9.4.2016

Pekka Hiltunen - Vilpittömästi sinun


"Kadulla levisi paniikki. Se kulki ihmisten 
kasvoilla ja heidän hätäisissä liikkeissään."
kirjan alku

Pekka Hiltusen Vilpittömästi sinun on Studio-rikossarjan ensimmäinen osa, josta viime vuonna ilmestyi jo kolmas osa. Näin ollen jatkan tutustumista suomalaisiin kirjailijoihin ja yllättävän paljon olen alkuvuonna heidän kirjojaan lukenutkin.

Älä astu suomalaisten naisten tielle

Lia on paennut keskinkertaisuutta Lontooseen. Elämä on yksinäistä, koska tämän suomalaisen naisen on vaikea päästää ihmisiä lähelleen. Päivisin hän työskentelee graafikkona laatulehdessä, illat lenkkeilee ja kulkee puistossa puhumassa patsaille.

Mutta Lian elämään astuu vaara. Hän kohtaa raa’an rikoksen, joka ei jätä rauhaan. Kun hän tapaa kiehtovan maannaisensa Marin, elämä muuttuu lopullisesti. Mari uskoutuu poikkeuksellisesta kyvystään: hän väittää osaavansa lukea ihmisiä ja nähdä heistä enemmän kuin muut. Marilla on myös epätavallinen työ. Hän johtaa hulppeassa Studiossa huippuammattilaisten tiimiä, joka ei epäröi vastustaa kovaa poliitikkoa ja naistenhyväksikäyttäjiä. Lialle avautuu vaarallisten operaatioiden ja yhteiskunnallisen kamppailun maailma. Mutta minkä kaiken Mari on valmis raivaamaan tieltään? Kuka tuo nainen todella on? Takakansi

Pidin kovasti siitä, että suomalaistytöt oli pistetty seikkailemaan Suomen ulkopuolelle ja vieläpä Lontooseen - jonne on muuten pakko päästä takaisin käymään! Miljöön vaihtaminen jonnekin koto-Suomea kauemmas oli ratkaisuna juurikin raikas ja jännittävä. Kansainvälistä potentiaalia, joten ei ihme, että Vilpittömästi sinua on käännetty ainakin kuuteen maahan ja yksi näistä on osuvasti Britannia.

Muuten kyse on aika normaalista dekkarista, jossa samaan aikaan seurataan kahden rikosjutun etenemistä: Lia selvittää auton takakontista löytyneen ruumiin henkilöllisyyttä ja Studio yrittää käräyttää erään poliitikon. Toimiva kombinaatio, kun aina jotain tapahtui vähintään toisella rintamalla. Marin erikoiskyvyt jäi alkua lukuunottamatta unholaan ja olisin nimenomaan kaivannut enemmän niiden käyttämistä. Erilaisuus/erikoisuus kun on aina plussaa.
_______

Pekka Hiltunen - Vilpittömästi sinun
Gummerus, 2013
Omasta hyllystä
Tähtiä:

4 kommenttia:

 1. Minä olen tykännyt tästä sarjasta tosi paljon. Tämä eka osa oli minusta vähän hajanainen tai sitten ollut vielä tottunut Studion tyyliin. :) Mutta kakkos- ja kolmososa olivat parempia, ja toivottavasti lisääkin osia tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kuulla, että kerrankin joku sarja paranee, kun monesti tuntuu olevan päinvastoin:)

   Poista
 2. Tämä on yksi lempoareistani. Bloggasin aikoinaan samalla tavalla Lontooseen sijoittumisesta. Siitä saa uskottavuutta ja monipuolisuutta tuon tyylisille rikoksille. Olisi paljon epäuskottavampia Suomeen sijoitettuna.
  Ulkosuomalaisuus tuo oman lisänsä tyttöjen elämäänkin, tuo tietty yksinäisyys on monelle ulkomailla asuvalle arkipäivää.
  Minä olin ihan myyty heti ykkösosasta. Minusta moni dekkarisarja paranee ekan jälkeen, mutta helposti kääntyy taas laskuun jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella virkistävä veto viedä suomalaiset toisiin maisemiin ja Suomi toimii hyvänä miljöönä vain tietynlaisille tapahtumille, ja niin kuin mainitsit, tämän kirjan tapahtumat sijoitettuna tänne Suomeen olisi ollut hyvin epäuskottavaa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...