24.8.2015

Death on the Nile -sarjakuva


"London 1930."
kirjan alku

Meneillään olevaan Agatha Christie -lukuhaasteeseen olen tähän mennessä lähinnä murhamamman dekkareita lukenut, joten nyt on luvassa jotain erilaista. Death on the Nile (Kuolema Niilillä) on samannimisen romaanin pohjalta tehty sarjakuva-adaptaatio, jonka aikoinani kirjastosta sattumalta löysin muutamien muiden samankaltaisten kanssa. Toimii hyvin välipalalukemisena.

Hercule Poirot on lomamatkalla Niilillä, kun risteilyaluksella tapahtuu murha. Syyllistä on vaikea arvata kirjavasta henkilögalleriasta, johon mahtuu jos jonkinmoista hiipparia. Kolmiodraamoista en juurikaan välitä, mutta tämä! tämä oli jotain niin nerokasta! Kuolema Niilillä onkin romaanina ehdottomia suosikkejani Christieltä ja hauskaa vaihtelua lukea se sarjakuvaversiona, vaikka eihän tässä ihan samaa tunnelmaa olekaan. Enkä olettanutkaan sitä.

Piirrustusjälki on sinällään ihan hyvää, joskin naiset ovat hieman miesmäisen näköisia. Muuten tyyli on kovin kovaa ja kulmikasta. Oksan hyllyltä -blogista esim. löytyy Marc Piskicin kuvittama Christie-adaptaatio, missä on paljon pehmeämpi kynänjälki ja tekstuurintuntu on melkein käsinkosketeltavaa.

Tarinan tempoa olisi voitu ajatella paremmin ja jättää tärkeillä asioille enemmän ruutuja käyttöön, nyt joidenkin ratkaisevien osuuksien ohi on ikään kuin menty vauhdilla, vaikka juuri ne ovat tunnelman ja juonen kannalta hyvin oleellisia. 

Tulipahan englanniksi tänä vuonna luettua edes yksi kirja! Jeejee!


Muita samankaltaisia sarjakuvia: Murder on the Orient Express, The Secret of Chimneys ja The murder on the links. Ja monia muitakin on toki tehty, mutta kirjastoissa (ainakaan minun lähi) niitä ei ole. Mikä on sääli.
_______

Agatha Christie - Death on the Nile
Adapted by Francois Riviére
Illustrated by Solidor
Harper, 2003
Cover design and illustration: Nina Tara
Kirjastosta lainattu
Tähtiä:

2 kommenttia:

 1. Haastoin sinut! :) http://kirjakartano.blogspot.fi/2015/08/kymmenen-kysymyksen-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apuva.
   Mutta kiitos siis haasteesta, yritän ehtiä tekemään! :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...