16.10.2016

J. R. Ward - Halu (#1)


Demoni oli kovin ikävä sana.
kirjan alku

Siinä kävi kuulkaas hyvät lukijat niin, että minä tykkäsin Halusta. Huuuh, elämä yllättää. Kirjat yllättää. Totta se taitaa siis olla, että kaikille kirjoille on aikansa ja paikkansa - ainakin suurimmalle osalle. Ehkä sitten parin vuoden päästä luen häpeillen tätä postausta ja mietin, miksi ihmeessä tykkäsin, mutta nyt mennään näillä! Halu on Langenneet enkelit -sarjan ensimmäinen osa ja merkkasin jo seuraavat osat luettavaksi.

Jim Heron ei tiedä paljoakaan vapahduksesta – hänen erikoisalaansa on kosto, ja hänelle synti on suhteellinen käsite. Kaikki muuttuu, kun hänestä tulee langennut enkeli ja hänelle annetaan tehtäväksi pelastaa seitsemän ihmissielua seitsemältä kuolemansynniltä. Eikä epäonnistuminen tule kyseeseen.
Vin di Pietro on täydellisen omistautunut työlleen – kunnes kohtalo puuttuu peliin kovapuheisen, Harrikalla ajavan pelastajan hahmossa sekä naisen, joka saa Vinin kyseenalaistamaan kohtalonsa, järkensä ja sydämensä. Kun ikiaikainen paha on valmiina vaatimaan Viniä itselleen, täytyy hänen ryhtyä yhteistyöhön langenneen enkelin kanssa valloittaakseen rakastettunsa – ja pelastaakseen oman sielunsa. Takakansi

Olihan tässä niitä elementtejä, jotka esimerkiksi romantiikkakirjallisuudessa saavat minut ärsyyntymään kuten imelät keskustelut ja vuoropuhelut etenkin Vinin ja Marie-Teresen väillä sekä tökkivät (ja toistuvat) eroottisen seksikohtaukset ja muut lipevyydet, mutta sitä kaikkea muuta hyvää ei voi ohittaa noiden äsken mainittujen seikkojen varjossa. Vetävä juoni toimii magneetin lailla ja mukavan erilainen päähenkilö Jim saa minulta kiitosta, karski toiminnan mies. Karski ja raamikas äijä se Vinkin on. Halu on paikoin höttöinen, mutta täytti tehtävänsä tavallisen arjen viihdyttävänä häiriötekijänä ja ripaus huumoria toi mukavan lisän.

Luulen, että näitä kirjoja joko rakastaa ta inhoaa ja tällä hetkellä minä kallistun ensimmäiseen, saa nähdä sitten seuraavien osien kanssa, että vieläkö innostaa vai alkaako kirjat toistaa itseään. Paranormaalista romantiikasta kertovia kirjoja en kauheasti ole lukenut, joten sekin voi vaikuttaa mielipiteeseeni, vertailukohteita ei kaiheasti ole. Lukemistahan tässä massiivisessa sarjassa riittää, mutta otan haasteen vastaan, sillä haluan tietää miten Jimin seuraavan pelastettavan käy.

_______

J. R. Ward - Halu
(Covet, 2009)
Basam Books, 2012
Omasta hyllystä
Halloween-haaste
Tähtiä:

2 kommenttia:

  1. Jep, itsellä oli vähän sama, kun aloin lukemaan J.R Wardin kirjoja, kun niiden nimet/kannet oli osassa sellaisia, ettei kehtaa muille edes näyttää, että mitä lukee, mutta nyt kun olen lukenut niitä tarpeeksi, voin jo sano TYKKÄÄN! Vaikka hyvin, hyvin skeptisesti aloitinkin aikanaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tässä aikamoinen kansi ja vähän mietitytti mennä kirjan kanssa kassalle :D Kiva kuulla, että olet tykännyt, sillä ajattelin itsekin jatkaa sarjan lukemista, kun siltä taas tuntuu:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...