21.8.2015

C. J. Daugherty - Night School: Yön valitut


"Pian nyt!"
kirjan alku

Olen tehnyt pitkän listan kirjasarjoista, jotka haluaisin lukea ja nyt pääsin viimein jatkamaan tuon listan lyhennystä. Yön valitut aloittaa Night School -sarjan, josta on suomennettu vasta kaksi ensimmäistä osaa.

Alliella on ongelmia koulunkäynnin kanssa ja hän ajautuu jatkuvasti hankaluuksiin tekemällä laittomuuksia. Hänen isoveljensä on karannut kotoa ja ilmapiiri kotona kireä. Vanhemmat hermostuvat Allien jatkuviin rikkomuksiin ja he lähettävät tämän eristyksissä olevaan Cimmerian sisäoppilaitokseen. Yllättäen Allie huomaa viihtyvänsä koulussa ja saa uusia ystäviä. Poikiakin on kuvioissa mukanaa kaksinverroin: on komea Sylvain ja sulkeutunut Carter.

Käy ilmi, ettei Cimmerian ole mikään aivan tavallinen sisäoppilaitos, vaan osalla oppilaista ja opettajista tuntuu olevan jotain salaista meneillään. Allie saa kuulee yökoulusta, josta kenenkään ulkopuolisen ei tulisi tietää mitään. Pian Cimmerian ei tunnukaan enää niin turvalliselta paikalta ja tulevat tapahtumat herättävät epäluottamusta ja kauhua oppilaissa.

Ajattelin, että kyse on vähintään vampyyreistä tai muista epäinhimillisistä olennoista, mutta ei ollutkaan. Ei sinnepäinkään. Tarina ei ole mikään maailman omaperäisin: koulun komeimmat ja halutuimmat pojat iskevät silmänsä uuteen tulokkaaseen (kolmiodraama), päähenkilö on jollain tapaa erityinen ja näyttelee suurta roolia tapahtumien kulussa. Ja minä pidin! Pidin niin kovasti, että kirja oli nopealla tahdilla luettu!

Tapahtumat etenivät vauhdikkaasti ja jännitystä oltiin osattu luoda ihan hyvin. Allie ei ollut mikään hissukka, kiltti tyttö, vaan kapinallinen, joskin komeiden poikien läsnäolo sai hänen aivotoimintansa puolittumaan normaalitehosta. Mitä nyt rehtori oli vähän ärsyttävä kaikkitietäväinen, rauhallinen hahmo. Allien kaverisuhteet sen sijaan olivat todella mielenkiintoisia ja nautittavia, eivätkä kaikki helpoimmasta päästä esim. erään nimeltä mainitsemattoman henkilön sekoillessa.

Monta juttua jäi auki, joten pitääpä heti käydä kakkososa, Yön perintö, lainaamassa.
_______

C. J. Daugherty - Night School: Yön valitut
(Night School, 2012)
Otava, 2013
Kannen suunnittelu: Nico Taylor LBBG
Kirjastosta lainattu
Tähtiä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...