8.10.2016

Vampyrologia: Langenneiden todellinen historia


Rakas ystäväni, he ovat löytäneet minut, mutta väliäkö sillä. 
Olen menneisyyden mies, ja sinä olet tulevaisuus.
kirjan alku

Ensimmäiseksi huomion kiinnitti Vampyrologian upean näköinen kansi ja näyttävä on koko sisuskin. Kirja on luokiteltu tietokirjaksi, no jaa..., fiktiivinen tietokirja mielummin. Se on näköispainos erään vampyyritutkijan kadonneista muistiinpanoista. Siinä on esitetty kattava kuvaus langenneiden eli tutummin vampyyreiden historiasta. "Tämä ei kansantarua tai fantasiaa; tämä on painajainen, johon ihmiskunnan on pakko herätä." Vampyrologia esittelee monenlaista faktaa langenneista kuten vampyyrien polveutumisen, muuttumisen rituaalit, hahmon vaihtaminen, suojautuminen ja historialliset vampyyrit. Rinnalla kulkee kirjeenvaihto vampyyritutkijan ja erään salaperäisen kreivittären välillä, joka saa lopulta huolestuttavia piirteitä.Tuo pieni tarina oli itseasiassa aika kiva lisä kirjaan, sillä etukäteen ajattelin tässä kerrottavan lähinnä "faktoja" vampyyreistä. Visuaalisuus ja ne kaikki pienet hauskat paperinpalaset ynnä muut ovat teoksen paras osuus. Nämä hiplailukirjat ovat vaan niin kivoja. Piirrokset ovat todella lumoavia ja taitavasti tehtyjä. Vampyrologia on selvästi suunnattu ihmisille, jotka tykkäävät tutkia ja ihmetellä ja kokea löytämisen ilon. Vampyyreistä tykkääminen ei myöskään haittaa.

_______

Vampyrologia: Langenneiden todellinen historia
Tekijä: Nicky Raven
Kuvitus: Gary Blythe
(Vampireology - The True History of the Fallen Ones, 2010)
Egmont, 2010
Kirjastosta
Hämärän jälkeen -haaste
Halloween-haaste
Tähtiä:

4 kommenttia:

 1. Onpas kivannäköinen kirja! Hiplailukirja onkin hyvä termi :D Täytyypä katsoa jos itsekin löytäisi tämän vaikka kirjastosta, näitä on aina niin kiva lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain! Haha vähän mietin, että miten tota kuvaisi, mutta joo... hiplailukirja siis:D

   Poista
 2. Ostin tämän vuonna nakki ja muusi kokoelmiini ja pidin kovasti - pitäisi joskus lukea uudestaan. Olen lukenut muitakin sarjaan kuuluvia "ologia-kirjoja" ja niissä kaikissa on jotakin hiplailtavaa ja samantyyppinen tarina kuin tässäkin kirjassa. Pidin myös Velhologiasta ja Agentologiasta, kun ne joskus aikoinani luin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tajusin Hande vasta äsken, että näitä ologia-kirjoja on lisää ja pakko kyllä lukea loputkin jossain vaiheessa!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...