15.6.2016

Kuulumisia ja palkinto

Dekkariviikko saatiin sunnuntaina päätökseen ja suunnitelmani onnistui. Jaksoin - ja muistin - postata dekkarin päivässä. Noiden seitsemän kirjan joukosta löysin neljä järjettömän hienoa dekkaria. Kiitos MarikaOksalle dekkariviikon järjetämisestä! Koostetta voit käydä ihailemassa täältä.

Kuvan alta löytyy linkit luettuihin.


P. D. James: Sally-rukka, kultatukka (3)
Tim Krabbé: Jäljettömiin (4½)
Andrea Maria Schenkel: Hiljainen kylä (4)
Carter Dickson: Ja sitten murha (2½)
Jari Järvelä: Tyttö ja pommi (4)
Eeva Tenhunen: Mustat kalat (3)
Nele Neuhaus: Lumikin on kuoltava (4½)Kaunis kiitos Mustelumon Hennille ja Kirjasähkökäyrän Maille palkintohaasteesta! Nyt kun dekkariviikko on tosiaan takanapäin, on viimein aikaa vastailla tähänkin.

Ohjeet palkituille:  
1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.  
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen.  
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille.  
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi.  
...

Olin jo joitain vuosia seurannut kirjablogeja lähinnä etsien hyviä lukuvinkkejä ja niitä kyllä löytyi! Pilvin pimein. Tein myös kirjablogeissa esiintyviä haasteita itsekseni. Sitten jossain vaiheessa päätin syöksyä bloggarimaailmaan mukaan ja näin ollen pysyisin paremmin kärryillä kirjoista, joita olen lukenut. Täällä on niin helppo vuosiakin myöhemmin käydä katsomassa mitä on tullut luettua. Yksi parhaista asioista on ollut yhteisöllisyys: jaetut lukukokemukset, vinkit, kuulumiset... Bloggaamisen hurahtaa ja lujaa.

Sen kummenpaa ohjelistaa en halua lähteä kirjoittamaan. Pääasia on, että kirjoittaa juuri siitä mistä haluaa ja miten. Oli se sitten negatiivinen arvio, ylistävä tai neutraalisuuteen pyrkivä. Itse koen kirjablogit pohtivina ja jokaisen omina mietteinä enkä ainakaan itse missään nimessä koe kirjoittavani kunnon kritiikkiä kirjallisuuden kontekstit ynnä muut huomioon ottaen. Eikä minun tarvitse. Tekstini ovat 100%:sti subjekstiivia näkemyksiä.

Ulkoasu kannattaa pitää yksinkertaisena (mutta persoonallisena!) ja luettava. Kauniilta näyttävät kaunokirjoituksen tapaiset fontit eivät ole mukavaa luettavaa pitkissä teksteissä. Omiin silmiini sattuu myös mustalla pohjalla oleva teksti. Hankalasti luettavalla blogilla saatat karkottaa lukijoita. Paras tapa saada lukijoita on olla aktiivinen muiden blogeissa. Pienikin kommentti varmasti ilahduttaa kanssabloggaajaa.

8 kommenttia:

 1. Kiitos Jassu :)
  Minä niin tykkään niistä erikoisista fonteista, mutta en mustasta pohjasta... nämä on niitä makuasioita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)
   Otsikoissa erikoiset fontit toimivat loistavasti ja ovat kivakin lisä, mutta koukeroiset fontit, joista hädin tuskin saa selvää eivät ole leipätekstiin tarkoitettu. Minulta jää ne lukematta.

   Poista
 2. Kiva kun olit dekkariviikolla mukana. Sinulla oli tosi onnistunut viikko, kun tähtimääriä katselee. :) Minäkään en tykkää mustasta taustasta, ja ylipäänsä tekstin pitää erottua taustasta. Sinulla on ihana taustaväri tässä kommenttiboksissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos järjestämisestä, jälleen hyvä syy lukea dekkareita :D Tuli kyllä aikamoisen hienoja kirjoja vastaan ja vielä sellaisia joiden pariin soisi muidenkin löytävän.
   Luettavuus ennen kaikkea;)

   Poista
 3. Todella hyviä vinkkejä aloitteleville bloggaajille. Itsekin pidän todella tärkeänä sitä, että on aktiivinen toisten blogeissa - eiväthän muut välttämättä tiedä tai muista sinun olemassa oloasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin jos kaipailee kommentteja omaan blogiin, niin onhan se tärkeää, että muut tietävät blogistasi :)

   Poista
 4. Vau, olipa sinulla hieno viikko! Kesällä pitäisi ehtiä lukemaan dekkareita, tuon Neuhausin kirjan voisinkin hankkia lukumaratonin pinoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin pääsi käymään:) Minäkin olen jo vilkuillut omia hyllyjä sillä silmällä, että mitä sitä maratoniin ottaisi mukaan. Neuhausia suosittelen.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...