1.7.2016

Sujata Massey - Rei Shimura menetysten rannikolla


"Jos on kokenut maanjäristyksen, sen muistaa kyllä."
kirjan alku

Uskomatonta, että tämäkin päivä koitti: rakas Rei Shimura -sarja saa jatkoa! 10 osaisen sarjan piti päättyä, mutta vuonna 2011 tsumamin iskettyä Sujata Massey mietti miten Rei Shimura asiaan suhtautuisi ja kuinka hän keksisi keinon raivata esteet tieltään ja matkustaa paikan päälle. Siinä suuri syy jatkaa tarinaa.

Maanjäristys ja sitä seuraava tsunami iskevät hirmuisella voimalla Japaniin maaliskuussa 2011. Havaijille asettunut japanilais-amerikkalainen Rei Shimura saa pian järistyksen jälkeen sekavan puhelun ystävältään herra Ishidalta, joka kertoo olevansa loukussa tsunamin runtelemalla Tohokun rannikolla. Rei matkustaa Tokion kautta Tohokuun ja ryhtyy etsimään ystäväänsä. Kun myös herra Ishidan apulainen katoaa ja joku vaikuttaa seuraavan Reitä joka paikkaan, hän ymmärtää, että kyse on muustakin kuin vain maanjäristyksen aiheuttamista tuhoista. Takakansi

"Minulla on yleensä neljä tai viisi asiakasta päivässä, ettäs tiedät." Richard tuhahti. "Mutta tällä hetkellä salonki on kiinni. Omistaja sanoi, ettei tiedä, milloin kukaan edes mahtaa tuntea olonsa niin rennoksi, että haluaa ylipäätään tulla föönauttamaan hiuksensa. Et ikinä uskoisi, millainen tästä kaupungista on tullut. Ihmiset sanovat, että tämä on pahin kriisi sitten toisen maailmansodan."

Rei Shimura on nyt aikuisempi ja vakavampi. Seikkailunhalu on amatöörietsivällä säilynyt, mutta paljon on muuten muuttunut. Rei Shimura on onnellisesti parisuhteessa, joten miesjutut jäävät minimiin. En voi väittää etten olisi pettynyt romaanin hiljaiseen menoon. Oletin sen olevan vauhdikkaampi. Kaikki takaa-ajot ja täpärät tilanteet puuttuivat. Edelliset osat ovat olleet jännityskirjoja, mutta uusin osa on jotain muuta. Kirjailija itsekin luonnehtii kirjaansa moderniksi historialliseksi romaaniksi, joten sen on ollut tarkoituskin olla erilainen. Toivon vain suuresti, että ensi kerralla on luvassa tutumpaa meininkiä: vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Tsumanista kiinnostuneet saavat kirjasta hyvän kuvan katastrofin jälkeisistä oloista sekä pelastus- ja avustustöistä. Ja jos Rei Shimuraan ei ole ennen ollenkaan tutustunut suosittelen vahvasti lukemaan kirjat ilmestymisjärjestyksessä. Ne ovat laadukasta viihdettä ja sukellus japanilaiseen kultturiin.
_______

Sujata Massey - Rei Shimura menetysten rannikolla
(The Kizuna Coast, 2014)
Gummerus, 2016
Ulkoasu: Eevaliina Rusanen
Kustantajalta
Tähtiä:

2 kommenttia:

  1. Huh, kiitos tästä. Olen ollut ihan pihalla Rei-keskusteluista, nyt tiedän, mistä on kyse. Miten tää on mennytkin niin ohi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että voin olla avuksi Arja:) Välillä sitä jää joku kirja huomaamatta, kun uutuuksia puskee joka suunnalta.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...