18.3.2014

Top Ten Tuesday 3. Hienoimmat kirjablogien ulkoasut+ HAASTE!
 
Ei kai tässä sen kummempia tarvitse käydä selittelemään. Vaihdoin juuri oman blogini ulkoasun, joten mieleeni tuli katsella muiden kirjablogeja ihan vain visuaalisessa mielessä. Tässähän on siis kysymys vain ja ainoastaan blogien ulkoasuista, sisältö on jätetty tarkoituksella huomiotta. Juuri tällä hetkellä omaa silmääni erityisesti miellyttävät - ei missään tietyssä järjestyksessä - nämä kirjablogit:P.S. Rakastan kirjoja 
 - Tunnelmallinen ja kotoisa, joka johtunee tuosta ihanasta puutaustasta. Banneri on myös hyvällä tavalla runsas ja elävä. Hyvä esimerkki todella hienosta ulkoasusta!


Vinttikamarissa
  - Söpö, selkeä. Ulkoasu on hyvin jäsennelty ja pyöreää muotoa harvoin blogeissa näkee.


- Selkeä, puhdas, voimakas ja harmooninen samalla kertaa.
Tässä ei turhia pröystäillä!


- Runsas, historiallinen, romanttinen.
Erityisesti banneri miellyttää silmää. Se vaan on upea.


- Selkeä, mutta tunnelmallinen.
Tausta on ihana, kun se näyttää melkein paperiselta.


- Tunnelmallinen ja mihin tuo tausta sopisikaan paremmin kuin kirjablogiin :D


- Omalaatuinen, hieman synkempi.
Hauskoja yksityskohtia kun tarkemmin katsoo.


- Koristeellinen ja arvostan rohkeaa ulkoasuvalintaa.


 - Raikas ja hyvin selkeä.
Ei todellakaan liikaa sälää, vaan pelkkää asiaa.


Oksan hyllyltä
- Tätä pohjaa olen itsekin katsellut. Runsas yläosa, mutta hyvänä vastapainona alhaalla ei sitten juuri mitään ylimääräistä ole. Paperinen tausta toimii aina.


Yhteenvetona voin kai sanoa, että pidän tunnelmallisista blogeista, mutta toisaalta vastapainona hyvin yksinkertaisilla elementeillä rakennetuista myös. Pienenkin panostuksen blogin ulkoasuun huomaa heti ja persoonallinen erottautuminen on vain positiivista. Haluaisin myös ottaa tässä samalla esille sen, että ulkoasun kokonaiskuvaan vaikuttaa hyvin paljon myös fontit. Erityisesti leipätekstissä käytetty fontti ja sen koko ovat hyvin ratkaisevia lukijoita ajatellen. Olen jättänyt monta, varmasti hyvää, tekstiä lukematta siitä syystä, että sitä oli yksinkertaisesti vaikea lukea! Koukeroiset ja muuten koristeelliset fontit on hyvä jättää pitkistä teksteistä pois. Niiden paikka on vain otsikoissa. Samoin valkoinen teksti mustalla pohjalla hirvittää.

Tärkeintä on monien mielestä tietysti itse sisältö, mutta ensin täytyy saada lukija haluamaan lukea sen. Ei siis pidä ala-arvioida visuaalisen ulkonäön merkitystä.

Mitkä asiat blogien ulkoasuissa miellyttävät sinun silmääsi?
HAASTAN kaikki vähänkään kiinnostuneet listaamaan omasta mielestään kauneimmat kirjablogien ulkoasut!

