27.6.2015

Blogistanian kesälukumaraton (päivittyvä postaus)

Kuva: Hyllytontun höpinät

Minun lukumaratonini alkaa NYT! Tai oikeastaan heti kun saan tämän julkaistua, mutta anyway... Edelliset lukumaratonit ovat menneet monien kirjojen voimalla, mutta tällä kertaa kädestä löytyykin tiiliskivi, joka pitäisi selättää. Sen verran paksu kirja kuitenkin on, etten epärealistisesti luulekaan saavani sitä kokonaan luettua, mutta pitkälle aion kuitenkin pötkiä. Niin ja tiiliskivi siis on Leo Tolstoin Sota ja rauha. Minulla tuo kirja on kahdessa niteessä, onneksi näin, sillä sivuja se pitää sisällään 706 + 729. Auts. Pitkät 24 tuntia tiedossa. Vielä en kuitenkaan suostu vaipumaan epätoivoon! I will fight to the end!


27.6 klo: 11:25
Niin intensiivisesti olen lukenut, että meinasi kokonaan jäädä postaamatta matkan varrelta tunnelmia. Eilen siis aloitin kello 18 reikäleipä mission impossiblen ja tänään - vähäisten ja huonojen - yöunien jälkeen taistelu jatkuu vielä kuuden tunnin verran. Tähän väliin pieni tunnustus: tämänhän piti olla tiiliskivimaraton kohdallani, mutta eilen illalla oli aivan pakko lukaista väliin Tiina Raevaaran muutama novelli, että jonkinlainen puhti säilyisi yllä. Sodasta ja rauhasta sivuja on luettu 452, jotenka ensimmäinen nidekään kahdesta ei ole vielä loppuun luettu. Pieni epätoivo alkaa jo vallata tämän maratoonarin mielen, mutta nyt ei auta itku eikä valitus, vaan täyttä höyryä eteenpäin!


klo: 20:10
Maraton loppui pari tuntia sitten ja samantien palkitsin 24 tunnin urakan katsomalla Poirotin (Golfkentän murha <3). Olo on kieltämättä aika väsähtänyt, mutta aika mukavasti sain loppujen lopuksi sivuja luettua. Taisi olla jopa tuottelian maraton tähän mennessä. Sodan ja rauhan ykkösosan ehdin kuin ehdinkin lukea loppuun (viimeiset tunnit suorastaan menivät kuin lentäen ja sivuja ahmien) ja eilisen lailla luin tänäänkin Raevaaran En tunne sinua vierelläni -teoksen novelleja muutaman. Saldoksi tuli siis: Sota ja rauha 1 = 707 sivua, Sota ja rauha 2 = 80 sivua ja En tunne sinua vierelläni 123 sivua. Elikkäs yhteensä 910 sivua. Ei paha.


Muita postauksiani
24 h lukumaraton (2014)
Ystävänpäivän lukumaraton (2015)22 kommenttia:

 1. Tsemppiä maratoniin! Minä en ole vielä kokeillut tiiliskivimaratonia, vaikka nytkin olisi löytynyt hyllystä useampikin mielenkiintoinen paksu kirja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Minulla on niin monta tiiliskiveä jotka haluan lukea, niin tuumin tämän olevan mainio tilaisuus saada yksi selätetyksi (vaikka ei nyt maratonin aikana tule onnistumaan koko kirjan lukeminen).

   Poista
 2. No huh, aikamoisen järkäleen olet kyllä valinnut maratoonattavaksi! Tsemppiä, toivottavasti lukeminen maistuu ja saat kirjan selätettyä :)

  VastaaPoista
 3. Tsemp tsemp! En olisi uskaltanut valita moista tiiliskiveä maratoniin, mulla on monta eripaksuista kirjaa pinossa, mielialan mukaan valittavaksi. Nyt luen dekkaria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenhan blogini nimen mukaisesti aika hurja (=hullu), mutta näillä mennään! :)

   Poista
 4. Tsemppiä! Itse turhauduin jo Anna Kareninan parissa, mutta toisaalta Sota ja rauha kiinnostaisi aiheensa puolesta, eli ehkä uhraudun joku päivä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidin Anna Kareninasta, vaikka luin sen jo joskus lukiossa ja tämä Sota ja rauha on oikein mielenkiintoinen - kunhan skippaa ne parinsadansivun sotakohtaukset.. :D

   Poista
 5. Aikamoisen haasteen olet itselleni asettanut. Lukuintoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus sitä saa todella viisaita ideoita, mutta pääseepähän tämänkin kirjan kanssa roimasti eteenpäin :)

   Poista
 6. Heh, aika hurja kirjavalinta. Intoa lukemiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurja on toinen nimeni ;) Kiitos, onneksi tämä ei kuitenkaan tunnu yhtään pakkopullalta.

   Poista
 7. Hienon kirjan olet valinnut, mitenkähän pitkälle olet päässyt? Minä jatkan maratoonaamista pitkälle iltapäivään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viidensadan sivun rajapyykki lähestyy, vaikka haluaisin olla jo pidemmällä. Minullakin on onneksi vielä aikaa noin kuuteen asti illalla :) Tsemppiä Paula lukemiseen!

   Poista
 8. Tiiliskivimaratoneista olen pitänyt mutta naureskelen silti kirjavalinnalle, kunnioitettava haaste...Nyt sitten perään toinen päivä että saat loppuun :)
  Välinovellit tai muut saattaa olla ihan hyvä asia, olen ilman selvinnyt mutta toisaalta pitänyt yleensä tietoisesti lukutauon jossain vaiheessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin sanoa, että tämä taisi kyllä olla paras tilaisuus lukea Sota ja rauha, sillä henkilöt pysyivät ainakin tuoreessa muistissa, mutta nyt pieni tauko on kuitenkin paikallaan siitä opuksesta ja olen palaillut lukemaan muita keskeneräisiä :D

   Poista
 9. Oho, todellisen tiiliskiven maratonillesi valitsit. Vaikuttava sivumäärä sinulle lopulta kertyi, hienoa! :)

  VastaaPoista
 10. Vau, mikä sivumäärä ja hatunnosto Sodan ja rauhan valinnalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Zephyr :) Minulla oli kunnon meno päällä loppuvaiheilla.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...