12.10.2016

Boucq/Jodorowsky - Bouncer #1 ja #2


Jatkakaamme vielä hetki sarjakuvien parissa, mutta Voroon verrattuna nyt hypätään paljon rankempaan maailmaan, kun isot miehet ottavat mittaa toisistaan ahneukset silmissä kiiluen ja pyssyt pamahdellen. Boucq ja Jodorowsky johdattavat lukijan Villiin länteen ja toiminnalliseen seikkailuun.

Ensimmäisessä osassa, Kainin silmässä, nuori Seth joutuu todistamaan perheensä teloitusta. Isän viimeisiä neuvoja totellen hän matkaa pahamaineiseen Barro Cityyn etsimään miestä nimeltä Bouncer. Bouncerin tapaamisen myötä Sethille aukenee isänsä ja hänen suvun rankka historia. Hän saa tietää kolmesta veljeksestä ja timantista, Kainin silmästä, joka on aiheuttanut veljikselle tuhoa. Bouncer lupautuu opettamaan Sethille aseiden käyttöä ja vasta toisen osan myötä alkaa todellinen kostoretki.

Kainin silmä

Koska kyse on western-tarinasta, meno on armotonta ja rankkaa kuten sopii odottaa: tappelua pyssyjen kanssa, verta ja irtonaisia ruumiinosia. Sethin rinnalla kulkeva Bouncer on kylmäpäinen ja taitava asemies - yksikätisenäkin -, hahmona hän on sarjakuvan mielenkiintoisin. Jälkeenpäin ajatellen nämä osat oli hyvä lukea putkeen, sillä sivuja on yhdessä sarjakuvassa aika vähän ja tarina jäisi pahasti kesken, jos lukee vain ensimmäisen. Osia on ilmestynyt vielä enemmänkin, mutta minun osaltani tämä taitaa olla tässä.

"Jos sinua yhtään lohduttaa, poika, voi olla parempi menettää päänsä kuin käsivartensa.
Kuolleet eivät kärsi. Käsipuolet kärsivät koko elämänsä."

Piirrostyyli on tarinaan sopivaa, rosoista ja kovaa. Ei välttämättä sellaista mistä itse pidän, mutta menköön. Heikkoutena on ihmisten samankaltaisuus. Kanin silmän kanttakin katsoessa kaikki miehet näyttävät ihan samoilta. Albumeissa heidät onneksi erottaa jotenkuten erilaisista hiuksista. Näissä sarjakuvissa on paljon puhetta ja selityksiä. Kyllähän nämä luki, mutta lopulta tässä on kyse siitä, etten ole kohdeyleisöä, sillä länkkärielokuvatkaan eivät ole minua varten. Hyvä kuitenkin välillä poistua mukavuusalueelta.
_______

Boucq/Jodorowsky - Bouncer osa 1: Kainin silmä
(Un diamant pour l'au-delá, 2001)
Jalava, 2015
Kirjastosta
Tähtiä:

Boucq/Jodorowsky - Bouncer osa 2: Armottomien laupeus
(La pitié des bourreaux, 2002)
Jalava, 2015
Kirjastosta
Tähtiä:

4 kommenttia:

 1. Minunkaan ei pitäisi olla kohdeyleisöä, kun en yleensä tykkää länkkärileffoista. Mutta Bouncerista olen tykännyt tosi paljon. Sarjan kolmas osa odottelee lukemistaan, ja luulen että luen nämä pari ekaa osaa uudelleen ennen sitä. Pieni kertaus juoneen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihmettele, että tästä on tykätty paljon ja mukavasti aika meni noiden kahden osan parissa, mutta parasta lopettaa lukeminen ennen kuin alkaa kypsyttää ;)

   Poista
 2. Minäkään en ole mikään länkkärifani, mutta Bouncerista tykkäsin tosi paljon. Luin loppupään albumit ruotsiksi, kun en malttanut odottaa suomennoksia.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...