31.1.2015

Netta Walldén - Ruben ja kadonneet karaatit

Ruben ja kadonneet karaatit - Netta Walldén
WSOY, 2015
Kuvittanut: Laura Valojärvi
Kirjastosta lainattu

"Kun yötaivaalle ilmestyy venähtänyttä kurpitsaa muistuttava 
vieras esine, mikä tahansa pikkukaupunki hämmentyy."
kirjan alku 

Säännöllisesti on tullut luettua Walldenin kirjat aika pian niiden ilmestymisen jälkeen ja jatkoa jälleen seuraa Saarnilaakson asukkaiden parissa.

Keskellä yötä Saarnilaakson yllä leijailee kuumailmapallo, jonka mukana saapuu timanttivaras Vili Pii, joka on saanut vihiä pikkukaupungin tehottomista poliiseista ja päättää käyttää tilaisuuden hyväkseen. Ryöstöretki ei kuitenkaan ole niin helppo ja nopea kuin Vili Pii oli suunnitellut. Hän ei ollut ottanut huomioon uteliasta (ja herkkäunista) Rubenia, joka ainoana Saarnilaakson asukkaana herää kuumailmapallon puuskutukseen. Syntyy sekamelska, jossa timantit vaihtavat omistajaa salamaa nopeammin, mutta niin kuin ennenkin ollaan huomattu: ei poliiseiden tehokkuuteen ole luottamista vaan Ruben hoitaa asian itse - apurinaan tietysti siskonsa Lisa.

Timanttivarkaus saa Saarnilaakson asukkaat sekaisin ja myöskin eräs juorulehti ehtii nimeämään yhden asukkaan syylliseksi. Rubenin juoni timanttien pelastamiksi saa myös monet asukkaat luulemaan timantteja omakseen, jolloin soppaan tulee aika monta lusikkaa, eikä sotkuisen vyyhdin selvittäminen ole ihan helppoa.

Ajattelisin näiden kirjojen sopivan hyvin vasta-alkajille, sillä tarinat ovat vauhdikkaita eivätkä turhan pitkiä. Ainakin olen varma, että itse olisin hetkessä nämä lapsena hotkaissut - niin kuin nytkin ;)! Kirjat näyttävät lisäksi aina visuaalisesti erittäin houkuttelevilta. Runsaat ja pehmeät kuvat ovat pieni piristysruiske kirjassa, ei sillä että se sitä tarvitsisi. Mutta teksti ja kuvat toimivat toistensa kanssa saumattomasti.

Tähtiä: 

Muita postauksiani
Ruben ja ratikkaralli

4 kommenttia:

 1. Oli pakko tulla lukemaan postauksesi, sillä silmäni kiinnittyivät heti kirjan kansiin. Minusta todella hienot, eikä ihme: onhan kuvittajana Laura Valojärvi jonka jälkeen olen jotenkin todella ihastunut :) Onko kyseessä siis ihan kirjasarja? Vaikuttaa kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura Valojärven jälki on jotain todella hienoa ja erityisesti tosiaan noista kansista aina pidän. Ja joo, kirjasarja on kyseessä ja Rubenin tutkimuksia -sarjassa on ilmestynyt nyt neljä kirjaa: rouva Mallamudin tapaus, Harman kartano, ratikkaralli ja sitten tämä kadonneet karaatit :)

   Poista
 2. Jaa-a... Lähtiköhän äskeinen kommenttini vai jäikö se bittiavaruuteen? Kirjoittelin vain pitäneeni kirjasta, vaikka se ei ollut niin hauska, kun takakannen perusteella oletin. Kohderyhmäänsä varmasti uppoaa ja kuvitus on upeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi jäädä jonnekin bittiavaruuden syövereihin.. Uskon myös, että nuoremmat lapset pitävät kovasti, sillä Saarnilaakso on hyvin kiehtova paikka ja tarinat vauhdikkaita. Ja kuvat tietenkin todella upeita!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...