10.8.2016

Chris Riddell - Ada Gootti ja Humisevan karju (#3)


"Ada Gootti istui siipinojatuolissa 
Kalmatollon kartanon kirjastossa."
kirjan alku

Olen alkanut joka vuosi odottaa Ada Gootin ilmestymistä, sillä sen ilotteleva ja hauska tyyli osuvat makuuni. Tänä vuonna ilmestyneestä Ada Gootti ja Humisevan karjusta tuli tähän mennessä ilmestyneen sarjan kirjoista lempparini! Pottereidenkin suomentajana tunnettu Jaana Kapari-Jatta sopii mainiosti Ada Gootti -kirjoihin, sillä erikoislaatuisempaa sanastoa suomeksi tähänkin on pitänyt keksiä.

Maailmakuulut kirjailijat saapuvat esittelemään uljaita koiriaan Kalmatollon kartanon kirjalliseen koiranäyttelyyn. Kalmatollon yössä on kuitenkin meneillään jotain kummaa: on outoja jalanjälkiä, öisiä ulvahduksia, epäilyttävä määrä pureskeltuja kenkiä… Saavatko Ada ja Ullakkokerhon väki selvitettyä mysteerin ennen kuin seuraava täysikuu koittaa? Takakansi


Ada Gootti -sarjan kolmannessa osassa päästään nauttimaan Chris Riddellin vääntelemistä kirjallisuuden tutuista hahmoista. Mielikuvitus on lentänyt hänen tehdessä omat versiot tutuista kirjailijoista ja heidän kirjoistaan kuten Karu Austenin Järjettömyys ja tunteettomuus ja Georgie Eliotin Mylly joen hampaissa. Melkein toivoisin, että olisin ollut lapsi näiden ilmestyessä, sillä hahmot ovat hauskoja ja tapahtumat vauhdikkaita. Aikuiset taas ymmärtävät paremmin kirjan intertekstuaaliset viittaukset.

Ensimmäistä kertaa pääsin tunnustelemaan kirjan kansia (edelliset osat luin kirjastolainoina, joten kontaktimuovi esti aikeet). Ihanaa kun kirjojen ulkoasuunkin panostetaan näin paljon! Elämys kaikilla tavoilla: sisällöllisesti ja visuaalisesti. Kirjan lopusta löytyy tuttuun tapaan minikirja.

_______

Chris Riddell - Ada Gootti ja Humisevan karju
(Goth Girl and the Wuthering Fright, 2015)
Gummerus, 2016
Kustantajalta
Tähtiä:

6 kommenttia:

 1. Voi, tämä vaikuttaa jo kuvauksesi perusteella todella hauskalta! Olen lukenut vasta ensimmäisen Ada Gootti kirjan ja tykästyin siihen kovasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Krista ensimmäisestä tykkäsit, niin varmasti tästäkin:) Kirjailijahahmot olivat huvittavia koirineen.

   Poista
 2. Luin tästä sarjasta sen ensimmäisen osa, ja viehätyin kuvituksesta. Se näyttää edelleen upealta! Sarjan kirjallisuusviittaukset ovat upeita ainakin näin aikuisen silmään. Tiedä sitten paljonko nuorempi lukijakunta niistä mitään ymmärtää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vain niin kerrassan ihastunut näihin ja Riddellin upeaan kuvitukseen. Sisällön pieni köykäisyyskään ei haittaa. Epäilen ettei pienet lukijat Bronteja tai Austenia tunne. Hahmot ovat kuitenkin hauskat, joten väliäkö tuolla:)

   Poista
 3. Nämä kirjallisuusviittaukset ovat kuvituksen lisäksi kirjan parasta antia. Ensimmäisessä osassa oli hieman liikaa "sälää" makuuni, mutta tämän juoni vaikuttaa hauskalta (ja aika absurdilta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä:) Onhan näissä kaikissa osissa ollut aika paljon kaikkea - varsinkin henkilöitä, mutta minä olen vielä pysynyt perässä vauhdikkaassa menossa:)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...