15.4.2016

NY Times By the Book Tag


Kirsi oli BookTubesta bongannut hauskan Tagin, jonka päädyin itsekin tekemään, sillä mikään kirjapostaus ei odota julkaisuvuoroaan (outoa!) ja aika ajoin on hauska tehdä vähän erilaisia postauksia.

1. What book is on your nightstand now? 
Matkakirjana on Todennäköinen tarina, joka onkin edistynyt parhaiten, sillä arkena en sinänsä kauheasti ehdi lukea. Välillä tulee illalla sinnikkäästi yritetty silmät sikkuralla saada edes aukeaman verran edistettyä muita kirjoja, mutta joo... voitte kuvitella mitä siitä tulee. Muuten kesken on kaksi paksukaista: Blondi ja Syrjästäkatsojan tarina. Sarjakuvista meneillään on Fables vol.2 ja Blast.

2. What was the last truly great book that you read?
Se taitaa mennä niinkin pitkälle kuin maaliskuulle ja sieltä nostaisin esiin Sin City -sarjan.

3. If you could meet any writer – dead or alive – who would it be? And what would you want to know?
Paha kysymys. Itseasiassa mieleeni tulee jopa kaksi. Ensimmäinen on Carlos Ruiz Zafon, jonka tapaaminen olisi pakko pitää sisällään myös esittelykierroksen pitkin Espanjan kujia kirjan maisemissa ja toinen tapaamisen arvoinen olisi varmasti Jacqueline Wilson, jota olisi mielenkiintoista haastatella hänen kirjojensa aiheiden pohjalta. Mikä on saanut hänet kirjoittamaan niin rankoista aiheista lapsille? 

4. What books might we be surprised to find on your shelves?
Mikään hyllystäni löytyvä ei ole yllätys :D

5. How do you organise your personal library?
Suurimmaksi osaksi koon ja sitten värin mukaan. Aikalailla sekalainen seurakunta siellä jököttää. Niin ja jännitykselle on ihan oma hyllynsä.

  
6. What book have you always meant to read and haven’t got round to yet? Anything you feel embarrassed never to have read?
Taru Sormusten Herrasta ehdottomasti! Se on ollut pitkään tarkoitus lukea, mutta roikkuu edelleen lukulistalla saamatta ansaitsemaansa tilaisuutta. En ole ajatellut kokea enää "häpeää", etten jotain kirjaa ole lukenut. Kaikki aikanaan. Kysehän ei kuitenkaan ole laiskuudesta.

7. Disappointing, over-rated, just not good: what book did you feel you were supposed to like but didn’t? Do you remember the last book you put down without finishing? 
Katjan Ketun Kätilö ei juurikaan inspiroinut niin kuin olin ajatellut. Viimeisin kirja, jonka kirjastoon palautin lukematta oli Ylpeys, ennakkoluulo ja zombit. Parinkymmenen sivun jälkeen totesin, etten ollut yhtään zombituulella.

8. What kinds of stories are you drawn to? Any you stay clear of?
Pieneen yhteisöön keskittyvät kirjat (Paikka vapaana, Peyton Place...), jossa on draamaa ja tapahtumia. Kirjailija ei saa missään nimessä pitää lukijaa liian tyhmänä selittämällä kaikista kaiken. Maaginen realismi vetoaa myöskin hyvin paljon. Sen sijaan hyvin kaukana pysyn harlekiineista tai muuten vain yltiöromanttisista hattarakirjoista. Toinen jota välttelen on liika väkivalta.

9. If you could require the president to read one book, what would it be?
Jaahas... Ei sitten yhtään vaikeampaa kysymystä voinut keksiä.

-tunnin miettimistauko-

Vastaus: Fausto Brizzi - 100 onnen päivää. Olisi kiinnostavaa tietää mitä Sauli Niinistö tekisi viimeisten 100 päivän aikana. Minkälaisia päätöksiä syntyisi?

10. What do you plan to read next?
Lisää tiiliskiviä, kunhan edellisistä pääsee eroon! Mustarastas laulaa, Historiantutkija, Krokotiilin keltaiset silmät... Onhan niitä.    
  

6 kommenttia:

 1. Tällaisia postauksia on välillä hauska tehdä, ja myös lukea.

  VastaaPoista
 2. Tuo pressakyssäri on paha. :D Minäkin aion tehdä tämän jahka ehdin. Sinulla on mukavan organisoidun näköinen kirjahylly. Minulla ei oikein ole mitään järjestystä enkä ehkä viitsi kuvailla sekasortoisia hyllyjä blogiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, muut kysymykset oli onneksi aika helppoja:D Vastaa ihmeessä! Sanotaan näin, että kaikki hyllyni eivät tuolta näytä ja veikkaan, että aika monet kirjahamsterit samaistuvat sekasortoisiin hyllyihin :)

   Poista
 3. Olipa hauska haaste :) Kiva lukea vastauksiasi, Jacqueline Wilsonin tapaaminen olisi minullekin kunnia-asia. Kirjoittaakohan hän vieläkin.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikaisen surffailun tuloksena selvitin, että häneltä ilmestyy tänä vuonna kaksi kirjaa, joten kirjoitusinto näyttää olevan tallella:)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...