23.9.2016

MUUMIT Sarjakuvaklassikot IX


"Ajattele miten romanttista. Tähtitaivaan 
alla nappikokoelma välissämme..."

Muumi-sarjakuvat ihastuttavat joka kerta ja nämä enemmänkin aikuisille suunnatut albumit käsittelevät hauskalla tavalla nykypäivää, sen ongelmia ja ilmiöitä. Varsinkin Hosulin ja Suskan mukaantulo oli mukava yllätys, sillä heitä ei liikaa näe ja hahmoina he ovat ihastuttavia.

Yllättäviä käänteitä Muumilaaksossa! Nipsu perii urheiluliikkeen, ja Mymmeli saa timantin jalkapalloilija Rinaldolta lähetettyään tälle 412 rakkauskirjettä. Omistamisen onnella on kuitenkin varjopuolensa. Kun neitonen vaikuttaa olevan ahdingossa, Muumipappa ja Muumipeikko käynnistävät mittavan pelastusoperaation - eikä yllätyksiltä tietenkään vältytä. Myös Hosulin ja Suskan perhe-elämä osoittautuu haasteelliseksi. Albumi sisältää jaksot Nipsun urheiluliike, Mymmelin timantti, Neitonen ahdingossa ja Nappeja ja avioliittoja. Takakansi

Suorapuheisuus ennen kaikkea :D

Muumit: Sarjakuvaklassikot -albumit ovat näyttäneet ihan uuden puolen Muumeista, sillä ennen käsitykseni heistä on perustunut lähinnä tv-sarjaan, jota lapsena katselin sekä tietysti Tove Janssonin kirjoihin. Sarjakuvan Muumit ovat räväkämpiä, vilkkaampia, joskus jopa vihaisempia ja tappeluun taipuvaisia. Mietiskelijöitä he silti edelleen ovat. Olen myös tykännyt molempien, Toven ja Larsin, albumeista. Jotain niissä on eroa, mutta molempien parissa viihtyy paremmin kuin hyvin. Hauskuutta ja huumoria päivään saa näitä lukemalla!

_______

Lars Jansson - Muumit: Sarjakuvaklassikot IX
(Moomin Books Nine: The Complete Lars Jansson Comic Strip)
WSOY, 2016
Kirjastosta
Tähtiä:

2 kommenttia:

  1. Hah aivan ihana tuo pätkä, ihanan suorapuheista tosiaan :D Näitä pitäisi kyllä ehdottomasti lukea, melkein jo hävettää näin suurena muumifanina, etten ole yhtäkään koskaan lukenut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naureskelen näille jutuille hiljaa itsekseni, mainiota huumoria:) Kyllä kannattaa, kipin kapin kirjastoon!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...