23.8.2016

Kookosohukaiset / Luukaupunki


Tästä ei ole kauan aikaa, kun tein amerikkalaisia lettuja ja nyt sitten piti jo kookosohukaisia tehdä. Seuraavaksi toivottavasti tulee vastaan jotain muuta :D Tästä ruuasta on kiittäminen Cassandra Claren Luukaupunkia:

"Isabelle tilasi pitkällisen pohdinnan jälkeen hedelmäpirtelön, Simon pyysi kahvia, ja Clary valitsi hetken epäröityään ison kahvin ja kookosohukaisia. -- Clary tarkasteli ohukaisiaan huolellisesti. Ne näyttivät herkullisilta: kullanruskeilta ja hunajaisilta. Hän haukkasi palan, kun Kaelie hoiperteli pois korkokengillään."

Ohukaisten teossa ei tarvitse olla mikään ruuanlaiton sherlock, vaan ainekset vain sekaisin ja taikinan annetaan turvota hetken aikaa, jonka jälkeen paistetaan rasvassa. Alla ohje. Määristä en mene takuuseen, sillä mökiltä ei löytynyt desimittaa, joten ainekset on lisätty lähinnä silmämääräisesti.

5 dl kookosmaitoa
½ dl kookoshiutaleita
1½ dl maitoa
2 munaa
2½ lettujauhoja
suolaa
sokeria
vaniljasokeria


2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä. :) Kookosmaitoa en ole koskaan kokeillut. Onkohan tämä versio kovinkin kookoksen makuinen, kun on noita hiutaleitakin mukana? Sinänsä kookoksen maussa ei ole mitään vikaa, mutta liian suurina annoksina en tykkää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nämä hyvin paljon kookokselta maistuu ja jos ei fani ole, niin kannattaa jättää nuo hiutaleet kokonaan pois. Pelkkä kookosmaitokin tuo jo makua.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...