10.10.2016

Janne Kukkonen - Voro: Kolmen kuninkaan aarre


"Monin nimin meitä kutsutaan."
kirjan alku

Onpas huikean hieno albumi! Aina on yhtä suuri ilo törmätä hienoihin kotimaisiin sarjakuviin ja Janne Kukkosen Voro on vauhdikas ja hauska fantasiaseikkailu.

Mestarivarkaan urasta haaveileva Lilja saa tilaisuuden todistaa taitonsa varkaiden killalle. Uhkarohkea ryöstökeikka kolistelee hereille vuosisatoja uinuneet voimat, ja pian Lilja on sotkeutunut unohdettujen jumalien ja kuolleiden kuninkaiden väliseen valtataisteluun. Lepääkö koko maailman kohtalo pienen voron harteilla? Takakansi


Uhmakas ja omasta mielestään aliarvioitu Lilja haluaa näyttää oikeat kykynsä rosvojen ja ryöväreiden joukossa, mutta Kiltamestari ei anna hänelle kunnollisia murtokeikkoja, pieniä näpistelyjä vain. Uhkaavasti näyttää siltä, että tilanne ei tule muuttumaan ja Lilja ottaa ohjat omiin pieniin, mutta näppäriin käsiinsä. Tuleepahan hän vetäistyä samalla entisen mestarivarkaan ja kouluttajansa, herttaisen Seamus-vanhuksen mukaan ongelmiinsa.

Päähenkilö Lilja on aivan huippu. Pidän hauskoista, itsepäisistä lapsista ja Liljassa on paljon samaa kuin esimerkiksi Alan Bradleyn Flaviassa. He ovat niin tosissaan oman tekemisensä kanssa ja ovat siinä mukana satakymmenenprosenttisesti. Albumin huumori vetoaa omaani ja tapahtumat etenevät sopivan kiihkeällä tempolla; niin kuin kunnon seikkailujen kuuluukin. Aikailemaan ei jäädä ja vähältä piti -tilanteita riittää.

Kukkosen piirrostyyli on harmaansävyisenäkin rikasta ja hänen animaatiotaustansa näkyy ilahduttavasti. Ei uskoisi, että tämä on miehen ensimmäinen sarjakuva. Nyt jään vain jännittämään, että saako Liljan seikkailut jatkoa!

_______

Janne Kukkonen - Voro: Kolmen kuninkaan aarre
Like, 2016
Kirjastosta
Tähtiä: ½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...