Ps. Jos pitäisi vielä listata kirjablogien parhaat nimet, niin aika monta tältä listalta kuuluisi myös sinne :)

10 kommenttia:

 1. Oi kiitos, olipas yllätys löytää oma blogi listalta. :) Tosin kiitoksethan kuuluvat täysin teeman tekijälle, se kun ei ole omaa käsialaa. Huippua, että kauniita teemoja on ilmaiseksi saatavilla. Tämä onkin kiva haaste, taidan ottaa vastaan ja höystää blogin nimillä. :)

  Ja niin, uusi look täällä näyttää tosi hyvältä. Keväinen olo tulee väistämättä, kun katselee noita koivunlehtiä. Blogin nimen värikin on aika säväyttävä. :) Olen itse asiassa miettinyt pientä remppaa omaankin blogiin. Jotenkin nuo värit eivät yhtään kuvasta lähestyvää kevättä ja kesää, vähän raikkaampi ilme sopisi tähän vuodenaikaan. Pitäisi vaan löytää joku kiva teema jostain. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noilla erilaisilla taustoilla saa kivasti elävöitettyä blogia, niin että jokainen on persoonallinen :) Yritän pitää pitkään blogin ulkoasun samana, etteivät ihmiset meni ihan sekaisin joka kuukausi vaihtuvien ulkoasujen kanssa, mutta totta, eihän kesällä talvista ulkoasua voi pitää :D

   Poista
 2. Ooo, en olettanut löytäväni omaa blogiani listaltasi. Kiitos! Tuli sellainen lämmin olo tuohon rintakehän vasemmalle puolen. ♥

  Blogini tausta on eräältä taustakuva sivulta, nyt kun mietin tarkemmin, niin täältä: http://thecutestblogontheblock.com/backgrounds/madison-avenue-3-column Bannerin olen tehnyt itse, samoin esim. sen Facebook-napin sivupalkista. Ensimmäinen blogipohjani oli suoraan Bloggerin vaihtoehdoista. Olisiko vesileima (tms.), jossa kartta bannerin kohdalla, ruskea, jonka sittemmin vaihdoin vihreäksi. Tähän mustavalkoiseen olen tähän mennessä kaikkein tyytyväisin. Selkeä ja asiallinen, ja niin kovin minun näköiseni. Karsin kaikkea turhaa pois viemästä huomiota pääasiasta, eli kirjoista.

  Minä tykkään paljon sinun blogisi pohjasta. Tuollaisesta rustiikkinen puu on ihanaa ja nuo vihertävät oksat vievät ajatukset kevääseen ja alkukesään. Kaipaisin vihreää jo uloskin vaikka tämä kevät onkin ollut aikaisin miesmuistiin. Mitä nyt vähän lunta tuli yksi päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä :D Se oli täysin ansaittua.
   Selkeä ulkoasu toimii aina, varsinkin jos haluaa pitää blogin sisällön tärkeimpänä asiana.
   Ja kyllä tuo talvi ja lumi jo saisikin väistyä, ei mitään takatalvia enää!

   Poista
 3. Ohhoh! Olipas ihana yllätys löytää oma blogi listaltasi. Iso ja lämmin kiitos kauniista sanoistasi! <3

  Ja komppaan yllä kommentoineita: täällä näyttää ihanan keväiseltä. Hieno uusi ulkoasu!

  VastaaPoista
 4. Hauska idea! Varsinkin noissa pienissä kuvissa yhtäkkiä näkee kunnolla blogien hienot ulkoasut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tämä pitäisi tehdä useammin uudestaan, kun blogien ulkoasut vaihtuvat kuitenkin yleensä aika nopeaan tahtiin, joillain tosin näkyy sama säilyneen edelleen :)

   Poista
 5. Hei! Vasta nyt törmäsin tähän juttuusi! Aivan mahtavaa oli löytää oma rakas bloginsa listaltasi <3 Juttusi on jo toista vuotta vanha, ja blogini on edelleen täsmälleen tuollainen kuin sen aikoinaan teetin. Olen viime aikoina miettinyt, pitäisikö ilmettä uudistaa, mutta toisaalta olen itse tuohon oranssiin tosi kiintynyt eikä samanlaista taida kirjablogeissa juuri olla. Olemme tainneet kasvaa yhteen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vai miten se meni :) Se on hienoa, jos on onnistunut saamaan blogilleen niin hienon ulkoasun, että sitä jaksaa vieläkin katsella. Minusta blogisi on (edelleen) näyttävä ja kuten sanoit erottuva. Pidä ihmeessä siitä kiinni!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...