkuna-aivoisesta päähenkilöstä, etten ole tuntenut oikein vetoa niitä kirjoja kohtaan.

  Hyvä ja kattava fantasialista! Poimin muutaman sarjan nimen muistiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha, kukapa kalkkuna-aivoisesta päähenkilöstä haluaisi lukea. Taidan siis miettiä kaksi kertaa ennen kuin kirjaan tartun :D

   Hienoa, että joku muukin sai uusia kiinnostavia lukuvinkkejä :)

   Poista
 5. Kiinnostava lista. :) Huumaa-sarjasta olen lukenut ekan osan yhdellä lomareissulla, se oli muistaakseni ihan ok, vaikken sitten enää sarjan pariin ole palannutkaan. Seurapiiriloistoa todellakin riitti, kansikuva ei valehdellut. :) Benzonia ja Gripeä olen lukenut joskus vuosia sitten, niitä olisikin aika jännä lukea uudestaan. Catherine-sarja taisi olla joskus ihanan romanttinen ja jännittävä. :) Lumikki-trilogian eka osa oli yllättävän hyvä, mutta muut osat odottavat vielä lukemistaan. Outolintu on alkanut minuakin kiinnostaa, kun se on ollut blogeissa niin paljon esillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huumaa odottaa hyllyssä yhdessä Catherinen kanssa, mutten ole vielä osannut tarttua kumpaankaan. Lumikki-trilogia ja Outolintu ovat tosiaan aika kärjessä lukulistallani. Kirjaston lainausjonot ovat kuitenkin niin pitkät, että jää nähtäväksi saanko kirjat käsiini vielä ennen kesää, toivon niin.

   Poista
 6. Hyvä idea, Jassu! Varhaisnuorena luin paljon kirjasarjoja, nykyään dekkarisarjoja, mutta niitäkin hyvin vähän. Tuosta listastasi Salla Simukan nuortensarja kiinnostaa eniten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listaa oli hauska tehdä ja selkeytyipä itsellekin vähän asioita :)
   Luin myös nuorena melkeinpä pelkästää kirjasarjoja, mutta nykyään en lue niitä melkein ollenkaan, mikä on hassua. Mutta asia korjaantuu pian! :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...