29.1.2016

Mark Millar - Kick-Ass


"Ihmettelin aina, miksei kukaan tehnyt sitä ennen minua."
kirjan alku

"Anarkistisin supersankari" Kick-Ass ei karskeja roistoja pelkää! Sarjakuva on kulttiteos, josta on elokuvakin tehty. Pätkiä siitä olen nähnyt, mutta se todella lälly on tähän verrattuna! Tässä on myöskin mitä mainiointa itseironista ja surkuhupaisaa huumoria.

Oletko sinä haaveillut olevasi supersankari? Nuori Dave Lizewski on - ja hän ei tyydy pelkkiin päiväunelmiin! Dave väsää itselleen puvun ja ottaa nimekseen "Kick-Ass"... ja niin taistelu pahuutta vastaan voi alkaa! Paha vain, ettei Davella ole minkäänlaisia supervoimia. Mutta näpsäkän nettivideon ansiosta Kick-Assin suosio alkaa kasvaa räjähdysmäisesti, ja vaikka Dave tietää, että hänen harrastuksensa on äärimmäisen vaarallinen ja kenties myös tyhmä, hän ei malta lopettaa... Takakansi

Ei siis mikään normaali supersankaritarina, missä näemme naamiosankarin löylyttävän rikollisia, vaan jo heti ensimmäisessä tappelussaan Dave saa köniinsä. Enemmänkin realistista - paitsi mitä pidemmälle mennään... Sympaattinen Dave ei kuitenkaan lopeta supersankarin hommia, vaikka kärsikin fyysisesti aikamoisen tappion ja sen seurauksena pitkän vuodelevon.

Kick-Assin huumori on loistavaa :D

Kick-Ass ei ole missään nimessä heikkohermoisille. Meno äityy hurjan brutaaliksi: kirvestä naamaan, päät kirjaimellisesti lentelee ja veri roiskuu kaikkialle. Toisinaan näin väkivaltaisia sarjakuvia lukiessa tai elokuvia katsellessa tuntuu, että veren roiskuminen on sarjakuvan/elokuvan itsetarkoitus. Se ettei ole oikeasti mitään kummempaa sanottavaa verhotaan silmittömään väkivaltaan. Kuten viisaimmat huomaa, en ole väkivaltaviihteen ystävä, mutta en myöskään pitänyt tämän lukemista ajanhukkana. Sarjakuvan idea tavallisesta sankarista viehätti, mutta raju, "in your face" toteutus ei niinkään.
_______

Mark Millar - Kick-Ass
Kuvitus: John Romita Jr.
(Kick-Ass, 2008)
Egmont, 2013
Kirjastosta lainattu
Tähtiä: ½

4 kommenttia:

 1. Olen tosiaan nähnyt tästä tehdyn elokuvan, ja pidin siitä muistaakseni ihan kohtuullisen paljon. Muistelisin ainakin pitäneeni nimen omaan sen huumorista :) Pitäisi lukea tämä joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kick-Assin huumori kyllä puree ja jos elokuvasta olet tykännyt, niin sitten ainakin suosittelen lukemaan :)

   Poista
 2. Minun oli itse asiassa jo elokuvaa ja sen jatko-osaa katsellessa vähän vaikea suhtautua niiden väkivaltaan. Saattoi johtua siitä, että olin odottanut jotain leppoisaa komediapätkää, mutta sitten päähenkilö hakataankin yhtäkkiä henkihieveriin.. :o Kummastakin elokuvasta pidin kuitenkin lopulta, jatko-osasta varmaan ensimmäistä enemmän jopa, joten ehkä pitäisi tutustua tähän sarjakuvaankin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin jos osaa varautua siihen, mitä on tulossa, niin ehkei se sitten järkytä niin pahasti, mutta on tämä tosi raju. Huhhuh.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...