12.4.2016

Reetta Niemensivun sarjakuvia


Lähdin kirjastoon oikeastaan metsästämään Aavepianistia, mutta nappasin sitten samalla mukaan Reetta Niemensivun pari muutakin albumia, jotka luin vieläpä aikajärjestyksessä. Albumit ovat myös aika lyhyitä, joten niitä luki loistavasti yhden illassa.


Lempi ja rakkaus perustuu sarjakuvataiteilijan oman Lempi-mummon vaiheisiin. Nuori Lempi tapaa Väinön, mutta kaikki ei suju odotusten mukaan. Rakastavaiset eivät saa itse määrätä tulevaisuudestaan vaan muiden päätökset ja sattuman oikut ohjaavat tapahtumia.

Lempi ja rakkaus


Aavepianisti ja muita kertomuksia -albumissa on neljä kummitusjuttua, jotka takakannen mukaan tiettävästi perustuvat tositapahtumiin. Mistään hurjista kauhutarinoista ei ole kyse ja aavistuksen vaisuksi lukukokemus jäi. Tykästyin kuitenkin sarjakuvan isoihin ruutuihin, joita on käytetty mukavalla tavalla hyödyksi, eikä aina tekstiäkään niin paljon tarvittu avuksi.

Aavepianisti ja muita kertomuksia


Saniainen kukkii juhannuksena: Juhannuksena 1928 joukko nuorukaisia pyöräilee katsomaan tyttöjen ripille pääsyä. Parkanon kirkko on viimeistä istumapaikkaa myöten täynnä. Hiostavassa herran huoneessa nuorten ajatukset karkailevat aattojuhlintaan. Siihen kuuluvat rakkautta ja rikkauksia lupaavat mystiset juhannustaiat. Helteinen aamupäivä enteilee ukkosmyrskyä, joka vaikuttaa jokaisen kirkonmenoihin osallistuvan elämään. Takakansi

Saniainen kukkii juhannuksena

Kaikissa albumeissa on historian havinaa, sillä ne ovat tavalla tai toisella oikeasti tapahtuneet. Aavepianistista tosin ei voi olla täysin varma... Reetta Niemensivu on taitava tekijä: vetävien juonien lisäksi kuvat ovat herkullisia ja piirrosjälki pehmeää. Värit ovat nekin pehmeitä ja hyvin harmonisia. Jokaisessa albumissa on melkeinpä oma värimaailmansa, joka tukee tarinaa ja se tulee esiin jo kansikuvassa. Hahmot ovat ilmeikkäitä ja heidän kasvoiltaan voi lukea pieniäkin vivahteita.

Kaiken kaikkiaan pidin kovasti!
_______

Reetta Niemensivu - Lempi ja rakkaus
Suuri Kurpitsa, 2010
Kirjastosta lainattu
Tähtiä:

Reetta Niemensivu - Aavepianisti ja muita kertomuksia
Suuri Kurpitsa, 2011
Kirjastosta lainattu
Tähtiä:

Reetta Niemensivu - Saniainen kukkii juhannuksena
Suuri Kurpitsa, 2013
Kirjastosta lainattu
Tähtiä:

4 kommenttia:

  1. Onnea, voitit arvonnastani kirjapalkinnon :)
    Laita osoitteesi sähköpostiini
    maimalaak@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Pidän paljon Niemensivun tyylistä, ja värimaailmatkin viehättävät.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...