10.2.2015

Top Ten Tuesday 6. Kirjat jotka oli PAKKO ostaa... Mutta ovat silti lukemattomina hyllyssä
1. Tuhat ja yksi yötä
2. Charles Dickens - Pickwick-kerhon jälkeenjääneet paperit
3. Leo Tolstoi - Sota ja rauha
4. John Steinbeck - Vihan hedelmät
5. Leon Uris - Exodus
6. Mika Waltari - Sinuhe Egyptiläinen
7. J. R. R. Tolkien - Taru Sormusten Herrasta
8. Daniel Defoe - Robinson Crusoe
9. Dan Brown - Da Vinci -koodi
10. Yann Martel - Piin elämäEi ollut mikään kauhean suuri yllätys, että melkein kaikki nämä kirjat ovat fyysiseltä kooltaan aika paksuja. Jotenkin niihin ei tartu niin helposti ja itselläni on periaate, että saisi olla kesken kuin vain yksi (tai kaksi) paksua kirja, jotta saisi edes jonkin kirjan joka kuussa luettua, eikä tunnu siltä ettei ikinä pääse lukemisessa eteenpäin.

Olen kehitellyt tätä listaa jo muutaman päivän, sillä kiistämätön tosiasia on, että hyllystäni löytyy (aika) monia "unohdettuja" kirjoja. Päätinkin heti aloittaa yhden näistä hävyttömän kauan lukemattomana olleen kirjan. Sota ja rauha on siis nyt ikuisuusprojektina työn alla, mutta eiköhän se tämän vuoden puolella ole jo luettu... Myös Vihan hedelmiin olisi tarkoitus viimein tarttua Maalaismaisemia -haasteen tiimoilta.

Kehotan myös kaikkia kanssabloggaajia aloittamaan jonkun kirjan, joka on hyllyssä lojunut jo häpeällisen kauan!


PS. Pistin tuulemaan viime TTT -postauksen jälkeen ja nyt on tutustuttu viiteen kirjailijaan niistä kymmenestä ja kahdelta muulta on kirja juuri kesken. Kohta pitääkin näköjään tehdä uusi lista ;)


Muut TTT -postaukset
Suosikkikirjat
Nuoruuteni kirjasarjat
Hienoimmat kirjablogien ulkoasut
Sarjat jotka aloittaisin mutten ole vielä ehtinyt
Kirjailijat joihin en ole vielä tutustunut


10 kommenttia:

 1. Da Vinci-koodin hotkaisee parissa illassa. Vinkiksi jos haluat nopeasti putsata lukemattomien listaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Da Vinci-koodin luokse olen monta kertaa halunnut mennä, mutta vielä se tuolla hyllyssä lukemattomana nököttää, ehkä vielä kuitenkin tänä vuonna!

   Poista
 2. Kuulostaa tutulta ongelmalta. Sama käy usein kirjastolainojenkin kanssa, ei muka millään ehdi lukea, vaikka kuinka kiinnostaisi! Onneksi maksimimäärä uusintoja pakottaa viimein tarttumaan niihinkin ja sitten kiroaa, että miksen minä aikaisemmin lukenut tätä :D

  Da Vinci -koodin lisäksi Piin elämä on nopealukuinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kirjastosta on juuri siksi niin kiva lainata, kun ne on pakko jossain vaiheessa palauttaakin, saa ihan uutta puhtia lukemiseen. Omassa hyllyssä kirjat kuitenkin voi olla vaikka hamaan loppuun asti...

   Poista
 3. Tämmöinen lista pitäisi kyllä itsekin tehdä, valinnanvaraa nimittäin löytyy. :D Noista sinun kirjoistasi on luettuna 6,7 ja 9. Dickensin Pickwick-kirjaa olen pariinkin kertaan koettanut lukea joskus nuorempana mutta se jäi aina kesken. Kirjan nimi on niin houkutteleva, että olen ajatellut kokeilla vielä kerran... ehkä jopa tämän vuoden puolella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teepä ihmeessä! Sinun listasi olisi mielenkiintoista nähdä :) Minulla taas Dickensin pari muuta kirjaa kiilaa (jälleen) Pickwickin edelle, joten sen aika tuskin vielä tänäkään vuonna tulee koittamaan, mutta toivottavasti sinä saisit sen jopa loppuun asti luettua :D

   Poista
 4. Minulla on juuri tuo sama painos Tuhannesta ja yhdestä yöstä :D Tarinat ovat muutenkin mielenkiintoisia, ja hieno kuvitus tekee aina lukemisesta leppoisempaa.

  Vihan hedelmätkin on erinomainen, mutta ei mikään kaikkein nopealukuisin. Sen verran raskas aihe, että vaatii sulatteluaikaa aina välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsena olen tainnutkin kuulla joitain Tuhannen ja yhden yön tarinoita, joten kiinnostaisi lukea itse loputkin. Ja oooh, Vihan hedelmät on pakko tänä vuonna lukea, sillä Eedenistä itään on suuri rakkauteni! <3

   Poista
 5. Paksun kirjan täytyy käytännössä olla klassikko, että se houkuttelee luokseen! Minkälaisia elämyksiä tämän takia onkaan mennyt ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta taas paksut klassikot kuulostaa pelottavilta :D Vähän nykyaikaa lähempänä kirjoitetut lukee yleensä nopeammin. Tänä vuonna on tullut luettua jonkin verran tiiliskiviä, joten ne ei tunnu enää niin mahdottomilta lukea.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...