2.11.2014

Halloween tunnelmia

Tunnelma ja ruoka ovat iso osa Halloweenia ja tämä vuosi oli ensimmäinen kerta, kun panostin edes yhtään tähän omituiseen päivään. Selvästi tämä blogin pitäminen on saanut minut innostumaan uusista jutuista. Saa nähdä mitä jouluna sitten keksin (kyllä, sekin juhla on jo melkein ovella)! Halloween meni siis hyvän ruuan ja pienen askartelun lomassa leffoja ja kirjoja unohtamatta.
Halloween kirjat

Halloween -lukuhaasteeseen tuli luettua 10 teosta, joihin linkit alla.

Alan Bradley - Kuolema ei ole lasten leikkiä
Charlaine Harris - Verenjanoa Dallasissa
Audrey Niffenegger - Hänen varjonsa tarina
Clive Barker - Veren kirjat 1
Charlaine Harris - Kylmäveristen klubi
Marko Hautala - Kuokkamummo
P.C. Cast & Kristin Cast - Merkitty
Stephen King - Doloreksen tunnustus
Terhi Ekebom - Kummituslapsi
Charlaine Harris - Veren imussa (postaus tulossa)

Listalta nostaisin muutaman kirjan: Kuolema ei ole lasten leikkiä ja Kummituslapsi olivat niitä huipputeoksia ja iloinen olin myös törmätessäni Hänen varjonsa tarinaan ja Kuokkamummoon (onneksi siis vain tuon nimiseen kirjaan, eikä oikeaan Kuokkamummoon!).
Matkalla kauhujen maahan pääsin tutustumaan vampyyreihin, ihmissusiin, kummituksiin, hautausmaihin, kuolleisiin, noitiin, loitsuihin... ja lista sen kun jatkuu. Oli kuitenkin mukava päästä takaisin tuolta reissulta ja nyt lukupinossa odottelee kaikenlaisia muita opuksia.

Kiitos Emilielle hurjasta haasteesta!


Halloween elokuvat

Toki sitä tuli myös Halloweenin aikaan katsottua muutamia elokuvia.

Päätön ratsumies (Sleepy Hollow, 1999) on Johnny Deppin ja Christina Riccin tähdittämä kauhuelokuva, jonka ohjaaja on maaginen Tim Burton. Ichabod Crane lähetetään pieneen kylään pysäyttämään murhanhimoinen päätön ratsumies. Tosin Ichabod ei aluksi usko moiseen uskomukseen ennen kuin omin silmin tämän näkee.

Kauhua pahimmasta päästä tämä ei todellakaan ole, sillä pidin tätä enemmänkin huvittavana näin toista kertaa elokuvan nähtyäni.

Tähtiä:


Dark Shadows (2012) esittelee taas tutun kasan hahmoja ja joukkoa johtaa kukas muukaan kuin Johnny Depp - Tim Burton parivaljakko jälleen. Muita näyttelijöitä ovat mm. Michelle Pfeiffer, Helena Bonham Carter, Eva Green ja Chloe Grace Moretz.

Vampyyri Barnabas Collins on ollut elävältä haudattu kaksi vuosisataa, kunnes hän palaa muuttuneeseen maailmaan vuonna 1972. Barnabas vannoo palauttavan kotinsa ja sukunsa maineen menneeseen kunniaan pitkävihaisen Angelique-noidan tempuista huolimatta.

Tähtiä: ½


Beetlejuice (1988) komedia on sekin Tim Burtonin käsialaa (yllätysyllätys). Juuri kuollut pariskunta huomaa jääneensä haamuiksi omaan taloonsa. Uusi perhe muuttaa taloon, mutta pariskunta ei pidä heistä, sillä he alkavat remontoida taloa aivan uudenlaiseksi. Pariskunta yrittää kummitustempuillaan pelotella perheen ulos talosta, mutta epäonnistuvat karusti. Voisivathan he kutsua Beetlejuicen paikalle...

Päätöntä menoa ja rajusti yliampuva. Näyttelijöistä löytyy Michael Keaton, Alec Baldwin, Geena Davis ja Winona Ryder.

Tähtiä:

Casper (1995) soveltuu vaikka koko perheelle. 'Haamutohtori' James Harvey saapuu tyttärensä kanssa vanhaan vetoisaan Whipstaff Manor -linnaan. Sen ahne omistaja on palkannut tohtori Harveyn karkottamaan linnan näkymättömät asukit: ystävällisen, mutta yksinäisen Casper-haamun, jonka ainoa toive on löytää ystävä ja hänen skandaalimaiset setänsä Stretchin, Stinkien ja Fatson ('Haamutrio').

Päärooleissa Bill Pullman ja Christina Ricci.

Tähtiä:

Crow (1994) nauttii kulttimaineesta ja sen keskiössä oleva Eric ammutaan tyttöystävänsä kotona. Vuosi tapahtuneen jälkeen Eric nousee haudasta ja päättää kostaa oman ja tyttöystävänsä kuoleman.

Loistava elokuva varsinkin Halloweenin aikaan. Pääroolin osassa loistaa Brandon Lee, joka - surullista kyllä - kohtasi myös oman loppunsa kesken elokuvan kuvausten.

Tähtiä: ★½


Halloween fiilistelyyn sopii ehdottomasti kappale:
Michael Jackson - Thriller
 Sen musavideo kannattaa katsoa, jos vielä ei ole nähnyt!


HAPPY HALLOWEEN!

6 kommenttia:

 1. Huh, miten hienot Halloween-tarjoilut! Itse en inspiroitunut näin paljon tähän teemaan, vaikka noita sun muita kirjoja oli kiva lueskella (niiden jälkeen olen selvästi kaivannut jotain rauhallisempaa..). Leffoista olen nähnyt ainakin Crow'n ja Päättömän ratsumiehen. Muistelen tykänneeni, vaikka Päättömässä taisi olla väliin hyvinkin päätöntä menoa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidanpa joskus toisteki pitää tällaisen 'teemaillan' kun sen verran hauskaa oli panostaa kunnolla :) Yllättävän hyviä kirjoja (ja leffoja) löysin, vaikka kauhu ei varsinaisesti suosikkeihini kuulu. Tähän asti olen ainakin vierastanut sitä.

   Poista
 2. Mahtava Halloween-tunnelma! Hyvän satsin kirjojakin ehdit lukea Halloween-haasteeseeni. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä oikein tunnelmallista yllättävän paljon haasteeseen tuli luettua kirjoja. Osin se johtui siitä, että olin muutekin lukemassa jotkut noista kirjoista lokakuussa :)

   Poista
 3. Oih, ihanan näköisiä tarjottavia <3 En itse juhlinut mitenkään erityisesti, kaiversin vain vanhemmilleni kurpitsan. Pitäisi kyllä tehdä miniarviot jossain vaiheessa noista haastekirjoista, että tulee jotenkin edes noteerattua Halloween blogissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Minulta taas jäi juuri kurpitsan kaivertaminen tekemättä, kun en tiennyt mitä sen sisällöstä tekisin (roskiinkaan en viitsi heittää). Jäipähän jotain ensi vuoteen ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...