22.6.2016

Kätyrit: Banana!


En ole nähnyt Kätyrit tai Itse ilkimys -elokuvia, mutta sehän ei estänyt tarttumasta tähän hassunnäköiseen sarjakuvaan, jossa seikkailevat pienet keltaiset oliot. Sarjakuvan toinen tekijöistä, Ah-Koon Didier, on tehnyt käsikirjoituksen mm. Kätyrit-elokuvaan, joten hän ei mitenkään vierailla vesillä liiku, vaan hahmot ja sisältö ovat entuudestaan tuttuja.

Albumi koostuu yhden sivun mittaisista lyhyistä tarinoista, joten koko sarjakuva pitää sisällään monia kommelluksia. Varsin vauhdikasta meno onkin, kun Kätyrit saavat päähänsä milloin mitäkin loistavia ideoita, jotka sitten eivät mene aivan niin kuin piti. Luvassa on paljon hauskoja juttuja, tosin jotkut menivät ohi aika reippaasti. Liekö syynä aluksi mainittu tietämättömyys vai se ettei huumorit siinä kohden yksinkertaisesti kohdanneet.


Albumi ei ole vain lapsille tarkoitettu, vaan siinä on hyviä oivalluksia myös vanhempaa sukupolvea ajatellen. Collin Renaudin kuvitusjälki on ihanan yksityiskohtainen ja kolmiulotteinen. Siihen on nähty selkeästi vaivaa ja ruuduisssa riittää ihasteltavaa. Pitkiä puhekuplia ei ole luvassa ja kuten kuvissa näkyy, niiden käyttö on hyvin minimaalista. Parastahan se on jos pystyy koko tarinan kertomaan vain kuvilla, niin että lukija ymmärtää. Eikä tässä mitään tulkintavaikeuksia todellakaan ollut.

Kätyrit on ennen kaikkea komiikan ystäville ja tietysti leffojen faneille.

_______

Collin Renaud & Ah-Koon Didier - Kätyrit: Banana!
(Minions Volume 1: Banana!, 2015)
Egmont, 2015
Kirjastosta lainattu
Tähtiä: ★½

4 kommenttia:

 1. Enpä ole tähän ennen törmännyt, mutta vaikuttaa hauskalta. Piirrostyyli ainakin on minun makuuni, vekkulin näköisiä hahmoja :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vekkuli sarjakuva tämä onkin:) Ja tyylikästä jälkeä.

   Poista
 2. Nauroin tuolle joogajutulle :D Vaikuttaa tosi hauskalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet jutut olivat tosi hauskoja - juuri niin kuin tuo joogaus :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...