18.10.2016

Alan Bradley - Loppusoinnun kaiku kalmistossa (#5)


"Irti leikatusta päästä tippuva veri oli kuin punaista tihkusadetta, ja se kerääntyi tummanpunaiseksi lammikoksi mustavalkoiselle laattalattialle."
kirjan alku

Joka kerta yhtä odotettu Alan Bradleyn Flavia de Luce -sarja sai nyt suomeksi viidennen osan, Loppusoinnun kaiku kalmistossa. 11-vuotias Flavia on harrastelijasalapoliisi ja mestarimyrkyttäjä, on tottunut kaivelemaan esiin johtolankoja kemian avulla myös sietämättömien sisartensa päiväkirjoista. Mutta ruumiita hän ei ole aiemmin kaivellut esiin.

Kun Bishop’s Laceyn kylän suojelupyhimyksen Pyhän Tancredin kuolinpäivän 500-vuotisjuhla lähestyy, halutaan pyhimyksen hauta avata asiaan kuuluvin menoin. Ja kukapa muu olisi ensimmäisenä kirkon kryptassa kurkistamassa hautapaaden sisään kuin Flavia? Juhlapäivän järjestelyt joudutaan kuitenkin äkkiä pysäyttämään, kun kivipaaden kannen alta löytyy kylän urkurin ruumis selittämättömästi naamioituna. Kuka kylässä on hautonut kostoa urkuriparalle? Ja miksi hänen naamioitu ruumiinsa on piilotettu pyhimyksen hautaan? Lannistumaton Flavia päättää selvittää asian. Ja se mitä hän kalmistosta kaivaa esiin, ei välttämättä kestä päivänvaloa. Takakansi

Jostain syystä lukeminen hieman tökki - ensimmäistä kertaa näiden kirjojen parissa. Viittä tähteä olen tähän mennessä anteliaasti tainnut edellisille osille jakaa, mutta nyt siihenkin tuli poikkeus. Ehkä näin viidennnen kerran jälkeen kaikki alkaa olla jo liian tuttua. Edes Buckshaw'n kartanon talousvaikeudet ei onnistunut pitämään juonta tarpeeksi mielenkiintoisena tai parin muun kilpailevan salapoliisin ilmestyminen. Onneksi voin todeta tähän perään, että loppu on todella koukuttava ja näin ollen valaa uskoa seuraavaan kirjaan ja tuosta pienestä (tai ei ihan kauhean pienestä) paljastuksesta päätellen on pakko olla luvassa jotain hyvää. Pysyttäydyn optimistina.

Ps. Kirjalla on aika hieno traileri.

_______

Alan Bradley - Loppusoinnun kaiku kalmistossa
(Speaking from Among the Bones, 2013)
Bazar, 2016
Arvostelukappale
Tähtiä:

6 kommenttia:

 1. Minä pidin tästä ensimmäisestä Flaviastani! Mutta mietin myös sitä, mahtavatko kirjat toistaa itseään... En taida aikaisempia lukea, seuraava varmaan täytyy tuon koukun takia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neljästä ensimmäisestä osasta olen tykännyt älyttömästi, eikä ne mielestäni toista liikaa itseään. Uskon myös, että seuraavassa osassa on kaikkea jännää:)

   Poista
 2. Loppusoinnun kaiku kalmistossa alkoi aika räväkästi. Niin se myös loppui koukkuun. Viihdyin tässä osassa, mutta minua tökki tätä edeltävä. Odotan kyllä jatkoa, jotta lopun lause aukenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan ihan normaalia, että pitkässä sarjassa jossain välissä alkaa tökkimään, mutta luotan siihen, että seuraava osa taas imaisee tarinaan mukaan:)

   Poista
 3. Minä olen juuri vasta aivan hiljalleen palailemassa lukemisharrastuksen pariin. Myönnettäköön, etten ole edes kuullut tälläisestä sarjasta... Hmm, hieno kansi! Ja mielenkiintoiselta vaikuttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa takaisin! Flavia-sarja on ihana ja hyväntuulinen, joten kannattaa tutustua:) Kannet näissä on tosiaan erittäin hienot.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...