20.9.2016

TEATTERI: The Grimm Book of Horrors

Valokuva: Aki Loponen, Loma Graphics Oy 2016
Riihimäen Teatteri

Oltiin Tampereen teatterikesässä katsomassa Riihimäen Teatterin ja Näyttämö 3T:n musiikkidraamaa The Grimm Book of Horrors. Ja vasta nyt sain aikaiseksi julkaista kirjoituksen siitä. Noh, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Grimmistä innostuneena luin jo automatkalla Grimmin alkuperäisiä satuja ja erityisesti niitä jotka tiesin näytelmässä olevan mukana. Grimmin saduthan ovat alunperin tarkoitettu aikuisille, mutta veljekset joutuivat myöhemmin muokkaamaan ne lapsille sopiviksi. Ilkeät äidit muuttuivat äitipuoliksi, verta luututtiin lattioilta ja satujen julmia kohtaloita siloteltiin muutenkin. Olin valmis katsomaan "iltasatua kuolevaisille".

Valokuva: Aki Loponen, Loma Graphics Oy 2016
Riihimäen Teatteri

Valokuva: Aki Loponen, Loma Graphics Oy 2016
Riihimäen Teatteri

The Grimm Book of Horrors on häkellyttävin ja oudoin esitys mitä olen ollut katsomassa. Neljän näyttelijän, muusikoiden ja pilkkopimeä enkelikuoron (Riihimäen nuorisoteatterin ja musiikkiopiston oppilaat) voimin Grimmin raa'at ja julmat tarinat pääsevät valloilleen näyttämöllä. Näytelmässä mentiin villisti sadusta toiseen ja palattiin joskus takaisin. Yleisö pääsi nauramaan, kauhistelemaan ja säikkymään. En ehkä olisi normaalissa olosuhteissa nauranut sille, että lapselta on pää leikattu irti.

Mitä nyt aika ajoin lauluista ei saanut selvää ja korvatulpat olisivat olleet paikallaan. Saduista mukana olivat ainakin Kiittämätön poika maailmalle, Satu omenapuusta, Kampela, Uppiniskainen tyttö, Lumikki, Ruusunen ja Tuhkimo. Grimmi-innostus jatkui myös näytelmän jälkeen ja pitääkin saada omasta hyllystä löytyvä satukokoelma luettua!

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin.

Valokuva: Aki Loponen, Loma Graphics Oy 2016
Riihimäen Teatteri

Rooleissa Diana Tenkorang, Mikko Nuopponen, Ninu Lindfors, Katja Peacock
Käsikirjoitus Samuli Reunanen, Liisa Risu, Iiro Ollila
Ohjaus Samuli Reunanen
Tuotanto Riihimäen Teatteri, Näyttämöyhdistys 3T
Koreografi Liisa Risu
Säveltäjä Iiro Ollila
Kuoro Aino Arkko, Janita Juvonen, Aino Karlstedt, Annika Lohilahti, Leona Pälvimäki, Julia Tenhula, Janna Vastela
Muusikot Topi Korhonen, Salla Markkanen, Hanna Risku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...